Видове смесители за баня и как да ги избираме

Различните смесители за баня са не само функционален елемент, който улеснява живота ни, но и ключов елемент в декорацията на това пространство. Нововъведенията в декорацията на банята включват аксесоари, които ни помагат да пестим вода и ни позволяват да постигнем по-подходяща температура във всяка от процедурите в банята, които използваме всеки ден.

Видове кранове за баня

1.Кранове с две ръкохватки: Въпреки че през последните години традиционният дизайн придобива голямо значение в декорацията на банята, двуръкохватковите кранове не са най-търсените от потребителите поради своята непрактичност.

Видове смесители за баня и как да ги избираме

Те се състоят от традиционни кранове, които имат различни кранове за топла и студена вода, които трябва да се координират, за да се получи подходяща температура. Те могат да бъдат полезни за умивалници и вани, но не толкова за душове, ако търсите функционален тип кран.

Видове смесители за баня и как да ги избираме
Видове смесители за баня и как да ги избираме

2.Смесителни кранове: Търсенето на кранове с една ръкохватка замени традиционните кранове с две дръжки през последните десетилетия. Днес има модели с различни допълнителни функции, като регулатори на водния поток, температурата и дори изходното налягане на водата.

Благодарение на тези практични кранове можете да използвате по-отговорно консумацията на вода в банята, като изберете степента на температура и желаното количество. Те са лесно програмируеми и много лесни за използване от цялото семейство. Затова трябва да ги споменем сред най-известните видове смесители за баня.

 3.Термостатични кранове

Много практични за използване особено под душа или като кран за вана, термостатите ви позволяват да контролирате точната температура, при която искате водата. Те са едни от най-използваните през последните години, като позволяват вариране на водния поток и налягане, с минимални температурни колебания, така че да няма изненади по време на душ.

Тези видове кранове за баня включват два различни контрола. Единият от тях регулира температурата на водата, а другият отговаря за потока. Най-модерните кранове са в състояние да блокират изхода на топла вода, когато потокът от студена вода е прекъснат, без температурата да се променя поради отварянето на друг кран в къщата.

Кой смесител за баня да изберете?

За да поддържате крановете през годините винаги безупречни и да избягвате натрупването на котлен камък, просто ги почиствайте често със сапунена вода и кърпа, като винаги избирате неутрални продукти, за да не повредите повърхността, да избегнете натрупването на петна и загубата на блясък.

Изберете смесителя за баня, който най-добре подхожда на стила на вашата баня, като намерите перфектния баланс между функционалност и дизайн.

Подобни статии