Цена за строеж на къща в София

В тази статия ще разгледаме освен каква е реалбата цена за строеж на къща в София и всички околни по-малки населени места градове и села.

Предимства от изграждането на нов дом пред закупуването на употребяван


Когато искате да се преместите в нов дом, може да се изправите пред решението дали да купите употребяван дом или да построите нов дом, който е пригоден да отговаря на вашите желания и нужди.
Тъй като строителството ви позволява да персонализирате къщата си, дава най-голяма гъвкавост и е полезна инвестиция, това често е най-желаният път, който да поемете. По-долу подчертаваме някои от причините, поради които изграждането на дом има значителни предимства пред закупуването на вече съществуваща къща.

Цена за строеж на къща в София
Цена за строеж на къща в София

Крайно персонализиране
Когато става въпрос за изграждане на нов дом, трябва да вземете предвид много фактори . Сред тези фактори местоположението е на първо място. Предимството е, че след като намерите желаното място, няма да се налага да жертвате удовлетворението си от самия дом.

Ако трябваше да закупите употребяван дом, намирането на такъв на желаното от вас място, който проверява всяко поле, не е лесно постижение. След като изберете парцела за вашето строителство, домът, който създавате според вашите точни спецификации, ще провери всяко поле без много жертви от ваша страна.

Цена за строеж на къща в София

Друго предимство за персонализирането на вашия следващ дом е, че ви позволява да работите по-лесно с какъвто и бюджет да изберете. Когато започнете процеса на новото си изграждане, важна първа стъпка е да определите бюджета си, тъй като това ще създаде прецедент за всички други решения по-късно в процеса.

Цена за строеж на къща в София. Получаване на предварително одобрение за ипотека ще ви позволи да установите вашата финансова рамка и да решите кои аспекти на изграждането са най-важни за вас. Тъй като ще имате точен бюджет, настроен за цената на дома, и след като вземете предвид цената на земята, можете да изберете кои характеристики от списъка ви са най-разумни за вас и вашето семейство и да коригирате съответно.

Например, ако имате домашни любимци или деца, ограден заден двор може да бъде основен приоритет. Ако ограденият двор ви поставя над бюджета ви, тогава можете да решите дали искате да се откажете от нещо, което не е толкова необходимо, като луксозен пакет за осветление или надстройка на уреда.

Гъвкавост на оформлението

Гъвкавостта, свързана с изграждането на нов дом, а не покупката, може да бъде достатъчна причина да изберете строителство от самото начало. Докато преминавате през процеса на изграждане на мечтания дом, ще откриете, че можете да създадете оптималното оформление за вас и вашето семейство. Ако искате да увеличите семейството си, можете да включите допълнителна спалня, която да служи като детска стая .

Можете също така да включите функции като апартамент на свекъра, мокър бар или баня с външен вход за лесен достъп до басейна. Всички тези характеристики ще диктуват оформлението на вашия дом и може да не бъдат намерени във вече построени домове, които се продават.

Можете също така да помислите колко често вие и вашето семейство обичате да забавлявате или да приемате посетители извън града. Ако организирате много партита, трябва да помислите за отворен етаж, за да осигурите оптимално пространство за забавление.

Ако случаят е такъв, можете също да конфигурирате оформлението си около голяма кухня. Като включите голяма кухня с просторен остров , можете да използвате пространството за забавление, приготвяне на храна, както и допълнителни места за вашите гости.

Възможност за инвестиция при строеж на нова къща около София


Новото строителство е както инвестиция в щастието на вашето семейство, така и финансова инвестиция. По отношение на финансите изграждането на дом може да ви подготви за успех, ако планирате да продадете дома си по-късно или ако неочаквано трябва да се преместите. Новите сгради са склонни да имат по-модерни удобства и стил, които по-старите жилища за продажба нямат.

Поради това вашият дом ще запази своята стойност и ще бъде предпочитана опция за бъдещи купувачи, ако решите да продадете. Строейки с нас, нашите купувачи могат да видят по-висок незабавен капитал в домовете си в сравнение с други строители на вашия парцел благодарение на нашите процеси.

