Майстор за плочки в София Стрелбище

Лепене на плочки в София Стрелбище

Търсите си добър майстор за плочки в София Стрелбище. Ние ще Ви помогнем да намерите най-добрият майстор за вашият ремонт, доверете ни се и се обадете на:

Телефон: 0899 85 75 00

Предлагаме Ви и добър майстор за ВиК услуги за цялостен ремонт на вашата баня, ние ще Ви помогнем, за подмяна на тръби, нивелиране и инсталиране на сифон, инсталиране на душ, мивка, моноблок и т.н.


Добър майстор за плочки София Стрелбище

Как да украсим баня, с изключение на плочки: опции, характеристики и препоръки
Една от най-важните зони както в апартамента, така и в частната къща е банята. Когато правите ремонт на тази стая, трябва да обърнете специално внимание на довършителните материали.

Майстор за плочки в София Стрелбище
Майстор за плочки в София Стрелбище

Как да украсим банята, с изключение на плочки?

Всички повърхности в него са изложени на агресивна среда всеки ден. Това е висока влажност, температурни разлики, пряко взаимодействие с вода и различни химикали при почистване на помещение.


Плочките винаги са се считали за основния довършителен материал. Но мнозина се интересуват от въпроса какво може да се използва за украса на стените на банята, с изключение на плочките. Този материал има своите предимства и недостатъци, но вие просто искате да добавите малко разнообразие към дизайна.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Стрелбище


Избор на довършителни материали


Строителният пазар предлага широка гама от довършителни материали на различни цени. Някои от тях са лесни за използване и работата може да се извърши без участието на специалист. Но има материали, които изискват висока интензивност на труда. И само професионалисти могат да извършват работа по тяхната инсталация.

Пластмасови панели
Ако има проблем „как да украсим банята, с изключение на плочките“, тогава един от начините е да обновите стаята с помощта на пластмасови панели. Основното им предимство е безвредност и лекота на монтаж. Направи си сам ремонт на банята.


Редене плочки в София Стрелбище

Също така няма да е необходимо да се извършват такива трудоемки процеси като шпакловка и мазилка. Когато използвате панели, таванът и стените ще придобият идеално равна повърхност.

Можете да създадете по-привлекателен външен вид на стаята, като скриете различни водопроводни комуникации под тях. Този материал има огромна цветова гама. Може да се монтира както хоризонтално, така и вертикално.

Поради тяхното антистатично свойство, прахът не се привлича към тях.
Панелите имат висока степен на поддръжка. В случай на повреда на един раздел, той винаги може да бъде заменен.

Майстор фаянс в София Стрелбище

Цените за този вид материали са доста достъпни и е напълно възможно да решите как да декорирате баня, с изключение на плочки, евтино.
Недостатъците на пластмасовите панели са, че принадлежат към горими строителни материали и тяхната ниска якост.


Стенният линолеум ще бъде добра алтернатива и решение на въпроса „как можете да украсите баня, с изключение на плочките“. Това е изцяло нов довършителен материал, разработен от шведски специалисти.

Изобретението е спечелило името на акварелния пазител на стената, което съвсем съответства на неговите характеристики. Стенен линолеум – материал, изработен от тънко полиуретаново платно с отпечатан акварелен шаблон. Основното му предимство е надеждната защита на стените от влага.

Добър майстор за баня София Стрелбище

Ролките от този материал са широки два метра. Използвайки лепило, той е прикрепен към стените. За да се получи водоустойчива плоска повърхност, шевовете на залепения линолеум се заваряват с помощта на специален шнур.


Декорация на стени с влагоустойчив тапет
Има и друг вариант за декориране на банята, освен плочки. Това е влагоустойчив тапет. Те имат определени положителни качества и ако изберете правилния материал, неприятностите могат да бъдат избегнати.

Основното им предимство е относително ниската им цена. В крайна сметка завършването с плочки ще струва много повече. Благодарение на разнообразието от текстури, можете да излезете с всякакъв вид дизайн на стаята.

Майстор гранитогрес София Стрелбище

Можете да го направите сами с влагоустойчив тапет. Ако покритието е изостанало от стената, то може да бъде залепено, без да сменяте тапета напълно.

Този тип покритие ще подхожда на тези, които обичат разнообразието. В края на краищата, ако желаете, можете да го промените, създавайки напълно различен дизайн на банята.


Спирайки избора си върху тапета, трябва да вземете предвид, че хартиените тапети не са подходящи за помещения, в които има спад на температурата и се създава висока влажност.


Майстор в банята плочки лепи в София Стрелбище

За банята са подходящи само влагоустойчиви тапети, а лепилото трябва да се използва с водоустойчиви свойства, повишена адхезия. Той трябва да съдържа противогъбични смеси. При завършване на местата, които са най-в контакт с вода, се препоръчва да се използва различен материал, тъй като тапетът, дори ако редовно се грижите за него, няма да изглежда много привлекателен.


Естествен и изкуствен камък
Ако искате вашата баня да изглежда луксозно, камъкът е чудесна алтернатива на плочките за баня. Как да го заменим в декорацията ще стане очевидно.


Поставяне на плочки в София Стрелбище


Но този вид материал е доста скъп и не всеки може да си го позволи. Къща или апартамент трябва да имат изтънчен и скъп интериор, който да съответства на тази опция за дизайн на банята.


Естествените довършителни камъни (гранит, мрамор, пясъчник) са много скъпи. Но експлоатационният живот е дълъг. При завършване с естествен камък трябва да се има предвид, че самата баня трябва да е от същия материал.

Фаянс и теракот София Стрелбище


Мраморът има ниско киселинно съпротивление. И това е единственият му недостатък.
Масите и рафтовете в банята могат да бъдат завършени с акрилен изкуствен камък. Той е екологичен, издръжлив и издръжлив.


Плочкаджия София цени


Цената на декоративните камъни също е висока, но това се оправдава с дългогодишна служба.

Подобни статии