Шпакловка и боядисване в Самоков и Ихтиман

Майстор за шпакловка и боядисване в Самоков и Ихтиман

Имате нужда от добър майстор за шпакловка и боядисване в Самоков и Ихтиман, имаме цяла бригада, която може да извърши довършителният ремонт на вашето жилище, можете да ни се доверите и да ни се обадите за оглед и оферта.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Самоков и Ихтиман

Нанасяне на довършителна шпакловка

Шпакловка и боядисване в Самоков и Ихтиман
Шпакловка и боядисване в Самоков


Тъй като финишната шпакловка се полага върху началната, тогава, разбира се, тя трябва да е по-тънка от предишната. За такива цели е подходяща голяма шпатула, която с усилие трябва да се притисне към тавана и да се приложи доста широк слой. На опаковката на довършителната шпакловка четем инструкциите и след това, в съответствие с инструкциите, подготвяме шпакловката. Такава замазка трябва да изглежда като дебела заквасена сметана.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Самоков и Ихтиман

От контейнера вземете шпакловката със 100 мм шпатула, нанесете я равномерно върху 250 мм шпатула и след това я нанесете с тънък слой от 1-2 милиметра на тавана. И с шпатула от 40 милиметра изравнявате шпакловката зад газовата тръба, както и на други лошо достъпни места.


В този случай шпатулата трябва да се държи под ъгъл от 70 градуса. Колкото повече ъгълът се приближава до 90 градуса, толкова по-тънък ще бъде нанесеният слой и шпатулата също не оставя ивици зад него. След това отстранете излишната маса с помощта на шпатула. След като шпакловката изсъхне, я смиламе с шкурка или абразивна мрежа.


Шпакловка и боядисване в Самоков и Ихтиман

Веднага след първото припокриване правим второто и също премахваме остатъците, изравнявайки малки драскотини и грапавини. За да шпакловате тавана под гладка боя, трябва да замажете тавана с готов акрилен шпакловка. Тази шпакловка се продава в пластмасови кофи. Акрилен шпакловка трябва да се нанесе върху тавана с дебелина не повече от 1 милиметър.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Самоков и Ихтиман


За такива цели е необходимо шпатулата, нанасяща шпакловката на тавана, да върви с малък ъгъл от 70-80 градуса. При този метод на шпакловка не остават ивици. За да не изсъхне сместа по краищата, е необходимо да направите всички движения доста бързо. Ако е необходимо, можете да нанесете следващия слой, но само след като предишният изсъхне. В резултат на това повърхността става идеално равна и гладка и почти не изисква шлайфане.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Самоков и Ихтиман


Гладката повърхност на гипсокартона ви позволява да следвате по-малко трудоемка пътека. В допълнение, цената на таванната замазка за боядисване в този случай ще бъде много по-малка. А обработката с шпакловка е само в шевовете между чаршафите.

След като повърхността изсъхне, тя трябва да се шлайфа и след това боята се нанася директно върху листовете. Добре грундираната повърхност се счита за една от основните задачи. Разбира се, резултатът е малко по-различен от първия вариант, но като цяло той излиза доста добре.