За разлика от закупуването на по-стар дом и участието в скъп ремонт, ново строителство е единственият начин да гарантирате, че вашият дом е 100% модерен и актуален. По-старите домове, които са реновирани, често все още имат оригиналните основи, подови настилки, покриви и т.н. и могат да възникнат скъпи проблеми в тези области в бъдеще.

Груб строеж на къща цена 2022 в София

Новата сграда също е инвестиция за бъдещето на вашето семейство. Докато преминавате през процеса на персонализиране на вашия дом, можете да изберете размери и опции за персонализиране, които правят дома ви идеален за отглеждане на семейство.

Изграждането на нов дом ви позволява да създадете място за растеж на вашето семейство , така че няма да се налага да намирате нова къща, когато остареете. Новата сграда често се смята за вечен дом и докато създавате пространство, идеално за вашето семейство, ще започнете да виждате многото причини семейството ви да иска да остане в тази къща възможно най-дълго.

Персонализирането на нов дом ви дава свободата да добавяте всякакви функции, които изберете, така че няма да има толкова много жертви в сравнение със закупуването на вече построен дом.

АКО СТЕ ОБМИСЛЯЛИ ДА ПОСТРОИТЕ НОВ ДОМ НА ВАШАТА ЗЕМЯ И ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДНЕС!

0899 85 75 00


Фирма за строеж на къща в София

Цената за строеж на къща в София и в околностите и в по-малките населени места зависи от това какво искате да изпълните, до къде искате да стигнете, дали е само на груб строеж или изцяло да бъде до ключ. Строеж на къща до ключ в София, Елин Пелин, Божурище или друго населено място.


Калкулация за строеж на къща в София

Избор на правилното място за изграждане на нов дом

Когато решавате да построите нов дом, важно е да вземете предвид многото фактори, които могат да повлияят на начина ви на живот.

Изграждането на дом е едно от най-важните решения, които можете да вземете в живота си, и гарантирането, че вземате информирани решения във всяка стъпка от процеса, е от решаващо значение. Когато имате предвид многото фактори, които влизат в избора на местоположение, да разберете колко къща можете да си позволите е чудесна първа стъпка в процеса. Определянето на вашия бюджет може да улесни процеса на намиране на земя и да ви помогне да стесните търсенето си въз основа на критериите, които са най-важни за вас.

Близост до работа и училище


Преди да построите нов дом, изборът на земя, която е близо до работата ви или училището на вашите деца, може да бъде от решаващо значение за вашето семейство. В допълнение към възможно най-краткото пътуване до работното място, това ще позволи на децата ви да общуват със съседите ви и да изградят общност с бъдещите си връстници и съученици. Да сте в непосредствена близост до училище може също да означава, че когато децата ви пораснат, те могат да ходят пеша до и от кампуса.

Що се отнася до това, че сте близо до работа, съкращаването на ежедневното ви пътуване ще доведе до по-малко време, прекарано в задръстване, и повече време, прекарано в правене на нещата, които ви харесват със семейството ви, или в вършене на повече неща около къщата. Това може да бъде идеално в извънредна ситуация, тъй като ще можете да избягате вкъщи от работа в краен случай или да отидете на работа с кратко предизвестие, ако ви повикат.

Удобство при строеж на нова къща в района на София


Изграждането на вашия дом в желаната близост до магистрали, болници, летища, магазини и ресторанти е чудесен начин да се уверите, че вашият нов дом се вписва в начина ви на живот. Например, ако семейството ви излиза често на вечеря, изборът на място, което е в близост до голямо разнообразие от ресторанти, може да бъде маршрутът за вас.

Гарантирането, че вашият квартал отговаря на вашите нужди, трябва да бъде един от основните ви приоритети, тъй като се надяваме, че ще живеете там дълго време. Проучването на тези неподлежащи на договаряне може да помогне да избегнете всякакви жертви и да ви позволи да запазите нещата, които искате, когато намирате имот за мечтания дом .

