Шпакловка и боядисване във Велико Търново

Шпакловка, гипсокартон и боядисване във Велико Търново

Шпакловка и боядисване във Велико Търново. Имате нужда и търсите добър майстор за шпакловане, боядисване, гипсокартон, изолация, окачени тавани и скрито осветление. Ние ще Ви помогнем в избора на най-подходящият майстор на топ цени. Свържете се с нас на:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление във Велико Търново

Гипсокартонът като строителен материал е много добър. Инсталира се бързо, докато на практика няма „мокри“ процеси. Можете да създавате всякакви дизайни и форми. Но има един проблем, който понякога не е толкова лесен за решаване. Това е запечатването на шевове от гипсокартон. Ако не е направено съгласно правилата, след известно време ще се появят пукнатини по шевовете между листовете от гипсокартон.

Шпакловка и боядисване във Велико Търново
Шпакловка и боядисване във Велико Търново


Работата по запечатването на шевовете е старателна задача, която не толерира суетене и небрежност
Шпатулата е основният инструмент, който е полезен за работата. Всеки избира шпатулата, с която е най-удобна за работа. Някой работи с тясна шпатула, някой харесва широка.


Майстор за финна шпакловка и шкурене във Велико Търново

Не е важно. Основното е гъвкавостта на острието. Изпробвайте го, като хванете дръжката и острието – трябва да се огъне лесно.

В допълнение към инструмента е важно да изберете шпакловка за гипсокартон. Много просто обработват фугите с финишна шпакловка. Това е погрешно, особено ако повърхността се подготвя за боядисване. Така че, изборът на шпакловка зависи от по-нататъшната декорация на стените или тавана от гипсокартон.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон във Велико Търново


Ако повърхността се подготвя за боядисване, фугите трябва да се запълнят със специален пълнител за фуги. За тези цели шпакловката „Uniflot“ на фирма „Knauf“ е отлична. Това е доста скъпа шпакловка, но ако подготвяте повърхност за боядисване, има смисъл да я вземете. В този случай шевовете най-вероятно няма да се напукат и това е много важно за боядисване на повърхността.

Професионалните майстори на гипсокартон, подготвящи повърхността за боядисване, използват само материала на тази компания.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване във Велико Търново


Ако подготвяте повърхността за последващо тапетиране, не е необходимо да използвате такава шпакловка, това ще бъде достатъчно за редовно довършване или стартиране по-евтино. Ще ви трябват и ленти, подсилващи мрежи или серпянка, с които ще бъдат залепени надлъжните и напречните шевове.
Някои майстори успешно използват обикновена хартиена лента за запечатване на шевове от гипсокартон.


За да разбъркате шпакловката, ще ви е необходима електрическа бормашина със специална дюза, както и контейнер за приготвяне на шпакловката.
Залепването на лента или лента е един от етапите на запечатване на фуги между листове от гипсокартон.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване във Велико Търново

След като приготвите шпакловъчната смес, поставете я в края на шпаклата и нанесете с надлъжни движения върху повърхността на фугата, така че ширината на лентата да надвишава процепа между листовете от гипсокартон. Опитайте се да натиснете сместа за шпакловка във фугата. Ако шевът е по-дълъг от 3 м, разделете повърхността на зони, с които да работите.


Изрежете парче хартиено тиксо или мрежа по цялата дължина на шева и го залепете към кръстовището на гипсокартонните листове. Опитайте се да залепите, така че фугата да тече по средата на лентата.


Майстор за окачен таван и скрито осветление във Велико Търново


Таванните фуги са, разбира се, по-трудни за запечатване. Първо, това е неудобно. На второ място, шпакловъчната смес не прилепва достатъчно към гипсокартона и пада надолу. Необходимо е да притиснете шпатулата към повърхността на тавана в началото на шева и да я изтеглите, увеличавайки налягането. Това ще предотврати падането на пълнителя и повърхността на фугата ще бъде гладка.


Как да избера добра арматурна мрежа? Вземете го в ръцете си, смачкайте го, затегнете го малко, оценете разтягането и изместването на клетките и след това отново изправете мрежата. Ако е еластична и не е изтъркана, тогава е подходяща за работа.

Подобни статии