Шпакловка и боядисване в София Бъкстон

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Бъкстон

Шпакловка и боядисване в София Бъкстон. Имате нужда от добри майстори за финализиране на вашият апартамент, при довършителните работи се изисква прецизност и точност, но за всяко нещо си трябва труд и време. За да можем да Ви помогнем най-добре се свържете с нас на посоченият телефон за консултация, оглед и действие. Доверете ни се, ние имаме точните майстори за вашият ремонт.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Бъкстон

Всичко в ред: редът на ремонтните дейности в нова сграда
Е, вашият апартамент е най-накрая построен, правото на него е издадено, вие сте решили стила на бъдещия интериор , обмислили сте подредбата на мебелите, местоположението на ключовете и дори сте направили дизайнерски проект за мечтания от вас апартамент. Време е да започнете да го оживявате!

Шпакловка и боядисване в София Бъкстон
Шпакловка и боядисване в София Бъкстон

Откъде да започнем – от пода или тавана? Или първо да подравните стените? Може би започнете с подмяна на прозорци? Тези въпроси измъчват почти всеки, който започва ремонт за първи път. Опитах се да намеря отговори на тях и да разбера в какъв ред е желателно да се извършват ремонтни и довършителни работи в нова сграда.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Бъкстон


Основни принципи
Като цяло ремонтът на всеки апартамент включва два основни етапа: груби и довършителни работи. Грубият етап включва всички скрити и „мръсни“ работи: подова замазка, мазилка на стени, окабеляване около апартамента на електричество и ВиК. И довършителните работи вече „гланцират“ подготвените повърхности: боядисване или тапетиране на стени, полагане на подови настилки, довършване на тавана, инсталиране на интериорни врати и т.н.


Като цяло експертите съветват да планирате последователността на работата въз основа на два принципа: от мръсно до чисто и отгоре надолу. Но както се казва, винаги има „опции“.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Бъкстон


Етап 1. Премахнете ненужното, добавете необходимото
Чудесно е, ако оформлението от разработчика ви подхожда, но това не винаги се случва. Отделете допълнителна стая, разширете кухнята, комбинирайте две малки бани в една по-голяма – тези и други идеи за преобразяване на вашето жилищно пространство днес, в повечето случаи се изпълняват лесно.

За щастие, технологията на монолитна рамка, използвана от повечето съвременни разработчици, дава възможност да се реализират почти всякакви идеи за формиране на тяхното жизнено пространство. Премахването на дяла е лесно! Добавянето на стена не е въпрос! Разширете вратата между стаите – моля! Между другото, можете да разберете за какво можете и не можете да правите по време на реконструкция тук .


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Бъкстон


В някои нови сгради преградите също ще трябва да бъдат разрушени или издигнати.
Ако основното оформление е напълно подходящо за вас и не е необходимо да премахвате / добавяте / премествате стените, тогава можете да започнете ремонт, като извършите допълнителни шумо и шумоизолационни работи в апартамента.

Не е тайна, че в съвременните нови сгради звуковите вълни се разпространяват много добре. Според мен в това те могат да дадат шанс дори на съветските „панели“. Така че, ако не искате да сте наясно с личния живот на съседите си (добре, или те да са наясно с вашия), има смисъл да се погрижите преди всичко за шумоизолация и намаляване на шума.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Бъкстон

За тези работи препоръчвам да се свържете не с обикновен строителен екип, а с акустичен специалист, който ще разработи проект и ще извърши компетентно цялата работа.


Също на този етап се препоръчва подмяна на блоковете на прозорците (ако е необходимо), регулиране на размерите на вратите, шлайфане на тавана (ако е необходимо). Като цяло извършвайте всички работи, свързани с максималното ниво на „производство“ на строителни отпадъци.


Стъпки # 2 и # 3. Инженерна и груба мазилка
Мненията на експертите се различават относно процедурата за извършване на втория и третия етап на груби довършителни работи. Някои вярват, че на етап 2 е необходимо да се положат комуникации около апартамента (да се оформят водопроводни „точки“ и да се извърши електрическо окабеляване) и след това да се започне мазилка на стените.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Бъкстон

Други експерти смятат, че на този етап първо трябва да измажете стените и едва след това да продължите с разпределението на електричество и водопроводните комуникации около апартамента.


