Шпакловка и боядисване в Петрич

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в Петрич

Шпакловка и боядисване в Петрич. Имате нужда от добър майстор за шпакловане, гипсокартон, окачени тавани и скрито осветление, ние имате точните хора за вас.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Петрич

Нещата не винаги са толкова лоши. Понякога се отстранява само тънък повърхностен слой с дебелина 2-3 мм, а отдолу се оказва доста подходяща мазилка. Затова не забравяйте да разгледате стената възможно най-отблизо. Това не само ще помогне за намаляване на времето за възстановяване на покритието, но и ще спести пари за закупуване на нова смес от гипс.

В допълнение към състоянието на самото покритие влияе и естеството на последователните облицовъчни работи. Понякога този трудоемък и разхвърлян процес може да бъде избегнат:


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Петрич


Например, ако планирате да покриете стените с гипсокартон , тогава старата мазилка няма да ви навреди. За да бъде конструкцията надеждна и да служи повече от една година, просто се опитайте да извършите инсталацията по такъв начин, че натоварването да пада не само върху слоя хоросан, но и върху самата стена.

С други думи – изберете повече дюбели и самонарезни винтове, така че да се поберат в стената поне половината от дължината им;


Ако планирате да завършите стените с декоративна пластмаса, дърво, огледало и други видове панели на рамкова основа, тогава можете също да се придържате към горните препоръки.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Петрич


След като сте установили всички недостатъци на старото покритие, възниква следващият въпрос – да го премахнете изцяло или частично? Помислете за случаите, когато се изисква пълно демонтиране:


Пълно отстраняване на стара мазилка може да се наложи не само ако тя е загубила експлоатационните си свойства, но и при наличие на очевидни нередности . Ако по едно време ремонтният екип измаза стените, без да се притеснява да поддържа равна равнина, вместо това ще трябва да го направите.

Такава подготовка на стени за бъдещо боядисване или тапети е особено подходяща . Ако малките нередности все още могат да бъдат коригирани, докато полагате плочки или камък със самото лепило, то в други случаи това не е възможно.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Петрич

Но в този случай трябва да оцените и всички скали на кривините. Може би ще бъде много по-евтино да се използва мазилка от подобен състав за тези цели;

Също така трябва да опитате да премахнете стария слой на тавана, ако планирате да имате опънат таван . Особено дебел слой ще бъде на кръстовището на подовите плочи. Той трябва да бъде премахнат без грешка.

Дори и да се държи здраво сега, може да минат няколко години и ситуацията да се промени коренно. Отпадащата мазилка ще падне върху самото платно и, ако има остри ръбове, може да го повреди;


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в Петрич


Ако има и най-малко съмнение относно надеждността на мазилката, особено ако се планира довършване с тежки материали, по-добре е да я премахнете. Първо, защо ненужно да натоварвате пода и стените с допълнителен слой довършителни работи.

И, второ, не е факт, че покритието, което е силно в момента, няма да започне да се отлепва при значително тегло и няма да изтегли излишната влага от същата лепилна смес под облицовъчната плочка;


Майстор за окачен таван и скрито осветление в Петрич


Когато повърхността е засегната от плесен .
Също така, важна роля при вземането на решение за пълното отстраняване на мазилката играе нейният състав. На вашите стени можете да намерите следните видове хоросани, в зависимост от годината на построяването на сградата:


На основата на глина – особено често в стари частни къщи. Подобна мазилка е използвана за украса на камини или печки. Ако е настъпило разслояване или напукване на материала, топлопроводимостта е значително намалена, следователно не може да се избегне пълна подмяна;


Вътрешна илозация на стени и тавани в Петрич


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка Петрич. Фирма за боядисване в Петрич
Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в Петрич. Майстор за боядисване в Петрич. Когато варовата мазилка е отслабена или ако е необходимо допълнително да се нанесе цименто-пясъчна смес върху нея, старият хоросан трябва да бъде напълно отстранен;

Подобни статии