Майстор за шпакловане и гипсокартон в София Яворов

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Яворов

Майстор за шпакловане и гипсокартон в София Яворов. Търся си добър майстор за шпакловане и гипсокартон в София Яворов, да довърши работата по ремонта на апартамент. Майсто за боядисване, скрито осветление и окачени тавани в апартамента и окачен таван в банята. Обадете ни се за консултация и оглед имаме точните хора за вас:

Телефон: 0899 85 75 00

Стенна мазилка: видове, методи, материали, разбъркване на хоросан, технология на работа

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Яворов

Измазващите работи са трудоемки, мръсни, с вредни фактори и в същото време изискват висока квалификация. Поради това разходите за работа са високи и надвишават цената на материалите няколко пъти, така че всеки, който е започнал ремонт, се чуди: възможно ли е да измажете стените със собствените си ръце?

Майстор за шпакловане и гипсокартон в София Яворов
Майстор за шпакловане и гипсокартон в София Яворов

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Яворов

Поне само стените, за начало и след като сте напъхали ръката си малко, можете да опитате да измажете тавана . Или, да речем, дайте тавана в ръцете на професионалистите и измажете стените, предназначени за облицовка, без да постигнете перфектна равномерност.


Две големи разлики
На първо място, има два принципно различни вида мазилка – суха и мокра монолитна. Сухата мазилка не е нищо повече от облицовка на стени или тавани от гипсокартон (листове от гипсови влакна, гипсокартон).

Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Яворов

Струва един и половина до два пъти по-евтино от монолитен, но крехък, не задържа облицовката с минерални материали от плочи (плочки, порцеланови камъни, камък) и с най-внимателното изпълнение и внимателно боравене трае не повече от 10-12 години. Технологията на сухата мазилка е напълно различна от тази на монолитната, поради което не се разглежда допълнително.

Монолитната мазилка със собствените си ръце е доста изпълнима и не изисква никакви суперсили. Има само две първоначални състояния: стабилна нервна система и трезв (добре, умерено, с изключение на празниците) начин на живот.

Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Яворов

Мазилките не работят от „приятелите“ на зелената змия и субектите, които са „наденица“ – дръжките на такива не са трудни. Но преди да се подготвите за работа, трябва да решите колко можете да спестите? Заслужава ли си свещта?

Относно арки
Много хора правят обикновена полукръгла арка у дома . Как да броим нейната мазилка? Таван, извивка или всичко заедно? В този случай клиентът трябва да знае, че измазването на обикновена арка не е проблем за майстора, дори и със средно умение, а интелигентният предприемач не губи цената напразно, следователно на цената на измазването на арки човек може първо да прецени художника.

Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Яворов


Ако цената е по-близо до „тавана“ – те са доста опитни, съвестни и разумни. Ако е по-близо до „кривата“ или го надвишава – или те са слабо способни, или хакерски работници и грайфери, или, напротив, майстор ас, специализиран в скъпи произведения на високо ниво. В първите два случая недостатъците са много вероятни; при последното работата ще бъде извършена безупречно, но много скъпо.

Фирма за боядисване в София Яворов


Ротбанд и неговите потомци
По едно време германската компания KNAUF направи известна революция в мазилките, стартирайки производството на готова гипсова смес Rotband за мазилка съгласно принципа: „Добавете вода и намажете“.

За заслуга на KNAUF трябва да се каже, че те не са правили специална тайна на своята технология, подчертавайки качеството, и сега думата „ротбанд“ се превърна в домакинска дума за много готови сухи мазилки, които в крайна сметка дават покритие не по-лошо от това на „истинско“ качество на ротбанда.

Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Яворов


Въпросът обаче: да си купите оригинален ротбанд или да се справите с по-евтин аналог, не е аналогичен на мисленето – да карате Мерцедес със звездичка или просто да стигнете до мястото.

KNAUF държи здраво марката, а основните предимства на сместа Rotband са комбинацията от висока якост с адхезия (лепкавост), която дава висока скриваща сила: Rotband върху обикновен врязан бетон може да се нанесе върху майките директно с шпатула без пръскане, а майките могат да бъдат минималната височина, разрешена за мазилка в 6 мм.

Вътрешна илозация на стени и тавани в София Яворов


В резултат на това по отношение на „реалния“ и „другия“ ротбанд може да се посъветва следното:
• При измазване на равномерни (нередности до 5 mm / m) вътрешни стени на жилищни помещения, оригиналът е най-добър: увеличената цена на материала ще се изплати повече от ниската му консумация.


• Ако е необходимо да се получи покритие с дебелина над 20 mm при нормални условия, можете да използвате аналози.

Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Яворов


• За шпакловане на стени, изработени от „индустриален“ стоманобетон (гладък, много здрав и плътен), оригиналът отново е най-добрият: можете да направите само с изрез на основната повърхност, без да налагате монтажна мрежа, и да го обработите с „Бетонен контакт“. Добавянето на смлян кварц (виж по-долу) все още е необходимо, но също така и за всички други смеси.

Телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии