Майстор за плочки в София Бояна

Лепене на плочки в София Бояна

Майстор за плочки в София Бояна. Търсите си добър майстор за лепене на плочки, фаянс и теракот в София Бояна. Имате нужда от истински професионалист за скъпи плочки по проект за довършване ремонт на къща и апартамент за баня, коридор, кухня и тераси. Ние имаме точните майстори за вашият ремонт. Обадете ни се за оглед и оферта.

Доверете се и на нашите майстори за ВиК услуги и подмяна на тръби, ремонт на течове, изкъртване и отремонтиране на течовек във вашата баня, инсталиране на моноблок в София Бояна, душ, душ кабина, мивка и т.н.

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за лепене на плочки София Бояна

Вероятно няма къща или апартамент, където керамичните плочки да не присъстват като завършващ материал. Плочките са най-често срещаният, класически начин за декориране на пода и стените в банята.

Майстор за плочки в София Бояна
Майстор за плочки в София Бояна

Плочката е практична, издръжлива и осигурява надеждна повърхностна защита срещу влага. Ето защо този материал е придобил широка популярност.


Полагането на плочки в баня със собствените си ръце не е лесно, но е изпълнимо. Всичко, от което се нуждаете, е да отделите време и да следвате стриктно алгоритъма на действията. Но първо трябва да изберете правилния материал.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Бояна
Редене плочки в София Бояна


Избор на материали

Преди да се насочите към магазина или строителния пазар, трябва правилно да измерите площта на всяка стена, както и пода. Въз основа на това се определя необходимото количество материал.

Задължително е да се вземе предвид, че по време на доставката или монтажа, част от плочката може да се счупи или да се реже неправилно. Затова купувайте материал с 10-15% марж.

Майстор фаянс в София Бояна


Броят на плочките се счита за квадратни метра, декоративните елементи са линейни.
Цветът на плочката, нейният размер, форма и шарка е въпрос, който всеки решава за себе си и тук не бива да се доверявате твърде много на продавачите, защото ще полагате плочките в дома си. Има три параметъра, които не могат да бъдат пренебрегнати при избора:

Устойчив на влага. Според този показател плочките са от четири класа (I, II, III, IV). За банята си струва да изберете плочки Ia, IIa, Ib, IIb. Буквите показват начина на производство на плочки: а – екструзия, б – пресоване.


Майстор за лепене плочки в София Бояна

Износоустойчивост. Има пет класа на якост. Тъй като натоварването на стените в банята е малко, степен 1 или 2 е напълно подходяща. Плочката от 5-ти клас е най-издръжлива, препоръчително е да я поставите на пода.

Размер на плочките.
В допълнение към самата плочка ще ви трябва:
• лепило за плочки;
• грунд;
• кръстове за шевове;
• фугираща смес;
• хидроизолация;
• дървени или метални летви.
Подготовка за стилизиране
Първото и основно правило на довършителните работи е подготовката на основата в стаята. Повърхността, върху която трябва да се полагат керамичните плочки, трябва да е равна.


Майстор гранитогрес София Бояна

Демонтирайте старото покритие с чук, малък лост или длето.

Проверете стените за перпендикулярност с отвес с тежест.

Ако е необходимо, изравнете стените с гипс или влагоустойчив гипсокартон.

Грундирайте повърхността с помощта на смес с висока влажност.
На снимката основните етапи на подготовка преди полагане на стенни плочки: демонтиране на старата облицовка и изравняване на стените


Поставяне на плочки в София Бояна


Що се отнася до пода, повърхността му се изравнява с помощта на водно или лазерно ниво. Преди да направите това, проверете качеството на замазката. Ако има пукнатини, те трябва да бъдат отстранени.

Ако се открият дупки, склонове или други значителни дефекти, се препоръчва да се извърши нова циментово-пясъчна замазка и да се постави предварителен слой хидроизолационен материал.


Монтаж на плочки
Плочките са фиксирани с лепило. В зависимост от вида на плочките и вида на основата се използва гъвкава, стандартна или специална лепилна смес.


Фирма за лепене на плочки София Бояна


Прахообразният състав се разрежда с вода в съответствие с инструкциите. В резултат на това масата на лепилото не трябва да бъде твърде течна или, обратно, дебела. Лепилото се нанася върху повърхността с назъбена мистрия.Фаянс и теракот София Бояна.

Подобни статии