Шпакловка и боядисване в София Младост 2

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Младост 2

Шпакловка и боядисване в София Младост 2. Търсите си добър майстор за шпакловка, гипсокартон, скрито осветление и боядисване, цялостно завършване на ремонт на апартамент в София Младост 2. Попаднали сте на правилното място, ние ще Ви предоставим екип за работа по вашият апартамент, свържете се с нас за консултация и оглед на :

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Младост 2

Каква е разликата между мазилката и шпакловката?
Въпреки известно сходство в състава, материалите са напълно различни. Основната разлика се крие в размера на зърната на пълнителя. Нека обясним защо това е толкова важно.

Шпакловка и боядисване в София Младост 2
Шпакловка и боядисване в София Младост 2

Диаметърът на зърната определя максималната дебелина на слоя, която може да се приложи. Колкото по-голям е той, толкова по-дебел е слоят. Следователно, гипсова маса с голям пълнител може да изравни отклоненията от равнината, да извади значителни неравности.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Младост 2

Финозърнестата шпакловъчна паста не е способна на това. Но с негова помощ можете да получите идеално равна повърхност, без най-малките издутини и ями. Основната разлика между смесите определя останалите разлики.
• Силата на гипсовите смеси, при равни други условия, е много по-висока. Това се обяснява лесно: големите гранули, които действат като техен пълнител, са по-трудни за преместване от място, отколкото малките.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Младост 2


• Свиването е много по-малко или дори липсва при шпакловките, така че те са по-малко склонни към напукване или лющене. При условие, че технологията на тяхното приложение не е нарушена.
Освен това цената на мазилките винаги е по-ниска от тази на шпакловката.
Различия в техниките за нанасяне на материали
Методите за прилагане на съставите също са значително различни. Нека започнем с мазилката. Полага се по този начин.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 2

Основата се освобождава от остатъците от старата облицовка, почиства се и грундира .

С помощта на мистрия разтворът се хвърля върху стената с известно усилие. По този начин се придържа по-добре.

Като правило, ако работата се извършва върху маяци или със скрепер, масата се разпределя по стената.
Ако кривината на повърхността е много голяма, на етапи се нанасят поне три слоя разтвор. Прави се така.


• Пръскане. Дебелина 3-5 мм.
• Грундиране. Основен пласт. Може да се прилага в една стъпка или на етапи. Дебелината на един слой не трябва да надвишава 5-6 мм. За укрепване на финала задължително се използва армировка със специална мрежа.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 2


• Покриване. Финишният слой е с дебелина не повече от 3 мм. За него се използва финозърнеста паста.
Така работят с непластичен цимент. Гипсовите смеси се нанасят сякаш се разстилат по стената, тъй като са по-еластични. Измазването може да се извърши и машинно. Това значително подобрява производителността.

В този случай масата се подава към основата под налягане, което осигурява по-добро сцепление. Но ръчното подравняване все още е налице.
За шпакловка се използват други техники, като се има предвид, че слоят трябва да е много по-тънък. Малко количество паста се събира върху инструмента, след което се разпределя равномерно върху равнината.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Младост 2Стени
Как да измазваме стени със собствените си ръце: инструкции за начинаещи
Област на приложение
Важна разлика между мазилката и шпакловката се крие в обхвата на тяхното използване. Мазилният материал е избран за коригиране на значителна кривина на повърхностите и техните отклонения от равнината. Възможна е корекция на капки от около 50 mm За да може работата да се извърши ефективно, трябва да се спазват основните изисквания.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Младост 2


• Ако е необходимо да се коригира значително падане, се нанасят няколко слоя смес. Всеки от тях не трябва да е по-висок от 7 мм.
• За слоеве с височина над 30 mm е необходима армировка, в противен случай лющенето е неизбежно.
• Ако има разлики от повече от 50 мм, подравняването с гипсокартон или инсталирането на фалшив таван може да бъде най-добрият вариант . Вътрешна илозация на стени и тавани в София Младост 2. Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Младост 2.
Фирма за боядисване в София Младост 2

Подобни статии