Шпакловка и боядисване в София Фондови жилища

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Фондови жилища

Шпакловка и боядисване в София Фондови жилища. Добър майстор за шпакловка, окачен таван, боядистване, скрито осветление и т.н. довършителни работа по вашият апартамент в София Фондови жилища. Обадете ни се за консултация и оглед на следният телефон:

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Фондови жилища

Ако декорацията на стената е започнала, тогава ремонтът е близо до финалната линия!
Тук може да възникне въпросът – в какъв ред да се извърши довършването на различни стаи на апартамента. Някои експерти препоръчват да се прави всичко паралелно. А някои – да отложат довършването на баните до самия край.

Шпакловка и боядисване в София Фондови жилища
Шпакловка и боядисване в София Фондови жилища

Лично на мен ми се струва, че тези, които съветват да завършат ремонта с банята, са прави. Всъщност, първоначално е по-логично да подредите целия апартамент, а след това да се съсредоточите върху довършването на банята и инсталирането на ВиК оборудване.


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Фондови жилища

В този случай няма да имате причина да се притеснявате, че чисто новият водопровод ще пострада от остатъци от бои, разтвори на лепило и други „отпадъци“ от довършителни работи.


Почистване
Преди да преминете към следващата стъпка – обзавеждане и декорация на апартамента, има смисъл да го почистите старателно. В края на краищата, колкото и внимателни да са строителите и без значение как покривате повърхностите, „последиците“ от ремонта със сигурност ще останат върху тях.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Фондови жилища

Ето защо, преди да внесете дивани и телевизори в апартамента, има смисъл да почистите праха от всички повърхности и да измиете добре подовете, прозорците и вратите. По правило строителните бригади не се занимават с такива „глупости“, но тук на помощ могат да се притекат фирми за почистване, в ценовите листи на които дълго време има ред „почистване след строители / ремонти“.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Фондови жилища


Премахването след ремонт не е лесно
Обзавеждане и декор
Според мен това е най-приятният етап от ремонта 🙂 Подреждане на мебели, избор на домакински уреди, кухненско оборудване, декорация на стаята – какво по-хубаво от това да „внесете комфорт“ във вашия апартамент. Надявам се, че на този етап ще разберете тези, които казват: „ремонтът не може да бъде завършен, той може само да бъде спрян“ 🙂


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Фондови жилищаРемонт в апартамента.
Измазване на стените в апартамента.
Повечето хора са изправени пред необходимостта от извършване на мазилка в процеса на ремонт на апартамент. Тази работа не може да бъде избегната; този вид декорация е най-популярната и широко разпространена.

Ремонтът на апартамент включва мазилка на стените, благодарение на процеса, ще получите отличен резултат, ще направите повърхностите гладки и ще извършите довършителните работи с минимални разходи. Ремонтът на апартамента ще бъде успешен. За изравняване и довършване е необходимо да се използват гипсови смеси, които се различават по състав.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Фондови жилища


Измазването на стени, извършено по време на ремонта на апартаменти, се възприема от много хора като доста проста и неусложнена задача, доста изпълнима със собствените си ръце. Те обаче грешат, подобен извод възниква, когато апартаментът е реновиран от професионални майстори.

Всъщност измазването на стени е доста сложен процес; изпълнението ще изисква специализирани умения и опит от изпълнителя. Разбира се, в процеса на ремонт на апартамент можете да се опитате да се уверите в това, неквалифицираните действия ще доведат до загуба на материал и увеличаване на работата за специалист, като резултат – допълнителни разходи.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Фондови жилища

Цената на измазването на стени в процеса на ремонт на апартамент е съвсем приемлива, така че е по-лесно да се обърнете към професионалисти, в такъв случай можете да спестите бюджета, усилията и времето си.


Различни производители предлагат широка гама от всички видове гипсови смеси, използвани за ремонт на апартаменти. Те са разделени по предназначение:
• Подравняване;
• Декоративно довършване.


Смесите, използвани за шпакловане на повърхности, се различават по съставните си компоненти. Най-евтиното решение е смес от циментова мазилка. Цената на гипсовия хоросан е значително по-скъпа и е модерен довършителен материал.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Фондови жилища

Гипсовата мазилка, използвана при ремонт на апартамент, може да се похвали с отлични качества. Ако мазирате стените с гипсова смес по време на ремонта на апартамент, получавате равна повърхност и подобна смес за декорация на стени изсъхва бързо.


Изравняване на стените с мазилка.
Започнахме основен ремонт на апартамента, искате да направите стените равномерни и красиви – най-доброто решение ще бъде мазилката. Цените за такива услуги в строителните компании варират значително и са в широк диапазон.

Цената на мазилката за стени се състои от общия обем работа, използвания материал и други фактори. Трябва да се отбележи, че цената на квадратен метър стенна мазилка е много по-висока, ако е необходимо да се извършат други довършителни процеси, например шпакловка, грунд.


