Шпакловка и гипсокартон в София Хладилника

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Хладилника

Шпакловка и гипсокартон в София Хладилника. Търсите си добър и доказан качествен и отговорен майстор за Шпакловка и гипсокартон в София Хладилника. Ние ще Ви помогнем в изобра, доверете ни се! Обадете се за консултация и оглед.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Хладилника

Първо, в края на следващия етап на работа инструментът трябва да се измие чисто във вода. Водата, в която инструментът е измит, е неподходяща за смесване на смеси, тя трябва да се излива, но не в тоалетната или мивката – канализацията ще се задръсти – и не върху тревата, а в помийната яма.

Шпакловка и гипсокартон в София Хладилника
Шпакловка и гипсокартон в София Хладилника


Подготовка на стените
Подготовката на стени за мазилка включва:
• Почистване на стените.
• Запечатване на малки дефекти.
• Създаване на възприемчива повърхност.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Хладилника

Четка
Стените се почистват от стари, здраво залепени тапети с препарати за отстраняване на тапети. Нанася се или с широка четка за флейта, или със специална четка за мазилка – метла, вижте фиг. Отстранете тапета с шпатула след излагане в съответствие с инструкциите за измиване.


Старата мазилка се отстранява след намокряне с вода със стайна температура и задържане. Удобно е да се навлажнява със същата макловица: ръката се уморява много от продължителното „надуване“ с пулверизатор, а излагането след макловицата се нуждае не от ден, а от час и половина. Издържайте навлажнена мазилка в плътно затворено помещение и я отстранете с широка шпатула на слоеве.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Хладилника


Запечатването на малки вдлъбнатини, дупки и пукнатини се извършва с грунд за мазилка, като се трие кръстосано на 45 градуса с шпатула два пъти, напред и назад. Зейналите пукнатини (с ширина повече от 2 мм) и пукнатини под основата се поправят като пукнатини в подова замазка – с тиксотропно съединение и силикон с амортисьор.


Особено внимателно трябва да се поправят пукнатини под перваза: именно чрез тях гъбичките проникват най-вече в стените.
Образуването на повърхност за мазилка се състои от подбор на зидани фуги и рустикация (фуги между бетонни плочи) и изрезка от бетонна стена, а при работа с домашна смес също трябва да се врязва тухла. Ако готовата смес не се нуждае от прорез на стената, това е посочено в инструкциите за нея и във всеки случай, прорезът няма да повреди.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Хладилника


Маршрутите и изрязаните зидани фуги се избират с ударна бормашина или перфоратор с тясно длето за камък. Маршрутите се избират към бетона, а зиданите фуги са с дълбочина 10 мм. За шевовете подготовката приключва с това и в ръждясалото все още трябва да залепите превръзката-серпянка на бояджия PVA и да ги избършете с мазилка, като пукнатини.

Стените се режат с приклад, брадва или чук и длето. Не е необходимо да се врязва дълбоко, но плътността на прорезите трябва да бъде най-малко 900 / m2 за стени от висококачествен бетон (прорези на всеки 3 cm хоризонтално и вертикално), 600 / m2 за граждански бетон (стъпка на прореза 4-4,5 см) и 250 / м2 за тухли (стъпка 5-6 см).


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Хладилника


След нарязване, бетонните стени трябва да бъдат обработени с грунд „Betonokontakt“, а стените от пенобетон, изработени от черупка, блокове с жлебове и други леки порести материали – с грунд за дълбоко проникване върху бетон. Следите от течове и плесени се неутрализират с „Белина“ и се дезинфекцират с трева – разтвор на меден сулфат.
Пръскане


Освен това, работата с домашно приготвени смеси и в повечето случаи готови, изисква пръскане, т.е. хвърляне на бучки мазилка върху основната повърхност, за да й се придаде релеф за задържане на почвата. За пръскане купчина хоросан се нанася върху сокола с мистрия, след което те го поемат с мистрия малко по малко и с бързо, но плавно движение на четката (само една четка!) Хвърлят върху стената.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Хладилника


Бучката трябва да се залепи с леко повдигнато петно с височина до 7 мм с пръскани ръбове. Повдигнатите и валцувани ръбове показват лоша адхезия; причината може да бъде или постно решение, или лошо подготвена повърхност. „Кравешки тор“ говори за твърде постно решение. Твърде мазният разтвор се държи на куп, но се изплъзва.


