Шпакловка и боядисване в София Павлово

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Павлово

Шпакловка и боядисване в София Павлово. Имате нужда от майстор за шпакловка, гипсокартон и боядисване на вашият апартамент или за направата на подова замазка. Свържете се с нас на посоченият телефон, имаме точните майстори за вас. Топ цени и топ качество!

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Павлово

Полусуха подова замазка.
Бързият растеж на популярността на технологията за устройството на полусуха подова замазка до голяма степен се определя от развитието и появата на строителния пазар на специални готови смеси, предназначени за този вид работа.

Шпакловка и боядисване в София Павлово
Шпакловка и боядисване в София Павлово

В същото време полусухата замазка действа като по-изгодна алтернатива на стандартния метод за изравняване на подове, който включва използването на конвенционален хоросан от цимент и пясък. Предимствата на относително новата технология са очевидни – намаляване на времето за изпълнение на работата с едновременно повишаване на качеството на тяхното производство.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Павлово


Описание и характеристики.
Устройството на полусуха подова замазка е комплекс от работи, чиято цел е изравняване и подготовка на пода за довършителни работи. Основната характеристика на технологията е използването на полусух цименто-пясъчен хоросан, за приготвянето на който се изразходва по-малко вода от обикновено.

Това се постига чрез използване на специални смеси, чиято основна характеристика е бързото втвърдяване и набор от якост на покритието.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Павлово


В резултат полусухата подова замазка изсъхва за 2-3 дни, докато обичайният разтвор набира сила за 3-4 седмици. Очевидно в първия случай работата по по-нататъшното довършване на помещенията може да продължи почти веднага, без да е необходимо да се прави принудителна технологична пауза за почти месец.


Логично следствие от използването на малко количество вода при приготвянето на разтвора е намаляването на теглото му, което позволява използването на полусуха подова замазка в случаите, когато носещата способност на пода не позволява използването на конвенционална циментово-пясъчна замазка.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Павлово

Не забравяйте и за друга важна характеристика на полусухите смеси. Те ви позволяват да получите по-гладка и гладка основна повърхност, което значително опростява довършването на подове. В допълнение, използването на армировка под формата на стоманена или пластмасова мрежа, както и фибростъкло, може допълнително да увеличи оперативните и технически параметри на полусуха подова замазка.


Предимства и недостатъци на технологията.
Основните предимства на използването на полусуха подова замазка се дължат на особеностите на разтвора, използван при производството на работа, който се характеризира с ниско съдържание на вода и в резултат на това бърз набор от якост.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Павлово

В резултат на това използването на технологията осигурява:
• Значително намаляване на времето за строителство. Разрешено е да продължите довършването на помещенията и други строителни работи в помещението, където е направена полусухата замазка 3-4 дни след монтажа й;
• Ниско тегло на разтвора. Позволява използването на технологията, при която носещата способност на пода не позволява сериозно увеличаване на товара;


• Минимално свиване и равна повърхност на замазката. Осигурява се с висока плътност на готовия разтвор, което от своя страна се постига с малко количество вода, която взаимодейства изключително с цимент и отсъства в свободна форма. В резултат на това по време на процеса на сушене в покритието не се образуват пори, пукнатини или кухини, което е типично за замазките от конвенционален разтвор.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Павлово


Съвсем очевидно е, че технологията на полусуха подова замазка, както всяка друга, има не само впечатляващите предимства, описани по-горе, но и редица недостатъци. Те включват:
• Сериозна минимална дебелина на слоя, която е 30-40 мм.

При стойност на този параметър, по-малка от посочения индикатор, е трудно да се осигури достатъчна якост на замазката. Използването на армировка в процеса на работа помага частично да неутрализира този недостатък;


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Павлово


• Доста голямо количество ръчна работа. Този минус лесно се елиминира с помощта на механизирано устройство за замазка. В момента на вътрешния строителен пазар е представен богат избор от необходимо оборудване, което позволява с ефективно използване да се увеличи не само производителността на работата, но и качеството на тяхното изпълнение;


• Наличието на слаби места на създаденото покритие, които се намират в ъглите на стаята, шевовете между стената и пода, както и къде са разположени профилите на маяците. На изброените места трябва да се внимава особено при разпределяне, изравняване и уплътняване на сместа.

Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Павлово

Като се вземат предвид посочените недостатъци на технологията за устройството на полусуха подова замазка, става очевидно защо този вид работа се извършва почти изключително с използването на специализирано оборудване. Това ви позволява да минимизирате недостатъците на технологията, като същевременно правите предимствата й още по-визуални и впечатляващи.

Логично следствие от тази ситуация е фактът, че този вид работа в по-голямата част от случаите се извършва от специализирани организации, които разполагат с подходящо оборудване и квалифициран персонал, способен ефективно да го използва.
Използвани материали.

Фирма за боядисване в София Павлово


Устройството на полусуха подова замазка включва използването на разтвор, който се приготвя от готови смеси или чрез самосмесване на отделни компоненти.

Първият вариант се използва на практика много по-често, тъй като предоставя на производителя редица значителни предимства:
• Възможност за избор на вида на готовата смес от разнообразие от представените в момента на вътрешния строителен пазар;

Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Павлово


• Намалено време за приготвяне на разтвора. Очевидно е, че самосмесването на пясък, цимент и други компоненти ще изисква много повече труд;
• Повишаване качеството на работа. Готовата смес по правило е значително по-добра по своите експлоатационни и технически характеристики спрямо ръчно приготвената. Майстор за боядисване в София Павлово

Подобни статии