Шпакловка и гипсокартон в София Кръстова вада

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Кръстова вада

Търсите си добър майстор за шпакловка и гипсокартон в София Кръстова вада. Имам нужда от фирма, бригада или отделен майстор отдадени в работата и коректни при изпълнението на довършителни работа по апартамент в София Кръстова вада. Ние можем да предложим точно такива специалисти за вашият апартамент. Доверете ни се и се обадете за оглед на телефона отдолу:

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Кръстова вада

Какво трябва да знаете за декоративната мазилка?
Декоративната мазилка е материал, използван за декорация на тавани и стени, изработен от синтетичен материал и различни минерални скали. С негова помощ можете лесно да разнообразите интериора, да добавите текстура към стените, да направите модел или рисунка.

Шпакловка и гипсокартон в София Кръстова вада
Шпакловка и гипсокартон в София Кръстова вада


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Кръстова вада


Мазилката ще помогне да се отървете от нередности, дефекти на стената и тавана, тя ще изолира стените. Той има голям брой видове: може да бъде текстуриран, флок, структурен, течен тапет, с имитация на кожа, дърво, камък и т.н. С негова помощ в къщата можете да направите повърхността на стените уникална, различна една от друга.

За да се получи определен вид рисунка, мазилката трябва да има свойства от определен вид, поради което материалите за довършителни работи имат драматични разлики в състава си:

Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Кръстова вада


• като свързващо вещество се използва полиуретан или смола. Ако съставът е на водна основа, той съдържа поливинилацетат, акрилни и бутадеин-стиролни дисперсии;
• водата се използва като разтворител (понякога течности от различен вид);
• добавки са сгъстители, консерванти, боициди, антисептици, антипенни агенти, водоотблъскващи състави;


• като пълнител могат да се използват: стърготини от кварц, гранит и мрамор от 0,5 мм до 5. Когато избирате мазилка, обърнете внимание на размера на зърната на пълнителя. Към мазилката се добавят стада, целулозни влакна и др.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Кръстова вада

Декоративната мазилка се класифицира според параметрите:
• основа (водна и неводна);
• обхват (използва се за вътрешна или външна работа, понякога е универсален);
• те се разделят според методите на нанасяне, съдържанието на пълнителя и метода за формиране на шарката.


Можете сами да направите всякакъв вид декоративна мазилка , най-важното е да имате желание. Начинаещите трябва да започнат с малка площ, например, довършване на перваза на балкон, ниша, малък коридор.
Инструменти, материали, необходими за работа

Конструкция за гипсокартон цени в София Кръстова вада

За да се придаде красив вид на стената, са необходими различни инструменти, защото много зависи от тях. Следните видове инструменти могат да се използват при работа:
• шкурка (60-80);
• валяк с влакново покритие;
• довършителна гъба;
• пластмасова мистрия и мистрия от неръждаема стомана;
• декоративна четка;
• средно голяма четка;
• ролки с различна текстура;
• печати;
• шпакловъчен нож;
• четка, която придава на повърхностите ефект на пясъчна буря;
• декоративен апликатор, който създава ефект на кожа или дърво;
• спрей бутилка за стадо.


Преди да купите мазилка, трябва да определите желания цвят и текстура за себе си и след това да отидете в магазина. В процеса задължително условие е да прочетете инструкциите за употреба, тъй като за някои видове мазилки може да се наложи да закупите допълнителен строителен материал.
Нанасяне на текстурирана мазилка


Поставяне на гипсокартон цени на квадрат в София Кръстова вада


Подгответе стената, почистете я с шкурка, почистете праха с четка. След това грундът се нанася равномерно, импрегнирането на почвата трябва да се нанесе с валяк.
В процеса на изсушаване на почвата се приготвя мазилка.

Смесва се в кофа с бормашина с дюза, ако има такава, или на ръка. Боята се добавя при смесване в съотношение на част от боята и 10 мазилки, а също така се нанася върху изсушена мазилка с гъба или валяк, с удари от различни техники. За да постигнете неравномерен цветен ефект, най-добре е да нанесете боята във втори слой.


Колко излиза гипсокартон на квадрат в София Кръстова вада


Мазилката се нанася равномерно върху грунда с мистрия или шпатула (слой от 1 до 5 mm, в зависимост от размера на пълнителя). След нанасяне се правят модели и рисунки по ваш вкус.


Стените изсъхват от 8 до 48 часа, след което преминават през тях с шкурка, за да станат по-гладки, прахът се отвежда с четка. След това повърхността се обработва с „довършителен“ агент, тя може да бъде водоотблъскваща със съдържание на восък.
Флок мазилка


Направа на куфар от гипсокартон цена в София Кръстова вада

С негова помощ се създават ефектите от дърво, велур, камък и други. След грундирането стената се боядисва, след това се нанася лепило с валяк за купчини, върху който веднага се напръсква основата на мазилката.

Движенията трябва да са бавни, отгоре надолу, можете да използвате само пръскачка, за да направите това по-добре с асистент. След изсушаване излишната мазилка се отстранява с четка и се нанася слой лак.

Майстор гипсокартон София Кръстова вада

Подобни статии