Общата площ на пръските трябва да бъде между 0,4 и 1,0 от повърхността на стената; по-ниски стойности се отнасят за тухли, по-високи стойности за бетон. Съставът на домашно приготвените разтвори за пръскане е описан по-горе, а готовите се напръскват със същите, които се нанасят върху почвата.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Хладилника


След пръскането слоят му трябва да се хване, но да не се втвърдява. За да проверите, натиснете с пръст върху повърхността на слоя: той трябва да е мокър, но да не се подава под налягане. Пръскането се извършва на секции, така че да не води почвата по замръзналия спрей.


Фугиране и триене
Както вече споменахме, финишното покритие като завършек е завършено с преден слой – покритие. Покритието се нанася със сокол на слой от 1-2 мм и веднага след залепване, но преди втвърдяване със същия сокол, се разтрива до гладкост.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Хладилника

Първо, втрийте с кръгови движения по спирала от центъра до ръба на завършената секция, след това, за да премахнете следи от кръгова фугираща смес, разтривайте с по-малко натиск, нагоре и надолу.

При особено високи изисквания за гладкост на повърхността, изтъркайте с мистрия. Втриването на варо-гипсовото покритие с мистрия за магнетик дава блестяща повърхност, ако най-финият пясък влезе в покритието.


Фирма за боядисване в София Хладилника


Стени от мазилка
Вътрешната мазилка по стените е разделена на:

Облицовъчна тухлена мазилка.

Стени от мазилка без маяци.

Измазване на стени върху фарове, бетон и камък.

Измазване на ъгли и склонове.

Измазване на дървени стени.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Хладилника


Измазването на облицовъчни тухли изисква сериозно професионално обучение, специални методи за подготовка на повърхността и работни техники, поради което не се разглежда. Мазилката без маяци дава най-качественото покритие, но изисква много опит, тренирано око и стабилна ръка, така че ще го опишем накратко.


Мазилка без фарове се извършва от сокол. Част от разтвора се нанася върху нея с мистрия и след това соколът се води под остър ъгъл към стената, като прецизно запазва разстоянието си от долния ръб от стената, равно на слоя мазилка, и приближава горния до него, докато се разработва разтворът.


Майстор за боядисване в София Хладилника

От това става ясно, че тази работа по никакъв начин не е за начинаещи, затова в наши дни те най-вече гипсират върху фарове .

Гипсовите маяци са специални тесни удължени части, които образуват въображаема плоска повърхност над стената, вижте фиг. Покрай фаровете, разчитайки на тях, те водят шпатула или сокол отдолу нагоре, разтривайки разтвор между тях.

На тухлена или добре подготвена стена от обикновен бетон някои видове готови сухи смеси могат да бъдат измазани без пръскане: хоросан се нанася върху сокол или широка шпатула с мистрия и се втрива.

Търся майстор шпакловка и боя София

Гипсови маяци
Монтажът на фарове под мазилка върху равномерни стени в рамките на 3 мм се извършва с помощта на самонарезни винтове или монтажно лепило. При неравни стени инсталирането на маяци става по-трудно.


Първо, в горния ъгъл на стената, в нея се забива саморез в дюбел и от него се спуска отвес. За това са удобни самонарезните винтове с прорез за плоска отвертка или универсален; отвес се вкарва във вертикално ориентирания прорез на самонарезния винт.
По-надолу по кабела забийте втория саморез и, регулирайки и двата, постигат, че МИНИМАЛНОТО разстояние от стената до кордата е равно на височината на фара.


Шпакловчик София

След това кордата се отстранява и няколко купчини дебел разтвор се хвърлят нагоре по стената; върху тях се полага маяк, подравнява се върху главите на винтовете и се притиска надолу.
След това шнурът се спуска и маякът се притиска по него до нивото.

След като хоросанът се стегне под маяка, той се намазва с шпатула отстрани със същия разтвор на мазилка, след това маякът се монтира в противоположния ъгъл по същия начин, шнуровете се изтеглят хоризонтално и останалите маяци се монтират със стъпка, малко по-малка от ширината на сокол или широка шпатула.


Търся майстор за ремонт на апартамент 2021

Мазилката се извършва чрез леко завъртане на инструмента назад и напред.


След като запълните празнините между маяците до върха и зададете разтвора, добавете още 1-2 мм, за да покриете върховете на маяците.

Телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии