Шпакловка и боядисване в София Дианабад

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Дианабад

Шпакловка и боядисване в София Дианабад. Търся си добър майстор за довършителният ремонт на апартамента ми, за шпакловка, боядисване, шкурене, окачен таван, скрито осветление. Ние имаме екип от майстори начело на технически ръководител който да ръководи обекта. Доверете ни се и ни се обадете на посоченият телефон.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Дианабад

Относно инструмента
За независимото производство на мазилни работи е необходимо да придобиете и специален инструмент: работата с импровизирани средства гарантира неизползваемо покритие.

Шпакловка и боядисване в София Дианабад
Шпакловка и боядисване в София Дианабад

Основният комплект е показан на фигурата; в допълнение към това е необходима кофа с хоросан или кутия за хоросан. За самоподготовка на смеси ще ви трябват и сита с клетки с размери 1,5х1,2 или 2х2


Обърнете внимание на мистрия (мистрия). За професионалистите мистрия е с форма на яйце със заточен тесен край, това ви позволява да извършвате работа с всякаква степен на сложност. Но при измазване на фарове е по-добре домакинът да използва правоъгълен – по-лесно е да пръскате и премахвате ъгли с него.


Ролята на сокола е тройна: при измазването той се използва както като палитра на бояджия (виж за мазилката), така и директно за нанасяне на сместа върху стената и за изглаждане на заложената мазилка. Майсторите на високо ниво по правило също имат сокол – сокол, покрит с филц, филц или велур за гладене; не се използва за друга работа.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Дианабад


Правилото е да се проверява равномерността на повърхността и да се изравнява още не втвърдената смес. Целта на шпатулите е обяснима сама по себе си.


Какво е мазилка?
Въпросът не е толкова прост и веднага се разделя на три: какво е готова мазилка, какво е гипсова смес и какво е мазилка. Да вървим по ред.


Мазилката като покритие може да бъде или завършено покритие, или основа за боядисване, облицовка, тапети или облицовка.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Дианабад

В зависимост от предназначението видовете мазилки се разделят, както следва:
• Земята е доста равна, но вероятно груба повърхност за по-нататъшно довършване с облицовка или облицовка. На първо място се изискват равномерност, здравина и издръжливост; тонът не е необходимо да се поддържа.


• Довършителни работи, или nakryvka – независим вид довършителни работи. Трябва да се придържа добре към земята и да има постоянен желан тон. Преди боядисване с огледални емайли, той също трябва да е абсолютно гладък.

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Дианабад


• Защитни – в индустриалното строителство се използват различни видове защитни мазилки, дори от проникваща радиация, но у дома най-често трябва да предпазите мазето от влага.

Най-лесният начин да направите това е с обикновен зидарен хоросан, особено след като тухлените стени на мазетата са разположени в пустош и там се държи добре. Изисквания – здравина и водоустойчивост, равномерност и гладкост нямат голямо значение.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Дианабад


• На открито – изисква висока устойчивост на външни влияния и здравина. Извършва се със смеси на циментова основа с добавки. Приемливи разходи се получават при шпакловане от професионалисти, използващи машинен метод, поради което не се разглежда допълнително в детайли.

Машинна мазилка
Всяка мазилка трябва да прилепва здраво към стената, да не пълзи или да плува, докато се втвърди напълно, а отвън – да бъде равномерна и здрава. Следователно със смеси, приготвени на място, те се измазват в три слоя: спреят дава адхезия към стената, земята – здравина и равномерност, а покритието – тон и гладкост.

Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Дианабад

Подобрената мазилка е направена на четири слоя, като дава два слоя пръст: жилава и трайна. Но готовите смеси от типа гнила лента са двуслойни или дори еднослойни: пръскането под тях често не е необходимо и изобщо не е необходимо покритие за облицовка и облицовка.


