Какви плочки да поставите в малка баня?

Когато избирате плочки за малка баня, за предпочитане е да изберете тези, които са в светли цветове, предимно бели, тъй като, освен че предлагат по-голямо усещане за чистота и красота, те спомагат за увеличаване на светлината и в същото време създава усещане за по-голям простор в помещението. Можете да изберете да получите напълно бяло пространство или да го комбинирате с кремави или пастелни тонове, за да му придадете нотка цвят. Тъмните плочки също могат да бъдат подходящи, като в случая е добре да заложите на плочки с по-големи размери

По същия начин, когато се съмнявате дали да изберете големи или малки плочки за малка баня, ако това, което искате е да генерирате по-голямо усещане за простор, трябва да изберете плочки с голям формат. Те допринасят за визуалното удължаване на пространството, избирайки правоъгълни елементи. Но също така е възможно да се използват малки плочки, за да се постигне контраст между текстурата и различните елементи.

Плочки за баня
Какви плочки да поставите в малка баня?

Коя е най-добрата плочка за баня?

Когато търсите плочки за малка баня, трябва да се има предвид, че настилката и покритията са нашите най-добри съюзници, които допринасят за декорацията.

Най-добрата плочка за баня е тази, която отговаря на вашите вкусове и предпочитания, както като формати, така и като цветове и дизайн, така че да постигнете както класическо излъчване, така и по-модерна визия, в зависимост от вашите предпочитания.

Видове плочки за малки бани

На съвременния пазар можем да намерим голям брой плочки за малки бани , като някои от най-използваните са следните видове:

-Керамични плочки : Изработени са предимно от червена глина, кварцов пясък и вода. Това е най-разпространеният и използван материал, тъй като става дума за плочки, които са икономични, устойчиви и лесни за почистване и поддръжка.

-Гранитогресни плочки : Предлагат се в голям брой дизайни и нюанси, те предлагат много възможности. Голямата му гъвкавост означава, че помага изключително много, когато става въпрос за получаване на най-добрата комбинация от плочки за малки бани. Те се почистват много лесно и имат по-високо качество и покритие.

-Каменни плочки: Каменните плочки са тези, които трябва да се използват, ако, когато търсим малки плочки за баня, искаме да придадем по-винтидж вид на тази стая в дома. Тези видове плочки могат да бъдат намерени в различни нюанси и предлагат неравномерно изрязване, което прави всяка баня уникално място.

Какви плочки да поставите в малка баня?

-Стъклени плочки: както и при гранитогреса, стъклените плочки са най-естетически елегантните плочки. Когато избирате плочки за малка баня, трябва да имате предвид, че порцелановите плочки са много семпли, а стъклените, от друга страна, й придават повече индивидуалност, тъй като можете да избирате от много форми и цветове. Ето защо, ако се съмнявате какъв размер плочки да изберете за малка баня, можете да изберете малки или големи според вашите предпочитания.

Подобни статии