Шпакловка и боядисване в София Гоце Делчев

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Гоце Делчев

Шпакловка и боядисване в София Гоце Делчев. Търсите си добър майсто за шпакловане и гипсокартон, довършителни работа по ремонта на апартамент в София Гоце Делчев. Работа по окачен таван и скрито осветление и боядистване на целият апартамент, имам нужда от оглед и цена. Това са най-честите запитвания и проблеми на нашите клиенти, ако сте един от тях, свържете се на телефона отдолу:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Гоце Делчев

В тази статия ще разгледаме разликите между мазилките и шпакловките.

Каква е разликата между мазилката и шпакловката: подробно описание за начинаещи
Хората, далеч от довършителните работи, лесно бъркат мазилката и шпакловката, като не забелязват никаква разлика между тях. Всъщност това не е така.

Шпакловка и боядисване в София Гоце Делчев
Шпакловка и боядисване в София Гоце Делчев

Ще покажем ясните разлики между двата довършителни материала и ще ви кажем къде и как се използват.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Гоце Делчев

Всичко за разликата между шпакловка и мазилка

Перфектно изравнените повърхности са показател за високото качество на строителните работи. За съжаление това е изключително рядко на практика. Ето защо, преди завършване, стените най-често трябва да бъдат изравнени с помощта на специални смеси.

Когато се сблъскат с такъв проблем за първи път, малко хора могат веднага да се ориентират в разнообразието от асортимент от магазини за хардуер. Нека разберем каква е разликата между мазилката и шпакловката и къде се използва всяка от тях.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Гоце Делчев


Какво е мазилка?
Материалът е предназначен да премахне отклонението на повърхностите от хоризонтална или вертикална равнина и да премахне тяхната възможна кривина. Освен това може значително да подобри изолационните характеристики.

В зависимост от състава, той увеличава влагоустойчивостта, намалява звуковата и топлопроводимостта. Свойствата до голяма степен зависят от основата на разтвора. Най-често това може да бъде една от следните основи.

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Гоце Делчев

Гипс
Гъвкава, бързосъхнеща маса с добра адхезия към повечето материали. Той е екологичен и напълно безопасен, лек. Много лесен за нанасяне. Основният недостатък е високата хигроскопичност. Той отнема излишната влага от въздуха и я връща при промяна на влажността. По този начин той регулира микроклимата в стаята .


Въпреки това, в условия на висока влажност, натрупаната вода започва да разрушава лигавицата. Поради това се използва само за работа на закрито в сухи помещения. От минусите си струва да се отбележи по-малка сила от аналозите и висока цена. Ще трябва да похарчите прилична сума за изравняване на стените.

Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Гоце Делчев

Цимент и пясък
Много силно и трайно съединение. Когато се прилага правилно, ще продължи десетилетия. Нечувствителен към влага и температурни промени.

Смес от цимент и пясък може да изравни значителни нередности. Различава се с ниска цена. Ако е необходимо, можете да го направите сами . От недостатъците трябва да знаете за значителното тегло и ниската пластичност на материала.


В състава му се въвеждат пластификатори, но това не решава напълно проблема. Циментово-пясъчната маса е доста трудна за полагане. Изсъхва много дълго, така че работата се разтяга за дълъг период.

Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Гоце Делчев

Мазилката се различава по размера на пълнителя, включен в състава му. Това обикновено е кварцов пясък. Колкото по-голям е той, толкова по-големи нередности може да затвори разтворът. Но в същото време грапавостта на готовото покритие също се увеличава.

Следователно не можете да използвате гипсовата смес за окончателно изравняване. Нейната задача е да подготви основата за тази процедура.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Гоце Делчев

Какво е шпакловка?
Смесите са предназначени за изравняване на малки недостатъци . С тяхна помощ се извършва окончателното изравняване, след което основата може да бъде боядисана , залепена с тапет и т.н. Съставът на материала е подобен на гипсова паста, но за разлика от нея пълнителят е по-малък.

На тази основа препаратите за шпакловка се разделят на групи.
• Стартиране. Включва относително груб пълнител, който му позволява да лежи в достатъчно дебел слой и да покрива малки неравности. Използва се за първоначално подравняване на равнината. Има максимална якост, лошо се почиства и оставя леки грапавини.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в Гоце Делчев


• Завършек. За производството му се използват само фракции от фин пясък. Благодарение на това той перфектно подравнява основата. Той е добре шлифован, дава равна равнина, но здравината е по-малка от тази на стартовата. Използва се като последен слой за окончателно довършване. Фирма за боядисване в София Гоце Делчев. Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Гоце Делчев

Телефон: 0899 85 75 00