Шпакловка и гипсокартон в София Стрелбище

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Стрелбище

Шпакловка и гипсокартон в София Стрелбище. Имате нужда от добър майстор за шпакловка, гипсокартон, боядистване или окачените тавани и скрито осветление в София Стрелбище, за цялостен ремонт на апартамент или частичен. Свържете се с нас на посоченият телефон:

Телефон: 0899 85 75 00

Редът на работа и нюанси в мазилката на тавана. Процесът е доста трудоемък и изисква високо ниво на умения при работа както с инструменти, така и с материали.
Подготовка на повърхността.

Преди измазване на тавана е необходимо да се извърши подготвителна работа, която се състои в почистване на основата, грундиране на повърхността и маркиране.

Шпакловка и гипсокартон в София Стрелбище
Шпакловка и гипсокартон в София Стрелбище

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Стрелбище

По-долу е ръководство стъпка по стъпка.
• Първо старото покритие, ако има такова, се отстранява от тавана с помощта на тясна шпатула;
• След това се отстраняват специализирани химикали, както и плесен, мухъл или следи от течове, ако има такива. В същото време се идентифицират и отстраняват слаби точки на основата, които нямат достатъчна якост.
• След това повърхността се обработва с грунд. Ако използваме гипс, тогава вземаме контакт weber.prim , ако е циментово-варов материал, използваме weber.prim multi , който осигурява необходимото ниво на адхезия на основата към мазилката.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Стрелбище

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Стрелбище


Монтаж на майки
На практика се използват два метода за шпакловане на тавани – със или без монтиране на майки.
Фарове, използвани за измазване:
• Втривани майки – изработени са от същия материал, от който ще се извършва работата.
• Метални – монтирани механично и изискват демонтаж след работа. Използват се поцинковани Т-профили. Те са прикрепени към тавана с самонарезни винтове или бързосвързващ се гипсов разтвор (в случай на използване на циментова мазилка, той трябва да бъде отстранен заедно с фара).


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Стрелбище


Преди да продължите с монтажа на майки, се определя разликата във височината, както и минималната и максималната маркировка. За това се използва лазерно ниво, което ви позволява да изградите равнината на бъдещата повърхност на тавана.

Дебелината на нанесеното покритие се определя, като се вземат предвид характеристиките на избрания състав и се измерва от най-високата точка на основата. Доста е трудно да се измери разликата с лазерно ниво, необходими са умения.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Стрелбище


Нанасяне на гипсова смес
След приготвяне разтворът се хвърля от сокола с мистрия на тавана. Мазилката се нанася в слой с приблизително еднаква дебелина по цялата ширина на зоната между съседни майки. Нанесеният разтвор се изравнява чрез плавно преместване на правилото по майките към вас.


Пълнене на ръжда (шевове)
След втвърдяване, но преди сместа да е напълно втвърдена, майки трябва да бъдат внимателно отстранени. В резултат на това се образуват ръжди, които трябва да бъдат поправени. Работата се извършва от същия хоросан като мазилката на основната повърхност. Сместа се поставя внимателно в шевовете, след което се уплътнява и изравнява в измазаната равнина.

Вътрешна илозация на стени и тавани в София Стрелбище


Последният етап на технологията е изпълнението на фугиране. За да направите това, измазаният таван внимателно се втрива с поплавък от дърво или полиуретан, напоен с вода. Ако е необходимо, повърхността на мазилката също се навлажнява.
След нанасяне на финишната шпакловка weber.vetonit LR + , weber.vetonit KR или weber.vetonit LR Pasta върху измазания таван , шлайфайте я с шлайф хартия или мрежа, фиксирана към специален блок.


Фугираща смес


Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 в София Стрелбище


Заключение
Измазването на тавани всъщност е сложен процес и изисква известни умения. Основните условия за получаване на качествена основа за довършителни работи са правилният подбор на материал и спазването на последователността на извършените действия.

Как да нанесете шпакловка под тапета със собствените си ръце

Поставянето на стени с тапети все още е популярна и търсена опция за довършителни работи, която се използва активно по време на ремонта на различни жилищни помещения. Предпоставка за създаване на висококачествено декоративно покритие е шпакловката на стените под тапета.

Майстор шпакловка София Стрелбище

Извършва се с цел създаване на равна и гладка повърхност и заслужено се счита за прост и достъпен начин за извършване на подготвителна работа.


Статията дава отговор на въпроса как правилно да се шпаклова стените под тапета, а също така съдържа препоръки за избор на правилния материал, инструмент и последователност от действия.


Добър шпакловчик София Стрелбище


Видове шпакловки за стени
Необходимостта от шпакловка под тапета възниква както при издигане на прегради от гипсокартон, така и след измазване на стените – тоест почти винаги. Изискванията за подготовка на повърхността за тапети са малко по-ниски от тези за боядисване.

Това се дължи на факта, че тапетът, за разлика от боядисването, е в състояние да скрие незначителни дефекти и дори неравности в стените и преградите. Следните пълнители са особено подходящи за тапети: weber.vetonit LR + и weber.vetonit LR Polymer .


Търся майстор шпакловка и боя София Стрелбище
Шпакловчик София Стрелбище


Въпреки това, за да се получи естетически приятно и най-важното трайно покритие, е необходима шпакловка под тапета. По този начин, бялата замазка добавя яркост и предотвратява показването на сивите стени през тапета.


По състав
Строителният пазар предлага изключително богат избор от стенни шпакловки за тапети. Класификацията на материалите обикновено се извършва според два параметъра: състав и предназначение.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Стрелбище

По състав шпакловките се разделят на:
Гипс. Отличителните черти на материала са достъпни разходи, без свиване. Основният недостатък е, че бързо се хваща, което затруднява работата с него.


Цимент. Основните предимства са здравината и устойчивостта на влага на създаденото покритие; те често се прилагат върху фасадата. Материалът обаче има значителен недостатък под формата на значително свиване и е труден за обработка поради своята якост (труден за смилане).


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Стрелбище


Полимерна. Най-често срещаният и достъпен вид шпакловка. Различава се с лесно нанасяне и обработка на материала.
Шпакловките Weber-Vetonit са широко представени от полимерни смеси; weber.vetonit LR + е в най -голямо търсене .Фирма за боядисване в София Стрелбище. Майстор за боядисване в София Стрелбище

Телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии