Шпакловка и боядисване в София Център

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Център

Търся си добър майстор по шпакловка и боядисване в София Център. Имате нужда от добри майстори за ремонт на вашият апартамент или сграда в центъра на София. Ние ще Ви помогнем след като си направите консултация с нас и се направи оглед на обекта, който искате да се ремонтира. Обадете ни се на телефон:

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Център

По предварителна уговорка
Втората класифицираща характеристика е предназначението на материала:
• Довършителни работи – суха смес за тапети и боядисване.
• Superfinish, създава огледална повърхност за боядисване.
• Има и стартови и универсални шпакловки.

Шпакловка и боядисване в София Център
Шпакловка и боядисване в София Център


Професионалните довършители, когато отговарят на въпроса как правилно да шпакловат стените под тапета със собствените си ръце, препоръчват да се следват две прости правила. Първо, не трябва да спестявате от материали, и второ, трябва стриктно да следвате инструкциите за тяхната употреба.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Център


Инструменти за шпакловка
Традиционната технология за шпакловане на стени под тапети включва използването на следния набор от инструменти:
• Смесител. Необходим за смесване на сух състав на шпакловка. Ако закупите готов шпакловъчен материал, той не се изисква;


• Шпатули с различни размери и конфигурации. Те се използват за нанасяне на състава върху повърхността на стената и след това изравняване на покритието;
• Ролки и четки от пяна. Използва се за грундиране на стени с цел подобряване на сцеплението на строителните материали, ако е необходимо;


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Център


• Фина пясъчна хартия и шлифовъчна машина или шлифовъчна машина. Необходимо за окончателното фугиране на нанесения слой шпакловка, което ви позволява да премахнете преходите между слоевете и да постигнете необходимото качество на повърхността.

Редът и технологията на шпакловка
След като изберете материали и инструменти, подходящи за производството на работа, трябва да разберете как да нанесете шпакловката на стената под тапета. Традиционната технология предвижда последователно изпълнение на три основни етапа.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Център


Етап 1: Подготовка на повърхността
Извършването на подготвителна работа ви позволява да запечатате пукнатини, да увеличите устойчивостта на повърхността на стената към външни влияния и да намалите консумацията на лепило при нанасяне на довършително декоративно покритие.

Характеристиките на крайното покритие до голяма степен се определят от качеството на подготвителната работа. Те предвиждат следните действия:

Премахва се старото декоративно покритие, което може да бъде боя, тапет, варовик и т.н.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Център

Отстраняват се най-сериозните дефекти на повърхността на стената. Изпъкналостите се избиват, а дупките и процепите се затварят. При необходимост се полага грунд, наличието на който осигурява добро ниво на сцепление между материала на стената и шпакловката.


Етап 2: Грунд
Ако стените не са предварително обработени с лепило за тапети или грунд, тогава по-късно тапетът ще трябва да бъде премахнат заедно с шпакловката. Грундът и лепилото за тапети изсъхват бързо, след 2-3 часа след нанасянето можете да започнете да лепите тапета. Втори слой се изисква най-често за порести и хлабави повърхности.

Окончателното решение за това колко слоя шпакловка трябва да се нанесе под тапета остава за изпълнителя.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Център


Етап 3: Приложение
Преди да нанесете, е необходимо да подготвите шпакловката за работа. Сухите смеси се смесват с миксер в контейнер в съответствие с инструкциите за употреба. При закупуване на готов състав, този етап е изключен от технологичния процес.


Основното правило за приготвянето на почти всички сухи смеси в строителството е, че съставът се добавя към водата, излята в контейнера, а не обратно.
Полагането на шпакловка на стена включва няколко работни стъпки:


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Център


Необходимото количество материал се поставя върху широка шпатула;

Съставът се нанася върху стената с плавни движения на шпатула с дебелина не повече от 3 мм. В този случай инструментът е под ъгъл от 45 градуса спрямо подрязваната повърхност; за sdir (тънкослойно шпакловане) запълване на малки пори;

Шпакловката се нанася на ивици и с припокриване, чийто размер е 5-8 мм;

Чрез плавно придвижване на шпатулата по повърхността на стената, излишъкът от нанесения материал се отстранява и се определят области, където тя е недостатъчна;


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Център

Шлайфане или абразия.
Заключение
Измазаните стени за тапети са технологично лесен и достъпен начин за подготовка на повърхността за довършителни работи.

Качеството на работата зависи от няколко фактора – квалификацията на изпълнителя, компетентният избор на материали и инструменти, както и стриктното спазване на технологията за подготовка и нанасяне на състава на шпакловката.

Фирма за боядисване в София Център. Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Център. Майстор за боядисване в София Център

Подобни статии