Майстор за плочки в София Фондови жилища

Лепене на плочки в София Фондови жилища

Търся си добър майстор за плочки в София Фондови жилища. Имате нужда от наистина добър майстор, ние ще Ви помогнем да го намерите, обадете ни се !

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за плочки София Фондови жилища

Ремонтът на баня и инсталирането на нова вана винаги е приятно изживяване, но не винаги е възможно да се монтира така, че да не се образува процеп между ваната и стената.

Получава се поради хлабавото прилепване на резервоара към довършителните материали. Най-често размерите на банята и нишата за нейното инсталиране не съвпадат.

Майстор за плочки в София Фондови жилища
Майстор за плочки в София Фондови жилища

Понякога конфигурацията му не съответства на стаята, а ъгълът на стената в банята не винаги образува 90 °.

Но дори когато всичко съвпада идеално, не е възможно да се постигне пълна плътност на фугата с помощта на компетентна инсталация, особено при облицоване с декоративни плочки.

Как да затворим пролуката между банята и стената? – ще разгледаме в статията.

Лепене на плочки цена на квадрат в София Фондови жилища

Защо трябва да премахнете пролуката между стената и банята
При всяко кръстовище на повърхности в баня, баня или басейн е важно да се гарантира повишена плътност, така че водата да не навлиза през пролуките.

Това води до:
• до висока влажност на въздуха;
• хронична влага в стаята;
• племенна плесен, гъбички и патологична микрофлора.
Както знаете, всичко това е вредно за:
• отслабени и възрастни хора;
• деца;
• страдащи от алергии;
• граждани, чувствителни към патогенната среда.


Редене плочки в София Фондови жилища


С излишък на влага строителните материали и повърхностните покрития се намокрят и губят отличните си потребителски свойства. Влажната плочка става пореста, разширена и по-чуплива, дървото набъбва и се деформира, а върху някои други материали се образуват пукнатини. Водата е известна със способността си да прониква през най-малката цепнатина, но оттам тя се отстранява лошо чрез естествено изпаряване.

Това води до разпадане и разрушаване не само на каквато и да е вискозна среда, но и на доста здрави твърди строителни материали.


Майстор фаянс в София Фондови жилища


Ако мухълът е започнал под ваната, където водата тече през процепа, най-вероятно тя постепенно ще завладее друго пространство. Например шевовете между плочките или ъглите в близост до ваната ще почернеят, както и тъмните петна по тавана и тогава ще бъде най-трудно да се справите с него.

Ако ваната е монтирана след полагане на плочките по стените на банята, тогава обикновено се образува голяма процеп между ваната и стената, където водата тече при къпане. Този дефект по някакъв начин ще трябва да бъде отстранен – за да се затвори пропастта между банята и видео стената.

Майстор гранитогрес София Фондови жилища

Изборът на материал за премахване на пролуката между банята и стената
Има няколко опции за това как да премахнете празнините между банята и стената и това зависи не само от ширината на тази празнина, но и от цялостното покритие.

Има и незначителни фактори като:
• конфигурация на резервоара,
• наличието на вентилация,
• температурни разлики,
• цялостен дизайн.
Ако размерите на банята приблизително съвпадат с нишата, където трябва да се инсталира, тогава експертите препоръчват:
• разположете подовете под банята,
• инсталирайте резервоара,
• поставете плочки или друга облицовка, така че плочките да лежат върху ваната,
• допълнително обработете фугата със специален перваз за плочки,
• не забравяйте да затворите големи пролуки между банята и стената от всякакъв вид с граница.


Майстор в банята плочки лепи в София Фондови жилища


Също така се взема предвид материалът, от който е направен продуктът. Например, акрилна вана не трябва да се обработва с груби строителни материали, но дори малка празнина близо до стената все пак ще трябва да бъде разпенена или запълнена със силикон.

Но това не е достатъчно, за да се елиминира дефектът при монтажа, тъй като той ще се деформира и провисне под натиска на акрилния резервоар. С течение на времето плътността на силиконовото уплътнение може да се счупи.


Поставяне на плочки в София Фондови жилища. Фирма за лепене на плочки София Фондови жилища. Плочкаджия София цени Фондови жилища. Търся майстор за плочки в София Фондови жилища. Специалните уплътнители не винаги са препоръчителни. А ваната трябва да бъде допълнително прикрепена към стената, така че да не стои на едни и същи крака или дренажни тръби.

Подобни статии