Разположението на дома ви в близост до главни магистрали може да направи пътуването до работното място много по-лесно. Ако имате семейство и приятели, които живеят извън града, това също ви прави по-удобно да се посещавате, ако домът ви е близо до тези главни пътища. Същото важи и за избора на квартал, в който има много пазаруване или развлекателни дейности. Този тип общност би била идеална, ако имате деца, тъй като градски центрове като този са чудесни места за събиране с приятели.

Безопасност на квартала


Безопасността е може би най-важният фактор, който трябва да имате предвид, когато избирате квартал, в който да построите своя дом. Гарантирането, че вашето семейство и вашите притежания са защитени, може да бъде непрекъсната полза в дългосрочен план. Важно е да направите проучване на градовете, в които искате да построите, и да разберете кои райони имат най-много оборудване за безопасност и най-ниски нива на престъпност.

Това също се свежда до безопасността на вашата улица. Вашият район има ли квартален екип за наблюдение? Вашата улица добре ли е осветена през нощта? Има ли охранителни камери във вашия блок или ще инсталирате такива във вашия имот? Това са все въпроси, които трябва да си зададете, когато търсите подходящата земя, върху която да построите бъдещия си дом.

Вид на имота


Изборът между къща в крайградски квартал или селски район може да бъде трудно решение. От съществено значение е да обмислите плюсовете и минусите на всяка опция, за да можете да вземете обмислено решение без кои аспекти от квартала бихте могли да живеете. Например животът в крайградски квартал ви дава повече достъп до близките удобства като магазини, ресторанти и обществени паркове, докато селски район ви дава повече земя, по-евтини имоти и повече уединение, за да се насладите на новия си дом.

Крайградският район понякога може да има и по-добри училищни квартали, но ако нямате деца или изберете да изпратите децата си в частно училище, това няма да е толкова важен фактор за вас. По време на пандемията Covid-19 много семейства избраха да се преместят в селски район, за да имат повече пространство и да живеят в по-малко претъпкана среда. Ако това е проблем за вас, уединено парче земя без близки съседи може да бъде правилният избор.

Последни мисли
Изборът на правилното място за изграждане на нов дом е предизвикателна задача. Съвети като тези могат да ви помогнат да вземете информирано решение, преди да започнете изграждането си. Като се уверите, че вземате предвид факторите, които са най-важни за вашия начин на живот, ще осигурите цял живот на щастие в новия си дом. Свържете се с нас днес, ако искате помощ да започнете или дори просто искате експертен съвет!


Строеж на къща 100 кв цена в София


Строеж на къща цена 2022 в София

Въпреки че общата тенденция през последните 20 години е търсенето на по-големи еднофамилни къщи, това не е без някои възходи и падения. Преди голямата рецесия средният размер на жилище постоянно нарастваше. Когато настъпи рецесията, търсенето на по-голям дом намаля значително поради различни причини – най-вече поради проблеми с достъпността и липсата на нови строителни инвентари, които се появяват на пазара. Откакто икономиката започна да се възстановява, общият консенсус сред потребителите е желанието за повече пространство у дома, особено през последните няколко години.

Защо потребителите искат по-големи домове?


Преди пандемията Covid-19 тенденцията за размерите на жилищата всъщност се насочваше в обратната посока. Много купувачи намаляваха площта на своите новостроящи се еднофамилни къщи, за да могат да се съсредоточат повече върху пътуването, работата във външен офис и дори да спестят малко пари от ипотеката си. Колко бързо могат да се променят нещата!

Нуждата от по-голямо или по-малко жилище идва от различни субективни фактори. Има обаче една основна причина през последните няколко години, откакто пандемията Covid-19 разтърси страната, купувачите на жилища да искат повече пространство у дома. Стана често срещано място служителите на компаниите да прекарват повече време в работа у дома, отколкото в офиса. Това означава, че собствениците на жилища, които може би вече са се чувствали малко ограничени от пространството в дома си, са започнали да усещат това притискане още повече.

Как да реша дали да построя по-голям или по-малък дом?