Експертите не са стигнали до общо мнение относно последователността на електрическите и шпакловъчните работи.
Всяка страна има свои аргументи. Така че, феновете на окабеляването на електричество пред мазилката казват, че такава последователност на работата няма да изисква допълнителна работа за затваряне на строба в прясна мазилка.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Бъкстон

Техните опоненти не са съгласни – и твърдят, че инсталирането на окабеляването на завършената повърхност може да се извърши много по-точно и точно. И за избягване на грешки при маркиране на „точки“ на „задници“ при инсталиране на гнезда. А измазването на стената, по която се навиват кабелите, не е толкова удобно, колкото „голо“.


„Високодоговарящите страни“ все още не са стигнали до общо мнение. Но като цяло всички са съгласни, че трябва да се търси правилният отговор на въпроса: „какво да се направи първо: мазилка или окабеляване“ във всеки конкретен случай.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка Бъкстон

Например, ако стените в апартамента са плоски и направени от леки газови блокове (т.е. те не изискват голям слой мазилка), тогава можете първо да ги измажете и след това да разпределите електричеството в целия апартамент.

Ако стените са направени от монолитен бетон, тогава все пак е по-добре първо да се шлайфат каналите и след това да се пристъпи към мазилка, за да не се излага мазилката на ненужни вибрационни натоварвания по време на процепа.


Фирма за боядисване в София Бъкстон


Освен това, ако една компания и екип са ангажирани във всички ремонтни дейности, тогава е най-добре, ако те определят реда на работа.


Стъпка # 4. Подова замазка
С този въпрос също не всичко е ясно. И тук мненията на експертите се различават – какво да направите първо: груби стени от мазилка или подова замазка. Адептите „първа замазка“ казват, че тя изсъхва по-дълго от мазилката, така че за да не губите време, по-добре е първо да го направите и след това да продължите към стените.

Техните противници смятат, че замазката трябва да се направи след измазване на стените – в този случай тя няма да „страда“ от пръски и петна от мазилка. И наличието на „референтна“ хоризонтална повърхност значително опростява други видове работа (същото окабеляване на електричество и водопровод по вертикалните линии и подравняване на стените).


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Бъкстон


Кое е на първо място – стените или пода? Няма категоричен отговор
Но както и да е, всички са съгласни, че ако основната електрическа инсталация минава по пода или се планира да се монтират топли подове, тогава е по-добре да започнете от пода, а не от стените.


Стъпка 5 Таван
Предишният етап завършва грубите довършителни работи – сега започват довършителните работи. И „отваря“ тавана им. На този етап се работи за подреждане на таваните: те монтират гипсокартон, боядисват / варят / поставят върху него с тапет. Изключение правят опънатите тавани. Ако вашият дизайн включва това покритие, това се прави след завършване на стените и пода, почти в края на ремонта.


Майстор за боядисване в София Бъкстон


Редът на довършване на тавана зависи от избрания метод на довършване
Стъпка 6. Подготовка на повърхности за довършителни работи
Този етап включва довършване на стените и подготовка на пода за довършителното покритие. Това включва довършване на склонове на прозорци, инсталиране на первази на прозорци, полагане на плочки върху вертикални повърхности (подреждане на кухненски „backsplash“) и т.н.

Майстор шпакловка София в София Бъкстон


По принцип вече можете да живеете в такава „бяла кутия“ 🙂
Точно сега думите „без пясък“, „шпакловка“, „саморазливна смес“ ще влязат в живота ви – защото именно с тяхна помощ се извършват тези работи. И резултатът от този етап трябва да бъде това, което много строители наричат бяла кутия – бяла кутия, подготвена за по-нататъшно довършване и декорация.


Стъпка # 7. Завършване
След като всички повърхности са подготвени за довършване, започва най-важният и интересен етап, през който вашият апартамент придобива точно вида, който сте измислили при разработването на дизайна.


Добър шпакловчик София в София Бъкстон


Стените са покрити с тапети, украсени с декоративна мазилка или боядисани. На пода се появяват плочки, паркет, ламинат или линолеум, банята и тоалетната са с плочки. Инсталирани са интериорни врати, первази и первази. Свързват се осветителни устройства, монтират се ключове и контакти. Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 в София Бъкстон.

Подобни статии