Майстор за плочки в София Хиподрума

Добър майстор за плочки София Хиподрума

Майстор за плочки в София Хиподрума. Имате нужда от добър майстор за редене на плочки в София Хиподрума, ние можем да Ви предложим човек за да свърши добре работата в срок. Обадете ни се за консултация и оглед и цена.

Телефон: 0899 85 75 00


Лепене на плочки цена на квадрат в София Хиподрума

Дори малка пролука между стената и банята може да причини големи проблеми. В най-лошия случай ще трябва да платите за ремонт в банята на съседите отдолу, а в най-добрия случай ще трябва да наблюдавате как расте мухъл и се появяват различни несимпатични насекоми под вашата баня.

Майстор за плочки в София Хиподрума
Майстор за плочки в София Хиподрума

Тези последици могат да бъдат избегнати дори в началния етап на ремонта, тъй като основната причина за появата на празнина се крие в неравни повърхности.


Редене плочки в София Хиподрума

Стените в банята задължително трябва да се събират под ъгъл от 90 градуса, в противен случай празнината е неизбежна. Ако по време на ремонта забележите, че ъгълът на сближаване е по-широк от необходимото, стените трябва да бъдат изравнени.

Същото е и с пода: той трябва да бъде идеално равномерен.
Също така се случва самата баня да бъде криво монтирана на равен под. В този случай ситуацията може да бъде коригирана с помощта на регулируемите крачета.


Майстор фаянс в София Хиподрума

Ако ваната е по-къса от стената, по която е монтирана, тогава пролуката не може да бъде избегната.
В този случай ще трябва:
• инсталирайте допълнителна фалшива стена от гипсокартон;
• ако първата опция „изяде“ твърде много полезно пространство, смилайте стените и инсталирайте по-дълга вана.
Ако обаче ремонтът вече е завършен и няма желание да демонтирате финала и да започнете отначало, можете да опитате да се отървете от пролуката след факта. В повечето случаи това не е трудно, просто трябва да изберете най-подходящия метод.

Майстор гранитогрес София Хиподрума


Циментовият хоросан е почти универсално средство, което може да реши много домакински проблеми. Това е едно от най-надеждните, но далеч от най-естетическото решение, следователно, след като цялата работа приключи, ще трябва да се погрижите да придадете на запечатаната празнина по-естетичен вид:

  1. Почистете празнината от мръсотия и слуз, отстранете стария завършек, ако е необходимо.
  2. Пригответе разтвор. Когато месете, опитайте се да постигнете консистенция на гъста заквасена сметана.
  3. Оценете размера на процепа: ако е достатъчно широк, фугиращата смес ще се разлее върху пода. За да избегнете това, първо наситете старите парцали със сместа и запълнете празнината с тях.


Майстор в банята плочки лепи в София Хиподрума

Когато парцалите са малко сухи, навлажнете празнината и започнете бавно и внимателно да изливате разтвора в нея. Уверете се, че външната част на шева е възможно най-тясна.

Методът за маскиране на шева трябва да бъде избран въз основа на материалите, използвани за декорация на стени. Ако това е плочка, тогава бордюрът може да бъде разположен отстрани от остатъците му, запазен след ремонт. Ако това са пластмасови панели, тогава просто поставете пластмасова граница върху шева.

Ако стените са боядисани, тогава боядисайте шева със същата боя, като предварително сте го шпакловали.


Поставяне на плочки в София Хиподрума


Полиуретанова пяна
По-бърз, но не по-малко гъвкав от циментовия разтвор, инструментът е полиуретанова пяна. С негова помощ можете да запълните празнината между стената и банята за броени минути.

За разлика от хоросана, полиуретановата пяна може да се нанася само върху суха повърхност. Ето защо, след като почистите и обезмаслите празнината, попийте я отвътре със суха кърпа и я оставете да изсъхне известно време.

Най-добре е да работите с ръкавици, тъй като полиуретановата пяна е много трудна за отлепване от кожата. И от всички останали повърхности, следователно, запълвайки празнината с него, уверете се, че спреят не попада по стените и банята.


За работа в банята изберете влагоустойчива пяна, тази информация е посочена на опаковката.


Фирма за лепене на плочки София Хиподрума

Разклатете кутията няколко пъти, поставете чучура в процепа и започнете да леете внимателно. Не забравяйте, че пяната се разширява много, докато изсъхва, понякога няколко десетки пъти, така че не се опитвайте да запълните празнината до ръба. Полиуретановата пяна изсъхва около час.

В края на времето за сушене използвайте остър нож, за да изрежете краищата, така че да получите възможно най-равномерната повърхност.

Може да се маскира по същите методи, както в предишния случай – облицовъчни плочки, PVC бордюри или водоустойчива боя.
Най-модерното средство е силиконовият уплътнител. Магазините разполагат с голям избор на уплътнители, предназначени за различни цели.


Фаянс и теракот София Хиподрума

Сред тях трябва да намерите уплътнител за баня. тъй като съдържа антибактериални вещества, които предотвратяват образуването на мухъл. Уплътнителите се предлагат в най-различни цветове, но ви съветваме да закупите прозрачни като най-универсалната опция.

Премахнете остатъците от строителни материали, мръсотия и слуз.

Обезмаслете празнината с обезмасляващ разтвор като алкохол или ацетон и избършете на сухо.


Плочкаджия София цени Хиподрума

Отворете дюзата върху тръба със силиконов уплътнител и запълнете празнината със съдържанието му с помощта на монтажен пистолет. Ъгълът, под който се реже носът, определя колко широка ще бъде линията. Колкото по-остър е ъгълът, толкова по-тесен ще бъде той. Уверете се, че линията е права и не е прекъсната.

Докато шевът е все още мокър, подрежете го, като навлажните пръста си със сапунена вода.


Търся майстор за плочки в София Хиподрума. Добър майстор за баня София Хиподрума. Плочкаджия София Хиподрума

За повече естетика шевът може да бъде маскиран. По-горе описахме методите подробно.

Подобни статии