Шпакловка и боядисване в Плевен

Майстор за шпакловка и боядисване в Плевен

Имате нужда от добър майстор за шпакловка и боядисване в Плевен, окачени тавани, скрито осветление, шкурене и т.н. Имаме добри майстори за ремонта на вашето жилище. Доверете ни се и ни се обадете на посоченият телефон.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Плевен

Преди да се нанесе окончателното покритие, често наричано довършителна шпакловк, върху повърхността, която трябва да бъде завършена, независимо дали е фасада или таван, трябва да се изравни и нивелира. Например, за да се подготви повърхността за залепване или боядисване, трябва да се използва шпакловка.

Шпакловка и боядисване в Плевен
Шпакловка и боядисване в Плевен


В основата си подготовката на тавана за боядисване е различна и зависи от конкретната повърхност. Например, това може да бъде стара шпакловка или замазка, подова плоча, която изисква предварително пълнене. Като правило сградите в стар стил могат да имат глинен таван, което изисква необичаен подход. Дори таванът от гипсокартон има определени характеристики. Повърхността на тавана със сигурност е най-разнообразна, но ние изброихме най-често срещаните видове повърхности.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Плевен


От голямо разнообразие от пълнители (маслено лепило, лепило, акрил и латекс, шпакловка, на база PVA) се избират подходящите вещества за определени работни места. Когато избирате пълнител, не забравяйте за грунда. Нанася се директно преди таванната шпакловка.

Шпакловка и боядисване в Плевен

Висококачествен валяк от пяна може да се отличава със синия си цвят. Може да работи с акрилна боя, но пак ще тече надолу по дръжката. Но жълтата пяна на барабана има силно пореста структура с големи клетки. След нанасяне на оцветяващия слой с такъв барабан върху равнина, много мехурчета ще останат върху акрила.


Меката четина с дължина от 6 до 18 мм работи най-добре за акрилна боя. Къса купчина ще вземе малко течност. Но козината от овча кожа е най-подходяща за акрилно боядисване на самолет. Можем да кажем, че можете да боядисате тавана с акрилна боя с валяк, тапициран от всякакъв материал, но трябва да дадете предпочитание на инструмента, в който купчината няма особеността на слепването.

В идеалния случай таванът трябва да бъде боядисан с акрилна боя само с финишен слой. Тази работа се извършва с валяк с велурено кожено палто.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Плевен

Технология на боядисване


След като разбрахме как да изберем ролка за боядисване на тавана, пристъпваме към самия процес. Боядисването с ролки започва с почистване на повърхността от старото покритие, поправяне на пукнатини и запълване на цялата повърхност до идеално равномерно състояние. Повърхността на шпакловката се втрива с шкурка или специална мрежа, придавайки й огледален образ. Финалът на подготвителната работа е грундът на подготвената повърхност.


Боядисването започва от труднодостъпни места. Това задължително ще бъдат ъгли, бордюри и в многостепенни структури – различни изпъкнали елементи. Най-добре е тук да използвате четка. Сложните конструкции се боядисват с издатина от 50 мм върху плоска равнина. По-нататъшната работа се извършва с валяк, като се нанася един или повече слоеве боя, докато се постигне желаният резултат. Изсушете предишния слой, преди да нанесете нов слой.

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Плевен

Обадете се за оглед и цена, нашият технически ръководител ще посети обекта и ще вземе необходимите мерки, ще Ви изслуша и ще Ви даде най-добрата цена.

Подобни статии