ПЛАНИРАЙТЕ БЪДЕЩЕТО, КОГАТО ПРОЕКТИРАТЕ СВОЯ НОВ ЕДНОФАМИЛЕН ДОМ.
Когато планирате оформлението, дизайна и плана на дома за вашата нова къща, не забравяйте да планирате бъдещето. Дали това може да е потенциалната нужда от повече или по-малко пространство, важно е да се обмисли. Празните гнезда могат бързо да се превърнат в дългосрочни домакини за деца, които са се преместили, но трябва да се върнат у дома за известно време. Сега може да имате постоянно пълна зала, но какво ще кажете за няколко години? Това са някои неща, за които трябва да помислите, когато планирате вашето пространство.

КОЛКО ВРЕМЕ ПЛАНИРАТЕ ДА ПРЕКАРАТЕ У ДОМА?


Ако работите от вкъщи през по-голямата част от времето, обичате да имате пространства за декориране и проектиране или смятате, че сте по-скоро домашно тяло, отколкото някой, който предпочита да излезе от къщата и да пътува, може да помислите за изграждането на по-голяма У дома. Наличието на повече пространства за използване в дома ви увеличава способността ви да организирате партита и събития и ви оставя повече възможности за домашни проекти. Помислете как си представяте живота си да изглежда и не забравяйте да планирате размера на дома, който ще позволи тази визия да се превърне в реалност.

Цена за строеж на къща в София

ПОМИСЛЕТЕ ЗА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПОДДРЪЖКА И ПОДДРЪЖКА ВЪВ ВАШИЯ ДОМ.
Ако сте от противоположната страна на спектъра и предпочитате да прекарвате по-малко време у дома, може да помислите за по-малък дом, за да ограничите количеството поддръжка, което ще имате в дома си. Колкото повече стаи и пространство имате в дома си, толкова повече време ще почувствате, че трябва да отделите, за да го поддържате чист, да го декорирате и просто да прекарвате време в него.

Ако искате помощ при планирането на домашен план за построен по поръчка еднофамилен дом, свържете се с нас! Можем да изградим нашите планове за дома точно по начина, по който идват, с няколко промени или изцяло по поръчка. Искаме вашият дом да отговаря на вас и вашите нужди. Уговорете среща с нас днес, за да започнете да планирате.


Строеж на къща без фирма в София


Строеж на къща 2022 в София

Подобрена достъпност на банята
Банята е една от стаите, от които хората се интересуват най-много, особено ако имат по-възрастни членове на семейството с проблеми с мобилността. Характеристиките на банята, които са важни за семействата от няколко поколения, включват неща като дръжки в близост до вани, тоалетни и душ кабини.

Предлагат се и отворени места за съхранение в близост до тоалетната, вана и дори отопляем под, който може да направи банята функционална за всеки. Дизайни като този на снимката по-долу в един от нашите основни душ кабини, който включва голяма пейка и ръкохватки, е чудесен пример за персонализирането от няколко поколения, което предлагаме в нашите домове.


Проектирайте кухнята с мисъл за мобилността в София


Заедно с банята, кухнята е друго ключово пространство, където функционални дизайнерски елементи за семейства от няколко поколения. Неща като моторизирани шкафове и плотове, които са по-ниски или имат издълбано пространство за проходилки или инвалидни колички, са добри опции за персонализиране не само за възрастни хора, но и за всеки с увреждания.

Подобно на кухнята, показана по-долу, много от нашите планове за дома имат стандартен дизайн, който включва широки пространства за допълнителна мобилност и позволява допълнителни промени, за да направи достъпността още по-добра, за да отговаря на вашите нужди.

Проектиране на домашен план за няколко поколения в кухня с широки пространства


Направете стълбищата и вратите по-безопасни


Стандартната ширина на вътрешната врата варира между 28 и 32 инча, но семействата от няколко поколения намират по-широки врати, които са 40 инча и нагоре, много по-полезни. Ако имате дом на много нива, безопасността е много важна! Можете да направите стълбищата по-безопасни, като боядисате перилата в контрастен цвят или актуализирате горното осветление, за да направите стълбището много по-ярко.

