Майстор за плочки в София Студентски град

Лепене на плочки в София Студентски град

Търсите си добър майстор за плочки в София Студентски град. Имате нужда от наистина добър и качествен майстор, който да си изпълни задълженията в срок.

Добър майстор за ВиК услуги в Студентски град, подмяна на стари тръби, констатиране на течове, инсталиране на мивка, душ, моноблок и т.н. Цялостен ремонт и обзавеждане на вашата баня, от тръбите до налепването на плочките в банята.

Доверете ни се и се обадете на:

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за лепене на плочки София Студентски град

Оценка на грапавостта на повърхността
Първоначално е необходимо да се оцени неравностите на ремонтираните повърхности. За да направите това, използвайте дълга нива на сградата, с размер поне 2 м, или отвес. В един от ъглите на стаята се забива пирон, оставяйки площ, равна на 2-3 мм на повърхността. Той действа като първият фар.

Майстор за плочки в София Студентски град
Майстор за плочки в София Студентски град

След това вземете какъвто и да е товар, завържете конец към него, навийте другия край на конеца около нокътя, така че да не достигне пода за няколко сантиметра. Най-добре е да изберете средно голяма гайка като товар; най-добре е да вземете найлонова резба, тъй като тя е по-малко податлива на деформация.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Студентски град

Когато окаченият товар спре да вибрира, резбата се изтегля по права линия. Освен това, в долната точка на надвеса на товара, се забива друг гвоздей, главата му е разположена на същата линия с резбата.

Цялата процедура се повтаря от другата страна на стената. Резултатът е конструкция от четири гвоздея на повърхността, която образува две прави линии. Сега друга нишка е закрепена по диагонал – от горната точка до дъното от другата страна.


Редене плочки в София Студентски град

Когато дърпате, уверете се, че конецът не докосва стената. Опънатите конци улесняват идентифицирането на всякакви неравности в стената. Този метод за оценка е бюджетен и не изисква специални инструменти.


С отклонения в повърхността до 10-15 мм, стените се изравняват със смеси от мазилка или цимент. По-изразените нередности се коригират с листове от гипсокартон. Този метод се нарича още суха мазилка. И трите метода са подходящи за изравняване на повърхности за облицовка.

Майстор за плочки в София Студентски град


Изборът на смес за изравняване
Когато избирате смеси за изравняване на стени под плочки със собствените си ръце, трябва да се съсредоточите върху това колко дебел ще бъде слоят върху стените. Също така трябва да вземете предвид вида на свързващия материал.

Майстор фаянс в София Студентски град

В жилищните помещения е рационално да се използват смеси на основата на гипс; в тези помещения е важно не само качеството на покритието, но и микроклиматът, който създава. Гипсовата смес отговаря на всички тези фактори.

За помещения с висока влажност – кухня, баня, тоалетна, сместа на циментова основа е оптимална. Тези покрития задържат влагата и не й позволяват да проникне в дълбочината на бетонната основа.

Майстор гранитогрес София Студентски град

За самоподготовка на решението не е необходимо да имате специфични умения и способности. Циментовата суспензия се приготвя от 1 част цимент М400 до 6 части пясък. Процесът на готвене изглежда така – в контейнера се изсипва пясък, а отгоре се смачква със слой цимент.

Всички компоненти са добре смесени и след това те започват постепенно да добавят вода в контейнера. Цялата смес се смесва до консистенцията на течна заквасена сметана.
В някои случаи майсторите работят със смес в съотношение 1 част цимент към 2-3 части пясък.

Поставяне на плочки в София Студентски град

Такова решение е по-пластично, по-лесно и по-бързо се работи с него, особено ако е необходимо да се украси вертикална повърхност, от която разтворът има тенденция да се оттича и пада.

Готовата смес се разрежда, следвайки инструкциите, необходимо е да се използва разреденият разтвор в рамките на 1-2 часа, поради което голяма част от работния материал не трябва да се прави веднага.

За изравняване на стените под плочките обаче цената е леко намалена, ако сами приготвите сместа за работа, а не закупите готова.

Фирма за лепене на плочки София Студентски град


Изравняване на стените под плочките с мазилка
Оптимално е да се използва методът за обработка на стени с мазилка върху тухлени или блокови основи. Този материал също е положен върху основите на стоманобетон, но за да завършите тези работи, ще трябва да инсталирате специална рамка, изработена от метална мрежа.

За правилното изпълнение на работата е необходимо да се инсталира метален профил на основата. Има две модификации на този материал – PM 21×6 и PM 26×10. Цифрите в маркировката показват ширината на основата на профила и височината на основата, т.е. дебелината на слоя, който ще лежи на повърхността.

Фаянс и теракот София Студентски град

Дължината на профилите в стандартната версия е равна на три метра; за скъсяване на основата се използват метални ножици. Фаровете са монтирани върху хоросан във вертикално положение.

Изравнителните работи се извършват съгласно следния алгоритъм:
Първо, те оборудват права линия, по която ще бъдат монтирани профили. За да направите това, използвайте конец, който е изтеглен съгласно метода, описан по-горе. На всяка линия се нанасят 5 основи за хоросан.


Плочкаджия София цени

На корнизите е монтиран фар; когато е монтиран, той се удавя в разтвор през монтажните отвори. След това инсталираният фар се изравнява с помощта на ниво сграда. Нишките се изтеглят между готовите марки, образувайки равнина по цялата площ на обработваната повърхност.

Подобни статии