Майстор за плочки в София Сухата река

Лепене на плочки в София Сухата река

Майстор за плочки в София Сухата река. Търсите си добър майстор за лепене на плочки в София Сухата река, да е отговорен и да си изпълни работата в срок. Ние ще Ви предложим добри майстори за вашият ремонт, обадете ни се!

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за плочки София Сухата река

Какво е важно да знаете при запечатване на пролуката между стената на банята?

Необходимо е старателно да се почистят всички повърхности, които ще се третират, от абразивни частици, отломки, плесени, ръжда, калциеви отлагания от продължителна употреба на вода.

Майстор за плочки в София Сухата река
Майстор за плочки в София Сухата река

Важно е да обезмасните стената и банята преди нанасяне и да я изсушите след почистване. Също така се препоръчва използването на бял спирт, етилов алкохол или друг летлив разтворител за повърхностна обработка.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Сухата река

Химикалите, използвани за запечатване, могат да бъдат вредни за здравето, затова не забравяйте да използвате домакински респиратор. След приключване на работата, не забравяйте да проветрявате стаята, не използвайте банята поне един ден и преди да вземете душ или вана, не забравяйте да изплакнете добре контейнера с струя от гъвкав душ.

Всеки материал, използван за уплътняване на фугата, включително уплътнител и фугираща смес, не трябва да капе или да попада в процепа в големи количества. Оптималното проникване на състава през ръба на банята е не повече от 1 cm.


Редене плочки в София Сухата река

Уверете се, че няма пропуски при нанасяне на хоросан или силикон, в противен случай херметичността на фугата ще се счупи.

Всички инструменти за нанасяне на фугираща смес или уплътнител трябва да са под ръка, така че да не се налага да ги търсите или купувате, докато сместа се втвърдява на плавателни съдове.

Полиуретановата пяна може да се използва и като основен материал за запечатване на процепа между стената и резервоара за вода. Не забравяйте, че когато се втвърди, той се разширява и спуква, съседни повърхности и излишъкът му не изглежда естетически приятен.


Майстор фаянс в София Сухата река

Всички излишъци трябва да бъдат внимателно отсечени и шевът трябва да бъде затворен с декоративна граница. Местата, където е преминал отвъд шева към банята, почистете с кърпа, напоена с разтвор на оцет.

Бордюрна лента за баня е чудесна възможност, но е краткотрайна, така че трябва да разчитате на 1,5-2 години от нейната експлоатация. В допълнение, той съдържа фунгицид, който предотвратява растежа на плесени.

Може да се препоръча за използване върху полиуретанова пяна, за да се затвори порестата й структура.

Майстор гранитогрес София Сухата река


Внимание: Когато нанасяте декоративни довършителни материали върху шева, можете също да използвате не само циментова замазка и силикон, но и всякакво строително лепило, течни пирони и др. Самото уплътняване на празнината трябва да е перфектно!


Съвет: Ако има проблеми с плесента в банята, не забравяйте да почистите добре всички повърхности, преди да запечатате фугата и да третирате със специален фунгициден разтвор, който предотвратява нейното развитие.


Майстор в банята плочки лепи в София Сухата река

Само тогава всички работи по запечатването на шева могат да започнат. Не мислете, че самата плесен ще „изчезне“ някъде след отстраняване на причината за излишната влага – тя е много упорита и вредна за здравето!


Поставяне на плочки в София Сухата река

Подобни статии