Планове за дома за няколко поколения – Създайте пространство за почивка
Всеки има нужда от място за декомпресия, което не е неговата спалня. Ако имате място, създайте тихо кътче, където хората могат да се отпуснат и да съберат мислите си. Това пространство може да бъде навън, във вътрешния двор или в резервна стая.


Божурище, Гурмазово, Делян, Златуша, Мала Раковица, Пожарево, Пролеша, Росоман, Хераково, Храбърско
Ботевград Боженица, Ботевград, Врачеш, Гурково, Еловдол, Краево, Липница, Литаково, Новачене, Радотина, Рашково, Скравена, Трудовец
Годеч Бракьовци, Букоровци, Бърля, Връдловци, Върбница, Гинци, Годеч, Голеш, Губеш, Каленовци, Комщица, Лопушня, Мургаш, Равна, Разбоище, Ропот, Смолча, Станинци, Туден, Шума
Горна Малина Априлово, Байлово, Белопопци, Гайтанево, Горна Малина, Горно Камарци, Долна Малина, Долно Камарци, Макоцево, Негушево, Осоица, Саранци, Стъргел, Чеканчево
Долна баня Долна баня,Свети Спас

Строеж на къща до 100 кв в София


Драгоман Беренде, Беренде извор, Василовци, Вишан, Владиславци, Габер, Големо Малово, Горно село, Грълска падина, Долна Невля, Долно Ново село, Драгоил, Драгоман, Дреатин, Калотина, Камбелевци, Круша, Летница, Липинци, Мало Малово, Начево, Неделище, Несла, Ново Бърдо, Прекръсте, Раяновци, Табан, Цацаровци, Цръклевци, Чеканец, Чепърлянци, Чорул, Чуковезер, Ялботина
Елин Пелин Богданлия, Габра, Голема Раковица, Григорево, Гара Елин Пелин, Доганово, Елин Пелин, Елешница, Караполци, Крушовица, Лесново, Мусачево, Нови хан, Огняново, Петково, Потоп, Равно поле, Столник, Чурек
Етрополе Бойковец, Брусен, Горунака, Етрополе, Лопян, Лъга, Малки Искър, Оселна, Рибарица, Ямна
Златица Златица, Карлиево, Петрич, Църквище
Ихтиман Бальовци, Белица, Боерица, Борика, Бузяковци, Бърдо, Вакарел, Венковец, Веринско, Джамузовци, Живково, Ихтиман, Костадинкино, Любница, Мечковци, Мирово, Мухово, Пановци, Пауново, Полянци, Поповци, Ръжана, Селянин, Стамболово, Черньово
Копривщица Копривщица
Костенец Голак, Горна Василица, Долна Василица, гр. Костенец, с. Костенец, Момин проход, Очуша, Подгорие, Пчелин


Костинброд Безден, Богьовци, Бучин проход, Голяновци, Градец, Драговищица, Дреново, Дръмша, Костинброд, Опицвет, Петърч, Понор, Царичина, Чибаовци
Мирково Бенковски, Брестака, Буново, Илинден, Каменица, Мирково, Плъзище, Преспа, Смолско, Хвърчил, Черковище

Цена за строеж на къща в София


Пирдоп Душанци, Пирдоп
Правец Видраре, Джурово, Калугерово, Манаселска река, Осиковица, Осиковска Лакавица, Правец, Правешка Лакавица, Равнище, Разлив, Своде


Самоков Алино, Бели Искър, Белчин, Белчински бани, Говедарци, Горни Окол, Гуцал, Долни Окол, Драгушиново, Злокучене, Клисура, Ковачевци, Лисец, Маджаре, Марица, Ново село, Поповяне, Продановци, Радуил, Райово, Рельово, Самоков, Шипочане, Широки дол, Яребковица, Ярлово


Своге Бакьово, Батулия, Бов, Брезе, Брезовдол, Буковец, Владо Тричков, Габровница, Гара Бов, Гара Лакатник, Губислав, Добравица, Добърчин, Дружево, Еленов дол, Желен, Завидовци, Заноге, Заселе, Зимевица, Искрец, Лакатник, Левище, Лесковдол, Луково, Манастирище, Миланово, Огоя, Оплетня, Осеновлаг, Реброво, Редина, Свидня, Своге, Томпсън, Церецел, Церово, Ябланица


Сливница Алдомировци, Бахалин, Братушково, Бърложница, Гургулят, Гълъбовци, Драготинци, Извор, Пищане, Повалиръж, Радуловци, Ракита, Сливница
Чавдар
Челопеч

Какъв тип персонализирана камина е подходящ за вас?

