Шпакловка и боядисване в Перник

Майстор за шпакловка и боядисване в Перник

Имате нужда от добър майстор за шпакловка и боядисване в Перник, за довършителен ремонт на вашето жилище. Ние ще Ви изпратим най-добрите майстори и бригада за вашият дом и жилище. Доверете ни се и се обадете на посоченият телефон за консултация, оглед и цена.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Перник

Препоръчително е да изберете лампи от един и същи тип за всеки тип осветление. Според вида на конструкцията се закупуват самите лампи с необходимото количество. Важно е да се провери стриктно за наличие на конусен отразяващ слой в основата на основата на лампата с нажежаема жичка и за технически спецификации, както се изисква от осветителното тяло. 

Шпакловка и боядисване в Перник
Шпакловка и боядисване в Перник

За окачени тавани се използват лампи от 40 W, по-мощните ще затоплят значително материала на окачения таван и могат да доведат до повреда на конструкцията или дори пожар. Халогенни и LED версии на осветителни елементи се избират според мощността и спектъра на светлинната мощност.

Телта се избира в зависимост от материала, от който е направен окачения таван. Така че за гипсокартон, който е огнеупорен материал, е подходящ обикновен двужилен или трижилен проводник VVG-2 (3) x1.5. За материали като MDF или пластмаса е необходимо да изберете огнеупорна версия на RKGM проводника. Проводникът трябва да е мек, тоест всяка сърцевина е представена от множество малки жилки, обединени под една изолация.

За да свържете проводници и да свържете лампи към тях, можете да използвате специални клемни блокове, които се продават във всеки магазин за хардуер. Болтовата връзка обаче е изправна. Ще трябва да проверявате задържащите болтове за херметичност поне два пъти годишно. В противен случай на мястото на контакта клемните блокове и проводниците могат да започнат да се загряват и да се овъгляват. По-надежден и издръжлив вариант е фиксирането с медни или покрити с мед покрития.

Необходимо е точките за свързване да се защитят с електрическа лента или да се използва специална термосвиваема тръба за изолиране на захранващите проводници.

Процедура за инсталиране

Целият процес на инсталиране на лампи в тавана може да бъде разделен на следните етапи:

  • планиране на осветлението;
  • окабеляване към мястото на монтаж на осветителните тела;
  • образуването на дупки за тях;
  • Връзка;
  • фиксиране и проверка.

Защо такава проста задача е разделена на няколко етапа? Това се дължи на факта, че всяка точка е най-добре изпълнена на определен етап от формирането на самия таван.

Планиране

Много е важно предварително да решите как да поставите лампите на тавана преди таванната обшивка. Това е особено вярно, когато окачения таван е оформен с няколко нива. Всяко ниво трябва да бъде отделено в отделен контур за осветление и съответно да се разпределят източниците на светлина, като се започне от независимото използване на тези контури. Не забравяйте, че разстоянието между осветителните тела трябва да се поддържа в рамките на един метър един от друг, разстоянието от стените е 60 см.

Важно е да разпределите осветителните тела, така че мястото на тяхното инсталиране да не пада върху монтираните елементи на рамката. Тоест отворите за тях трябва да са на разстояние 25-30 мм от ръба на отвора за лампата до най-близкия елемент на рамката. В противен случай профилът на рамката може да попречи на закрепването на осветителното тяло с ключалката.

При разпределението на прожектори също е необходимо да се вземе предвид наличието и разположението на полилеи, аплици и други декоративни елементи на тавана и стените. При едновременна употреба можете да преместите прожекторите настрани. Или разделете контурите на осветлението с прожектори за зони в близост до други източници на светлина и останалата част от стаята на отделни ключове.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Перник

Ще предложим различни варианти на работа според вашата ситуация и желания и нужди, шкурене 3 ръце + грундиране и боядисване на стени и тавани. Окачени тавани или вътрешна изолация на стени с конструкция, с вътрешна стъклена вата. Каквото желаете стига да е изпълнимо, ние ще го направим.


Шпакловка и боядисване в Перник

Изборът на майстор е трудно решение, не винаги може да се попадне на точният човек, времето, цената и т.н. компонентите са много. Опитваме да се работим с най-добрите и качествени и хора и специалисти за да можем да удовлетворим нуждите на клиентите ни.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Перник

Възможно е окончателно да се вземе решение за позицията на лампите само след като таванът е напълно обвит. При проектирането вече беше отчетен моментът на поставяне на петна на разстояние от елементите на рамката. Сега трябва също да се вземе предвид хода на шевовете между елементите на фалшивия таван, това е особено важно при инсталиране на лампи в окачен таван, обвит с пластмаса или алуминий. Ако осветителното тяло е поставено на кръстовището на таванните елементи, то трябва да бъде преместено в средата на една от лентите.

Важно: Не забравяйте, че след като сте пробили дупка, тя не може да бъде преместена, така че проверете отново дали е в правилната позиция.

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Перник

Обадете ни се на посоченият телефон по-горе и ще получите оферта и цена.

Съвет при пробиване на дупки за скрито осветление в окачен таван.

Дупките се пробиват с помощта на специална дървена корона, която пробива и вдлъбнатините за гнездовите кутии. В този случай в идеалния случай се получават дори дупки, тази опция ви позволява ефективно да фиксирате лампата в гипсокартон. Диаметърът на отворите трябва да бъде избран според размерите на използваните устройства. Той трябва да е с 3-4 мм по-малък от външния диаметър на предната част на осветителното тяло, но по-голям от размерите на вътрешната част. Най-често избираният размер е 60 или 75 мм.

Подобни статии