Шпакловка и боядисване в София Борово

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Борово

Шпакловка и боядисване в София Борово. Търся добър майстор за шпакловка, боядисване и окачени тавани със скрито осветление в София Борово. Попаднали сте на точното място, разполагаме с бригада, която очаква вашето обаждане, след консултация и оглед на място, можем да дадем и конкретна цена за работата и материалите.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Борово

Как да изберем вида на таванското покритие?

Шпакловка и боядисване в София Борово
Шпакловка и боядисване в София Борово

Ако вашият таван няма значителни дефекти, тогава изравняването може да се извърши с шпакловка. Но при наличие на сериозни нередности няма да работи за заобикаляне на мазилката. Нека да разберем с вас как да измажем повърхността за последващо боядисване и тапетиране.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Борово


Факт е, че повърхността след измазването е доста груба, така че боята и тапетът няма да се поберат перфектно върху нея. Но след шпакловката е друг въпрос, всичко изглежда гладко и спретнато.

Оттук и съветът: ако след изравняване на тавана се планира боядисване на повърхността, то след мазилка, на финала, повърхността трябва да бъде шпакловъчна. Тогава боята или тапетът ще лежат по-гладко, а външният вид ще бъде по-естетичен.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Борово


Подготовка за работа
Какво мислите, че е първото нещо, което трябва да направите преди измазване на повърхността? Разбира се, съберете целия необходим арсенал от инструменти и строителни материали. И така, ние се нуждаем от:

• различни шпатули;
• контейнери за разтвор и вода;
• четки, валяци за пръст;
• шкурка за шлайфане;
• миксер (бормашина с приставка);
• мистрия;
• суха мазилка;
• грунд;
• шпакловка.
Освен това, без да пропускаме нито една стъпка, в определената последователност, ние започваме да изпълняваме следните действия:


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Борово

Почистваме повърхността на тавана от стари слоеве мазилка, премахваме неравностите, обработваме шевовете между плочите, отстраняваме старата боя. Водата и шпатулата (стъргалото) ще ни помогнат при почистването на повърхността: мокрим тавана и отлепяме старите слоеве.

Измиваме тавана.

Ако по време на процеса на почистване се открият плесени или огнища на гъбична инфекция, ние ги обработваме с меден сулфат.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Борово

За да се подобри адхезията между тавана и слоя мазилка, след изсъхване повърхността се покрива с два слоя грунд. Извършваме работа с валяк, а на труднодостъпни места с четка.
Докато грундът изсъхва, можем да започнем да приготвяме разтвора: напълнете контейнера с вода, добавете сухата смес към водата.

Разбъркваме разтвора с бормашина със смесителна дюза, изчакайте, докато се влее, разбъркайте отново, докато стане напълно хомогенна.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Борово


Между другото, решението може да се купи готово (Rotband), то не изсъхва по-дълго, ако остане неизползвано, но изкуственото е по-евтино. Обемът на разтвора може да се изчисли от таблиците. Но старомодната версия е следната: част от цимент, част от вар и 6 части от пясък.

Ако въпреки това купувате готови смеси, прочетете внимателно инструкциите, защото в техния състав те са различни и имат различни цели.


Междувременно грундираната повърхност е изсъхнала и можете да преминете към мазилка. Вдлъбнатините, ако има такива, са облицовани с подсилваща мрежа.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Борово


Как да фиксирате майките( да ви водят)


За да стане повърхността наистина равномерна, трябва да се прави не „на око“, а според специални марки. Инсталирането на маяци няма да ни позволи да „запълним“ повърхността. И така, процесът изглежда по следния начин:


Маркираме нулевата марка, най-ниската точка, с конец за боя.

В него инсталираме първия фар.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Борово

Нанасяме маркировки (маркировки) на всеки 25-30 см.

Инсталираме останалите маяци.
Процесът не е сложен, но изисква изключително внимание, тъй като качеството на цялата работа ще зависи от него.

Трябва да се направи слой мазилка съответно до 50 mm и височината на маяците не трябва да надвишава тази маркировка. За контрол използваме ниво с дължина най-малко два метра.

Важно: ако вашият таван се нуждае от няколко слоя мазилка, тогава всеки следващ слой трябва да се нанесе не по-рано от 2 часа след изсъхването на предишния.

Подобни статии