Най-добрият начин да победите студа тази зима е да се настаните уютно до камината. Може да започне да се чувства непосилно, когато вземете решение за правилната камина за вашия дом, но Ridgeline ви покрива. От традиционното изгаряне на дърва до модерното електричество, всяка опция има своите предимства. Научете повече за различните видове камини и коя ще отговаря най-добре на вашите нужди.

Камини и пещи на дърва


Камините и пещите на дърва са най-традиционният избор за естествена топлина във вашия дом, но често могат да бъдат трудни за поддръжка. Те не само изискват големи количества дърва за поддържане на огъня, но също така и обширна поддръжка поради пепелта, която произвеждат.

Тези пещи също са склонни да нямат ефективност, тъй като голяма част от топлината, която произвеждат, се разпределя през комина, което изисква да изгорите повече гориво, за да затоплите дома си успешно. Газовите и електрическите камини могат да произвеждат достатъчно топлина с много по-малко време и енергия.

Въпреки това, няма съмнение, че много хора са привлечени от селския характер на гледането на автентично дърво, което гори и затопля дома. Ако обичате традиционния, уютен ритуал да се свиете до огнището на дърва и да се наслаждавате на топлината на тлеещата жарава, камината на дърва е правилният избор за вас.

Газова камина

Газовите камини стават все по-популярни сред собствениците на нови жилища и има защо. Въпреки че не са толкова визуално привлекателни като традиционните камини, те са значително по-енергийно ефективни от дървените или електрическите опции.

За разлика от камините на дърва, газовите трупи постоянно произвеждат топлина във вашия дом. Те не изискват дърво, за да работят, което ги прави по-екологичен вариант. Газовите камини също са лесни за работа, тъй като повечето се включват и изключват с просто натискане на бутон на дистанционното.

Газовите камини отделят малко количество въглеродни емисии и горят относително чисто. Следователно, те изискват по-малко поддръжка и поддръжка от собствениците на жилища, отколкото опциите за изгаряне на дърва. Известно е също така, че увеличават стойността на препродажба на жилище поради своята популярност и гъвкавост.

Електрически камини


Електрическите камини са най-рентабилният вариант и най-лесният за поддръжка. Като се има предвид, че не създават истински огън или изпарения, те не изискват поддръжка и произвеждат нулеви въглеродни емисии. Това спестява на собствениците на жилища много време и пари в дългосрочен план.

електрическа камина
Въпреки че електрическите камини са най-малко традиционният избор, има много варианти на дизайна, които да отговарят на стила на вашата всекидневна. Те могат да бъдат инсталирани във вашия дом за малка част от цената на опциите за изгаряне на дърва или газ.

Цена за строеж на къща в София

Много семейства с малки деца и домашни любимци предпочитат електрически алтернативи, защото са безопасни при докосване и представляват много по-малко рискове за безопасността от камините на дърва или газ. В допълнение към достъпния и безопасен характер на електрическите камини, те също така са известни с това, че издържат години и са устойчиви на признаци на износване.

С толкова много налични опции, изборът на перфектната традиционна или модерна камина за вашия персонализиран дом може да бъде обезсърчително. Позволете на нашия екип да ви помогне да намерите правилния вариант, за да поддържате вас и вашето семейство топло и уютно през цялата зима. Ще работим заедно, за да вдъхнем живот на вашия мечтан дом.

Ако статията за строеж на къща – Цена за строеж на къща в София е била полезна се надяваме да се свържете с нас за повече информация, проект и оферта с цена.

Подобни статии