Майстор за шпакловка в Разлог

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в Разлог

Майстор за шпакловка в Разлог. Имате нужда от добър майстор за ремонта на вашето жилище. Представяме ви екип или индивидуален майстор за шпакловане, гипсокартон, скрито осветление и т.н. Обадете ни се за консултация и оглед.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Разлог

Методи за отстраняване на шпакловка на ръка


Помещението е готово, вие сте в пълна екипировка, можете спокойно да се захващате за работа. Темата за това как да премахнете старата мазилка от стените в много форуми се нарича пресечена и „изтъркана до дупки“.

Майстор за шпакловка в Разлог
Майстор за шпакловка в Разлог

Всъщност все още не е измислено нищо ново, затова ще се опитаме не само да изброим възможните методи, но и да дадем някои препоръки, които сме събрали въз основа на обратната връзка от потребителите.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Разлог


Слоеве мазилка, които вече са започнали да падат на цели слоеве, обикновено първо се отчупват с чук, а след това се подвиват краищата с шпатула. Понякога дръжката на шпатулата може да се почука с чук, за да се забие по-дълбоко под мазилката и по този начин да се отчупи по-голям слой.

За да улесните процеса и да намалите количеството прах, периодично навлажнявайте повърхността. Ако на някои места фрагментите от старото покритие не се поддават на действието на шпатулата, оставете ги за по-късно. Ще ви трябват други методи, за да ги премахнете;


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Разлог


Старата мазилка ще падне еднакво добре както от бетонни, така и от тухлени основи. Но какво, ако е положен върху гипсокартон? В никакъв случай не трябва да се нарушава целостта на листа и още повече неговия хартиен слой. Поради това не трябва да се прилагат удари с чук, за да се счупи мазилният слой.

Подслушването на стена от гипсокартон, особено куха вътре, за определяне на мястото, където шпакловката вече се е отлепила, е почти невъзможно. Затова започнете от ъгъла, внимателно вземете малък фрагмент с нож или отвертка. Сега използвайте цикъл. Този инструмент прилича на шпатула, само рязко заточена.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Разлог

С негова помощ трябва постепенно да извадите шпакловката, като я карате възможно най-внимателно под разтвора. Понякога можете да използвате длето, но трябва да го държите под остър ъгъл;


Използвайте длето и чук, ако трябва да упражните повече сила . С негова помощ можете да премахнете покритието, което държи повече или по-плътно. За да направите работата по-лесна и бърза, разделете повърхността на малки парчета.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в Разлог

За да направите това, подпрете длетото към повърхността вертикално под един ъгъл и ударете отгоре. По този начин ще докоснете очертанията на фрагментите. След това наклонете инструмента под ъгъл от 45 градуса, поставяйки го в оформения строб и започнете да чукате, движейки се в една посока;


Любимият „старомоден“ метод е премахването на разтвора с брадвичка. По същия начин, както разрезите се нанасят върху боядисаната повърхност преди облицовка , е необходимо да се нанасят коси удари върху мазилката. Мнозина твърдят, че това е начинът да свършите нещата доста бързо.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в Разлог


Всички горепосочени методи са най -тихи, работата не е придружена от неизмерено количество прах и не изисква специални умения и закупуване на скъпи инструменти. Освен това тяхното изпълнение изисква по-малко физически усилия. Има ли разлика – да владееш малък чук или дори брадвичка, или четирикилограмов перфоратор?

Единственият недостатък ще бъде ниската скорост на извършената работа, разбира се, ако мазилката не падне при най-малкото докосване. Има места, където не можете да достигнете с чук, например в ъглите, ще трябва да комбинирате няколко метода.
На много ресурси можете да намерите препоръки, че най-добре е да започнете работа отгоре и да се придвижите надолу.


Вътрешна илозация на стени и тавани в Разлог

Всъщност получавате следната картина – почукахте по ъглите, по пътя някои слоеве мазилка отпаднаха сами, започнаха да се движат надолу, преминаха 2/3 от стената и спряха. Спряхме, защото на пода вече се беше натрупало достатъчно количество строителни отпадъци, които просто не позволяваха да стигнем до дъното на стената.

Ще трябва да спрем, да го изхвърлим настрани (или, още по-добре, в чантата, за да не вършим една и съща работа два пъти), и чак тогава да продължим. Затова най-добре е да започнете от долната част на стената.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в Разлог

Дори ако трябва да замените табуретка, отчупените фрагменти няма да ви пречат. Ще го поставите близо до стената, просто ще бъде неудобно да работите, тъй като всичко ще ви лети в лицето.

Метод на отстраняване на шпакловка с машина


Фирма за боядисване в Разлог


Областите, които не са се поддали на ударите на ръчен инструмент, ще трябва да бъдат премахнати с помощта на електроинструмент. Бъдете подготвени за тежки физически натоварвания и много прах.


Работата всъщност ще напредва по-бързо, ако използвате перфоратор с лопатки с различна дебелина. Необходимо е да работите, като превключите устройството в режим на длето и го настроите под ъгъл от около 80 градуса спрямо повърхността.

В това положение е необходимо да пробиете мазилката на цялата дълбочина и след това да наклоните перфоратора под ъгъл 30-40 градуса, да започнете да го забивате под хоросана. По този начин можете да постигнете най-голяма ефективност.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в Разлог

Но често перфораторът е ефективен само при работа с монолитни основни повърхности, например с бетон . Докато преминавате през по-мекия слой мазилка, ще усетите как дюзата вече е опряла в твърдия бетон. Проблемиможе да възникне при работа с отстраняване на мазилка от зидарията.

От време на време дюзата може да се плъзне от тухлата и да падне в шева. По този начин се нарушава не само целостта на връзката, но могат да се получат и много тухли, отрязани по краищата. Разбира се, ако сте професионалист, това може да не е така.


Майстор за боядисване Разлог

В случай на отстраняване на рохкава мазилка с много високо съдържание на пясък, може да се случи, че дюзата, прониквайки дълбоко в състава, просто ще се перфорира, но няма да се отцепи. Това се дължи на повишената мекота;


По същия начин можете да използвате бормашина с длетен режим вместо перфоратор ;
Можете да използвате мелница с острие, предназначена за рязане на съответния материал. Старият разтвор се „нарязва“ на парчета и след това се отчупва с чук и длето;

Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 Разлог


С помощта на шлифовъчна машина и груба шкурка или четка можете да шлайфате слой декоративна гипсова мазилка. Необходимо е да се определи краят на времето на работа визуално – те се полират, докато основният материал не бъде изложен.


Ако е възможно да използвате инструмент с прахоуловител, не забравяйте да използвате това. Може би има смисъл да наемете такъв за няколко дни.