Фирма за боядисване в София Фондови жилища

Но все пак е по-евтино и по-надеждно да кандидатствате за тази услуга в специализирани фирми, които извършват такава работа на професионално ниво и се занимават с ремонт на апартаменти. Каквото и да се каже, този процес, реализиран от специалист, ще бъде извършен много по-бързо, по-точно и по-добре в сравнение с независими опити.


В наши дни мазилката на основата на цимент или гипс се използва главно за придаване на естетичен вид на стените. Естествено, най-добрият вариант би бил да се избере гипсова смес, но ако бюджетът за ремонт на апартаменти не позволява това, тогава решението на циментова основа ще служи като алтернатива.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Фондови жилища

Използването на гипс ще бъде отлично решение за изравняване на повърхности и запечатване на различни пукнатини, неравности и други недостатъци.


Технологията на шпакловане на повърхности в процеса на ремонт на апартамент е много проста: трябва да нанесете сместа върху стената и да я изравните. След това оставете малко да изсъхне и продължете с довършителното подравняване.

Като правило мазилката се нанася върху тухлени или измазани стени. В някои случаи може да се приложи върху стени от гипсокартон, но във всички случаи истински майстори трябва да свършат тази работа.


Майстор за боядисване в София Фондови жилища


Смеси от мазилки могат да се използват и за изравняване на склонове на врати или прозорци. Сега стана модерно да се правят склонове от пластмаса или гипсокартон, но ще бъде много по-надеждно да се правят от разтвор и след това да се боядисват. Но тази работа ще изисква и специализирани умения.


Декоративна мазилка.
За извършване на декоративно измазване на повърхности трябва да се използват специализирани съединения. Преди да започнете тази процедура, трябва да се погрижите за равномерността на повърхностите. В същото време е допустимо наличието на малки неравности по повърхността на стените, те ще се скрият под слой декоративна мазилка. Мазилката се нанася с шпатула, а дебелината на слоя е 3-5 мм.

Майстор шпакловка София Фондови жилища


След като нанесете декоративна мазилка на стената и я изравните, ще бъде възможно да й се придаде различен релеф. За да бъде оригинален, той се завършва със шпатула, докато още не е изсъхнал, може да се използва и пухкав валяк, четка и др. За да се даде завършек на релефа, се използват и специализирани инструменти.

След приключване на обработката трябва да оставите нанесения слой да изсъхне, едва след това да започнете да рисувате. Въпреки това, когато ремонтирате апартамент, можете да го направите по различен начин, ако искате бъдещата повърхност да бъде с еднороден цвят, тогава можете да добавите малко цвят, когато смесвате гипсовата смес.


Добър шпакловчик София Фондови жилища


Грешки при шпакловане на стени.
Ако в процеса на ремонт на апартамент е непрофесионално да се мазират стените, тогава няма да е възможно да се премахнат съществуващите недостатъци, освен това ще направите нови.

В мрежата можете да намерите много материали, видеоклипове, обучаващи този въпрос, и след като ги гледате, може да изглежда, че това е доста лесен въпрос, с който лесно можете да се справите. Трябва да се помни, че идеално гладко измазаните повърхности са резултат от качествена услуга, извършвана от професионалисти.


Търся майстор шпакловка и боя София Фондови жилища

За да се получи такъв показател, се изисква много практически опит. Но ако сте взели решение в процеса на ремонт на апартамент да нанесете мазилката на стената сами, тогава бъдете готови за следните последици:
• Напукване;
• Намаляване на квадратността на помещението, тъй като е нанесен твърде голям слой мазилка;
• Откъсване.


Пукнатини, образувани на ново измазана стена, не само ще развалят настроението ви, но и външния вид на повърхността. Процесът на отстраняването им се счита за доста труден и ако са налични, продължаването на ремонта на апартамент или други помещения може да се счита за невъзможно.


Шпакловчик София Фондови жилища

За да се предотврати подобно недоразумение, е необходимо стриктно да се спазват всички правила за измазване на стени, да се спазва температурният режим в помещението и също така да се избягват течения и прекалено бързо изсъхване.


Сред специалистите такова явление се нарича „шок“. Причините, поради които мазилката не се придържа към стената, като правило са твърде влажни от стената и долните слоеве мазилка, които не са напълно сухи. Също така, причината може да бъде наличието на слой вар на стената, който не влиза в контакт с разтвора за мазилка, в резултат на което се получава разслояване.


Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 Фондови жилища

Това са само най-често срещаните дефекти, не ги изброихме всички. За да избегнете подобни недостатъци, трябва да поверите този бизнес на истински професионалист във вашата област. Само в този случай ще получите идеално измазана повърхност.
Полезни съвети.


• Навлажнете повърхността на стената с вода, преди да нанесете разтвора.
• Дебелината на лицевия (завършващ) слой е по-голяма от дебелината на основния слой.

Подобни статии