Звукоизолация на стена

Вероятно живеете в апартамент, в който стените на стаите ви граничат с тези на съседите. Чувате музиката, която слушат, децата които бягат и се забавляват или се чувствате неудобно защото, трябва а споделяте ежедневието си с тях.

Има много лесно решение за този проблем. Ние, ще ви помогнем да изберете най-подходящата звукоизолация за стена. С нея, освен че ще се сдобиете с тишина и комфорт, дома ви ще стане по-уютен и красив.

Звукоизолация на стена

Защо е важно да направите звукоизолация на стената ви?

Най-често срещаната причина е да не ви безпокоят шумовете, навлизащи отвън. Но ако пък искате да правите записи, трябва да ограничите шума в стаята до минимум, за да не се получава така нареченото „замърсяване“ на това, което ще записвате.

Всички дупки, които имате в стаята, са проводници на звук. Изходи, контакти, пролуки от врати, прозорци и др.

Звукът умее да се движи през цялата структура на сградата. По различни начини се предава през стени, тавани, под, а дори и през най-дебелите бетонни плочи.

Как можете да решите този проблем?

Естествено важно е да направите разпределение на вашия бюджет. Има няколко стъпки, които ще помогнат за вашето спокойствие. Като за начало е нужно да разберете, какъв вид е шума и от къде идва, извън стаята или отвътре. Нужно да знаете какво искате да звукоизолирате. Има значение например дали ще изолирате стая за музика, или обикновено помещение.

  • Сменете вратата с дървена плътна, с масивна сърцевина. Вратите с кухи пространства са като барабан. Сложете си допълнителни уплътения.
  • Следващата ви стъпка е да изберете звукоизолация на стена, подходяща за вашето помещение. 
  • Обърнете се към специалисти, които да измерят нивата на шум в помещенията ви и да ви предложат най-подходящите панели за звукоизолация. Колекците включват панели с ефекти в различни нюанси, размери и шарки. Те са компактни и лесни за монтиране.

Производителите съответно дават информация, кои материали имат добри изолационни ефекти. За да постигнете добър резултат, трябва да използвате най-вече панели със звукопоглъщащ ефект.

Изолирането на шума от стаята, като цяло е сложен процес, в който намирането на правилно решение не е невъзможно, стига да се свържете с точния екип, който да изчисли вашите параметри.

Подобни статии