Гипсови смеси
Всяка мазилка съдържа пълнител, който осигурява първоначален вискозитет и външна крайна якост, свързващо вещество, което слепва гранулите на пълнителя и осигурява трайност, и разредител – вода – който е химически свързан и частично се изпарява по време на втвърдяването.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Дианабад


Пълнител
Обичайният пълнител за мазилки е бял речен кварцов пясък. Яровият, планинският и дюнен пясък съдържа ненужни примеси и осигурява покритие със средно качество в най-добрия случай.

Морският пясък, съдържащ много трохи от черупки, обикновено не е добър. Кораловият пясък, който е почти чист плътен арагонит (варовик, доломит, черупки със студена вода – това е калцит), дава отлично качествена мазилка „у дома“, но в нашия район не се използва: при ниски температури арагонитът под въздействието на влагата се превръща в калцит, мазилката остава напълно без пълнител и рухва.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Дианабад


При измазване на гладък плътен бетон с висок клас част от пясъка (от 0,1 до 0,25 по обем) се заменя със смлян кварц, в противен случай всяка мазилка, дори от назъбена стена, може да падне на парчета заедно с мрежата. Неприемливо е да се заменят кварцовите чипове със шлифовано стъкло: това не дава надеждност и здравето се разрушава дори при използване на защитно оборудване.


В декоративните и текстурирани мазилки част или целият пълнител може да бъде полимерни гранули. Такива мазилки са много скъпи и като всяка органична материя се страхуват от ултравиолетовото лъчение, единственият въпрос е времето за появата на видими признаци на изгаряне.

Търся майстор шпакловка и боя София
Шпакловчик София

Ако ремонтът се извършва най-малко 10 години, не трябва да се използват смеси с полимерен пълнител.


Свързващо вещество
Глина, вар, гипс и цимент могат да се използват като свързващо вещество в гипсови смеси. В чист вид те рядко се използват за мазилка; най-често свързващото вещество съдържа два компонента.


Глина
Глината е първото свързващо вещество, познато на човека. Неогнената глина, както знаете, е крехка, хигроскопична, деформира се от въздействието на външни фактори, докато разкъсва тапета и надува облицовката.


Търся майстор за ремонт на апартамент 2021

Освен това сега не е XI или дори XIX век и е невъзможно да се изкопае подходяща глина в дере или в скала: дори малки залежи от добра глина или са изтощени, или развалени от човешко замърсяване, или са в нечие притежание.


В индустриалното строителство понастоящем глината не се използва като свързващо вещество. При отделни довършителни работи понякога се използва закупен, като част от варо-глинен хоросан, за измазване на печки и камини. За стените „патрон от глина с пясък“ означава само излишни неприятности, разходи и в крайна сметка – пълноценен ремонт.


Лайм
Варовата мазилка излиза със средна якост, но много издръжлива, ако е правилно изпълнена и използвана – поне 25 години. Лаймът придава лек до бял тон и гладка боядисана повърхност.


Фирма за боядисване в София Дианабад

Основните недостатъци са ниската адхезия и дългото време на втвърдяване, 50 часа или повече, което изисква специални предпазни мерки при сушене на измазано помещение: течения и пряка слънчева светлина са неприемливи, в противен случай пукнатините ще отидат.


Негасената вар не се препоръчва за самостоятелно изграждане: гасенето е сложен процес, който изисква специално оборудване, стриктно спазване на технологията и лабораторен контрол на качеството, в противен случай странностите са неизбежни – малко подуване на мазилката поради недостатъчно гасени бучки. За гипсови смеси се използват гасена пухкава вар, варово тесто и варово мляко.

Поставяне на гипсокартон цени на квадрат


Тестото от вар се получава чрез смесване (постепенно добавяне на вода с разбъркване) пух до консистенцията на тестото или гъста заквасена сметана; мистрия, забита в тестото до половината, трябва да се огъва бавно и плавно, без да пада изобщо. За да се получи варово мляко, тестото от вар се разрежда наполовина с вода.

Подобни статии