Майстор за плочки в София Редута

Лепене на плочки в София Редута

Търсите си добър майстор за плочки в София Редута, да е качествено изпъление в срок и да изработи банята или коридора по начертан вече проект.

Имате нужда от добър майстор за ВиК услуги за вашата баня в Редута, ние ще Ви предложим цялостно решение и ремонт на вашата баня, също така инсталирането на душ, мивка и моноблок, обадете ни се за оглед и цена.

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за плочки София Редута

Опции за полагане на плочки
В допълнение към практичните свойства, плочките имат приличен външен вид, ако са положени правилно и цветът е избран правилно. Декорът на стените в банята се създава не само чрез избор на размер, текстура, цвят на материала, но и с помощта на различно подреждане на плочки, както и цвета на фугиране.

Майстор за плочки в София Редута
Майстор за плочки в София Редута

Например, когато полагате плочки, можете да използвате различни размери квадратни плочки, алтернативни цветове. По-долу има диаграма как са монтирани плочките. Имайте предвид, че при нестандартна инсталация повечето плочки ще трябва да бъдат подрязани, следователно цената на материалите ще се увеличи значително.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Редута

Методи за полагане на плочки

Най-добре е да изберете фугиращ цвят с няколко нюанса по-тъмен от плочката. Белите шевове бързо ще потъмнеят, а контрастните излишно ще подчертаят всяка плочка, в интериора ще се появят твърде много прави линии.

Как се полагат плочките в банята.

• Подравняване на стените. Ако са достатъчно плоски, можете просто да ги обелите и след това да ги грундирате. В противен случай може да се наложи измазване или сухо изравняване с циментови панели.


Редене плочки в София Редута

• Оформление с отвес и дълго ниво.

• Полагане на плочки по стени. За целта използвайте лепило за плочки, което се разрежда с вода в съответствие с инструкциите. Ако нямате опит, най-добре свършете работата постепенно, като нанасяте лепило на малки площи. Не забравяйте да контролирате равномерността на плочките с ниво. Отстранете излишното лепило от шевовете, преди да изсъхне.

• Фугираща смес. Шевовете са покрити с фугиращ разтвор с гумена шпатула, а излишъкът се отстранява с парцал.


Майстор фаянс в София Редута

Стени от гипсокартон

За висококачествено и бързо подравняване можете да използвате стени от гипсокартон в банята. Важно е да се има предвид, че гипсокартонът ще открадне около 4 сантиметра поради метални профили.
Този метод на изравняване може да бъде особено полезен за тези, които имат много извити стени и не искат да бъркат с мазилка.


Има и друг начин за закрепване на листове от гипсокартон към стените – да ги залепите.
• Отстранете старото покритие и грундирайте повърхността. Изчакайте, докато изсъхне напълно.
• Нанасяйте гипсово лепило върху листа на равни купчини през интервали.
• Донесете леко гипсокартон до стената и се уверете, че лепилото е равномерно нанесено и прилепва към всички области. Добавете още лепило на правилните места.
• Поставете изцяло лист от гипсокартон и го изравнете.

Майстор гранитогрес София Редута

Има и по-лесен начин за залепване на гипсокартон. За да направите това, нанесете лепилото директно върху самата стена на равни купища.
• На места, където вдлъбнатините са значителни, е по-добре да подготвите повърхността предварително, като залепите ленти от гипсокартон или покриете с мазилка.


• Следващият лист от гипсокартон е залепен по същия начин. Основното нещо е да се уверите, че всички листове са в една и съща равнина. За целта прикрепете дълъг блок между 2 листа.

Поставяне на плочки в София Редута


• Замажете шевовете със същото лепило за мазилка. Излишните парчета могат да бъдат отрязани с трион след изсъхване на лепилото.
• За подравняване до рамката на вратата фиксирайте лентите от гипсокартон по същия начин.

Така можете да изравните перфектно стените за 1-2 дни и след това да ги боядисате или да полагате плочки. За подробен процес на залепване на гипсокартон вижте видеото:
Препоръчваме ви също да прочетете статията: Създаване на метална рамка и облицовка от гипсокартон. Фирма за лепене на плочки София Редута. Фаянс и теракот София Редута
Плочкаджия София ценa. Търся майстор за плочки в София Редута

Подобни статии