Шпакловка и боядисване в София Сердика

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Сердика

Шпакловка и боядисване в София Сердика. Търся си добър майстор за шпакловка, гипсокартон и боядистване в София квартал Сердика. Цената не е толкова определяща, колкото качествената работа и навременното изпълнение. Попаднали сте на точното място, ние имаме решенеи на вашите нужди, свържете се с нас:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Сердика

Машинна мазилка на тавана.
Всеки човек има право сам да избере как точно да оборудва дома си, превръщайки го в уютен комфортен ъгъл. За съжаление повечето хора се фокусират върху стените и обзавеждането, забравяйки за най-важната част от хола – тавана.

Шпакловка и боядисване в София Сердика
Шпакловка и боядисване в София Сердика

Ако стените са покрити с мебели или окачени с картини, тогава горната равнина на стаята, като правило, не е оборудвана с нищо друго освен полилей или лампи. Не случайно настроението на човек до голяма степен зависи от състоянието на повърхността на тавана, защото това е частта от къщата, която гледаме, когато си лягаме, и първото нещо, което виждаме, когато се събудим.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Сердика

Съвременните технологии предлагат много начини за декориране на тавани за всеки вкус. Опънати филми, шарнирни конструкции, многостепенни повърхности имат свои предимства и недостатъци. Но това не следва за гипсовата мазилка на тавана, незаслужено забравена за няколко десетилетия. Сега този лек, практичен и издръжлив материал отново набира популярност за довършителни работи.


Таванна мазилка: реликва от миналото или модна тенденция?
Решили ли сте да покриете тавана с мазилка? Поздравления: вие сте в тенденция! Мазилката на тавана отново се превърна в изключително популярен и модерен метод за довършителни работи. Основният плюс: демокрация и гъвкавост.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Сердика

Мазилката ще изглежда еднакво органично в спалнята, детската стая, хола. Няма по-добър вариант за довършване на тавани на офис помещения и социални съоръжения: магазини, клиники, кафенета.

Не става дума толкова за достъпни цени – измазването на тавана е един от най-евтините начини за покриване на повърхността, а по-скоро фактът, че след две години няма да се налага да правите ремонт отново, както често се случва, когато над главата ви има напрегнати конструкции.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Сердика

Не бива да се мисли, че мазилката е нещо напукана и обелена, което може да се наблюдава в много апартаменти преди няколко десетилетия. Дните на некачествените материали и небрежната работа отдавна отминаха.

Съвременният пазар и повишените нужди на хората предполагат съвсем различен подход към естетиката на таванната повърхност. Голям избор от иновативни материали, разнообразие от технологии, включително използването на компютърни техники, ви позволяват да създадете гладка и елегантна повърхност с помощта на прост материал, който може да задоволи най-взискателните вкусове на потребителите.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Сердика


За какво е таванната мазилка?
Процесът на мазилка на тавана е съществена част от всеки ремонт. Тази работа е старателна, не е лесна, затова е необходимо внимателно да се подготвите за нея и да разберете за какво е инвестицията на време и усилия. Измазването се извършва за две основни цели.


• Изравняване на тавана, което е особено важно при старите къщи. Нашите баби и майки не са забелязали, но често припокриването между етажите се извършва под чудовищно голям ъгъл от 3-5 градуса в рамките на едно и също жилище.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Сердика

Разбира се, ако възникна въпросът за инсталирането на окачени или окачени тавани, е необходимо да се изравнят грапавите повърхности. В противен случай с течение на времето деформацията на конструкцията е неизбежна. И много малко хора ще харесат появата на извит таван.


• Подготовка на повърхността за декоративен таван. Често шарнирните конструкции трябва да бъдат изоставени поради факта, че рамката изяжда много място. Ако височината на тавана е малка, тогава допълнителното намаляване на пространството допълнително стеснява размерите на стаята.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Сердика

Дори модерните в днешно време огледални тавани от PVC филм не дават правилния визуален ефект на увеличаване на пространството. Ето защо таванната мазилка за последващо боядисване става все по-търсена, тъй като изборът на довършителни бои по отношение на състава, предназначението, цветовете, структурата е изключително голям.


След приключване на процеса на мазилка изобщо не е необходимо да се грундират и боядисват таваните. Има много други методи за декориране на стая: например декоративни панели могат да бъдат инсталирани не върху рамка на фалшив таван, а залепени директно към повърхността.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Сердика

За равномерно и плътно прилепване на плочите са необходими висококачествена мазилка и отговорен изпълнител, защото ако една от тези връзки не отговаря на необходимото високо ниво, решението може просто да се срути върху главите на собствениците.
Технология за мазилка на тавана.


Много хора смятат, че измазването на таван върху бетон е проста работа и те започват процеса без необходимата база знания. За да направите повърхността на тавана гладка и красива, не е достатъчно да закупите хоросан, шпатула и четка. По-добре е да поверите процеса на специалисти, които професионално ще подходят към подготовката, изравняването и измазването на тавана.


Фирма за боядисване в София Сердика


Подготовка на повърхността. Необходимо е старателно да почистите тавана от стара замазка или боя, да се отървете от натрупвания и маслени петна, да запечатате пукнатините с грунд за дълбоко проникване. Чистата и възможно най-равна повърхност ще увеличи адхезията.

Необходимо е да се отървете от възможната плесен и да изсушите добре тавана, включително принудително, за да се избегне влага. Следователно, не е нужно да мокрите старата повърхност: всички излишъци трябва да се отстраняват само механично!
Върху подготвените плочи се нанася грунд, който запечатва пукнатините и изравнява тавана.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Сердика

В случай на много извита повърхност, можете да използвате водещи маяци, разстоянието между които се определя индивидуално (като правило не повече от метър). Ако разликата в котата е повече от 5 градуса, по-добре е да откажете фаровете.


След изравняване и изсушаване на грунда (обикновено на ден), може да се нанесе мазилка с помощта на шпатула или мистрия. Някога популярните смеси на основата на цимент, вар и пясък сега не се оценяват много – те правят конструкцията по-тежка, особено ако таванът е извит и се изисква голямо количество хоросан.


Майстор за боядисване в София Сердика

Най-често се използват композиции на основата на гипс и специални смеси – те не причиняват свиване и не образуват пукнатини. Ако необходимата дебелина на мазилката надвишава 1 см, тогава трябва да се нанесат 2 слоя, а след първия трябва да се постави поцинкована армираща мрежа върху цялата повърхност, като я удави плътно в гипсовата смес.

Някои експерти смятат, че е необходимо да изчакате, докато първият слой мазилка изсъхне напълно, и след това да нанесете втория. Опитът обаче показва, че в този случай адхезията може да е по-лоша, така че е по-добре да не чакате, докато изсъхне напълно,
След като мазилката изсъхне, можете да преминете към най-приятния момент – декориране на тавана.

Майстор шпакловка София Сердика

Не трябва изкуствено да ускорявате процеса и да използвате сешоари, да подреждате чернови и да използвате подобни средства. Те могат да доведат до фини пукнатини в тавана, които могат да причинят много проблеми с течение на времето.

По-добре бъдете търпеливи и изчакайте няколко дни, докато мазилката изсъхне естествено. Мазилката често е единственият начин за изравняване на тавана с голяма разлика във височината в различни ъгли на стаята (над 3 сантиметра).


Добър шпакловчик София Сердика

Следователно, към избора на решение, инструменти и директния процес трябва да се подхожда изключително внимателно. Само внимателно извършената работа ще позволи на мазилката да служи много години и няма да създаде проблеми при довършване на таванната повърхност.

Телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии