Майстор за окачен таван в София Стефан Караджа

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Стефан Караджа

Майстор за окачен таван в София Стефан Караджа. Търсите си добър майстор за окачен таван и скрито осветление и шпакловка, за цялостен ремонт на апартамент в София Стефан Караджа. Позвънете ни за консултация и оглед.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Стефан Караджа

Гладък, снежнобял таван отдавна е норма, дори и за бюджетни ремонти. Шпакловката е идеален начин за премахване на малки неравности, пукнатини, стружки и постигане на перфектното състояние на тавана.

Майстор за окачен таван в София Стефан Караджа
Майстор за окачен таван в София Стефан Караджа

И въпреки че тази работа изисква известни умения (или по-добър опит), в нея няма нищо трудно. Какво трябва да знаете, преди да започнете шпакловката на тавана, е описано по-долу.

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Стефан Караджа


• Материали. На първо място, трябва да изберете и закупите необходимите материали. И за това трябва да знаете няколко важни характеристики. Има два вида шпакловка – начална и завършваща (има и стартово-финишна шпакловка).

Първият се различава по това, че максималната дебелина на слоя може да бъде до 5 мм, докато за довършителната шпакловка – само до 3 мм. Ако таванът е в добро състояние, достатъчна е финишна шпакловка, но ако има значителни дупки, шевове на фугите между плочите, пукнатини, ще трябва да използвате начална шпакловка за първия слой.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Стефан Караджа

В някои случаи (когато разликите във височината или неравностите са твърде големи), се препоръчва предварително да се използва мазилка за изравняване на повърхността. Шпакловките се продават в 2 вида – сухи смеси и готови смеси.

В първия случай това обикновено са торби с 20-30 кг, във втория – кофи. Смесите са по-евтини, но приготвянето им изисква внимателно внимание към всички инструкции на опаковката.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Стефан Караджа

По-лесно е да започнете да работите с готови формулировки – просто отпечатайте пластмасовия капак. Също така, за да подготвите повърхността, ще ви е необходим грунд за дълбоко проникване и за укрепване на слоя в местата на пукнатини или фуги, армираща мрежа.


• Инструменти. За шпакловане на тавана също са необходими някои инструменти и аксесоари. Шпатули с различни размери. Обикновено за работа са достатъчни 3 шпатули с различна ширина.

Инструмент с ширина 10-15 сантиметра се използва като спомагателен инструмент за нанасяне на разтвора върху работеща шпатула с ширина 40-50 сантиметра. За шпакловане на труднодостъпни места често се използват малки мистрия с широчина до 7 сантиметра.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Стефан Караджа

Строителен миксер (или бормашина със специална приставка) за смесване на сместа и подготовка за работа. Контейнер (обикновено кофа или цев с обем 15-20 литра) за приготвяне на сместа и правоъгълен пластмасов контейнер за малка част от сместа, с който капитанът работи директно. Скеле или широка, стабилна маса.


• Как се шпаклова? Преди да започнете работа, трябва да подготвите повърхността на тавана. Подготвителният етап включва почистване, обезмасляване и нанасяне на грунд. Първият слой обикновено се нанася от прозореца към противоположната стена (т.е. перпендикулярно на отвора на прозореца).

Вътрешна илозация на стени и тавани в София

Първият слой обикновено е груб: неговата задача е да коригира най-забележимите нередности. Вторият слой също се нанася от прозореца, но вече перпендикулярно на първия слой.

По този начин става възможно да се шпакловат по-малко забележими нередности, тъй като дори и най-малката разлика в светлината от прозореца дава доста забележима сянка. Първият слой обикновено изсъхва в рамките на 10-20 часа, вторият слой обикновено отнема 3-4 часа, за да изсъхне.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка
Фирма за боядисване в София

Таванът обикновено е покрит и с грунд между слоевете, за да прилепне по-добре шпакловката към повърхността. Ако има сериозни дефекти, на първия слой също се полага армираща мрежа, за да се скрият местата на пукнатини, стружки, фуги и да се предотврати напукване на шпакловката на тези места.

След като вторият слой изсъхне, повърхността се шлайфа с шкурка, за да се елиминират следите от мистрия и малки неравности. На същия етап капитанът контролира състоянието на повърхността, насочвайки светлината на мощна лампа към тавана от различни ъгли. Ако се открият дефекти или нередности, те се коригират чрез локално нанасяне на шпакловка. Местата за приложение също се шлайфат след изсъхване.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София

Резултатът от работата е плосък, снежнобял таван, готов за боядисване. След като вторият слой изсъхне, повърхността се шлайфа с шкурка, за да се елиминират следите от мистрия и малки неравности. На същия етап капитанът контролира състоянието на повърхността, насочвайки светлината на мощна лампа към тавана от различни ъгли.

Ако се открият дефекти или нередности, те се коригират чрез локално нанасяне на шпакловка. Местата за приложение също се шлайфат след изсъхване. Резултатът от работата е плосък, снежнобял таван, готов за боядисване.


Майстор за боядисване в София

След като вторият слой изсъхне, повърхността се шлайфа с шкурка, за да се елиминират следите от мистрия и малки неравности. На същия етап капитанът контролира състоянието на повърхността, насочвайки светлината на мощна лампа към тавана от различни ъгли.

Ако се открият дефекти или нередности, те се коригират чрез локално нанасяне на шпакловка. Местата за приложение също се шлайфат след изсъхване. Резултатът от работата е плосък, снежнобял таван, готов за боядисване.

Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Стефан Караджа

Подобни статии