Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Младост 3

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Младост 3

Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Младост 3. Търсите си добър майстор, бригада или фирма за шпкаловане, гипсокартон, скрито осветление и боядисване в София Младост 3, за цялостно довършване на ремонт на апартамент. Попаднали сте на точното място, обадете ни се за консултация и оглед.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Младост 3

Шпакловката се използва за получаване на идеално равна повърхност. Максималните разлики във височината, които могат да бъдат изравнени с негова помощ, са 15 мм. По-дебелите шевове са склонни към свиване и разслояване.

Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Младост 3
Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Младост 3

Последователност на работата
След запознаване с основните характеристики и разлики на смесите, става ясно, че те се използват в различни случаи. Но те често се подреждат последователно. Нека да анализираме какво първо: мазилка или шпакловка.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Младост 3


• За повърхности с пукнатини, дупки, разлики от 50 mm или повече, последователността на действията ще бъде следната: почистване, грундиране, еднослойно или многослойно измазване, грундиране и шпакловане.
• За основи с правилна равнина и незначителни дефекти се използва различен алгоритъм на работа: почистване, нанасяне на грунд, полагане на началната шпакловка, грундиране, нанасяне на довършителния състав.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Младост 3


• Ако повърхността е равномерна, без забележими дефекти, тя трябва да се шпаклова с довършителна паста. Това е достатъчно, за да се придаде желаната гладкост.

Въпреки значителната разлика между двата материала, за работа с тях са необходими определени умения. Ако планирате сами да нанасяте смеси, най-добре е първо да се упражните върху незабележими фрагменти,
Това трябва да се направи при добро осветление и като се има предвид резултата, струва си да промените посоката на светлинния поток. Ето как незабележимите недостатъци стават видими.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 3

Обща информация за мазилки, видове мазилки
Обща информация за измазването
Измазващите работи са работи по нанасяне на нивелиращи и защитни покрития. Тези покрития могат да се основават на свързващо вещество, хидравлично и въздушно втвърдяване.

Те се прилагат върху външните и вътрешните повърхности на строителните конструктивни елементи. На първо място, мазилката е необходима, за да се скрият грешки в зидарията, да се затворят шевовете. Тоест, това е просто декорация.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 3

Втората задача на мазилката е по-практична. Той служи като изолация срещу проникване на влага, подобрява звуко- и топлоизолационните свойства на стената. Ако повърхността е дървена, тогава мазилката служи и като противопожарна защита.

Има два вида мазилни работи – външни и вътрешни.
Стените, изработени от тухли, малки по размер други материали, едропорест пясъчен камък са завършени с мазилка, ако въздухопропускливостта на тези стени без мазилка не отговаря на стандартите, определени в момента от SNiP.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Младост 3

Мазилката се използва и при ремонт на сгради, стените на които преди това са били измазани; използва се мазилка, ако са направени различни зони от различни материали; за довършителни склонове на прозорци и врати, цокли; мазилката може да се използва като противопожарна защита, като се замени с облицовка от незапалими материали, ако е невъзможно или просто непрактично да се използва.

Мазилката се използва и за довършване на стени до вентилационни или димни отвори.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Младост 3

  1. Трапецовидна (фиг. 4). Това е мистрия на финишъра
  2. Триъгълна (фиг. 5). Това е мистрия за бетон.
  3. Сълза (фиг. 6) Това е мазилка за мазилка.
  4. Ъглова мистрия. (фиг. 7) Тази мистрия се използва за довършване на вътрешни и външни ъгли.
  5. За да затвори фините шевове, занаятчията използва шевна мистрия. (Фиг. 8)
  6. Ако повърхността е твърде голяма и трябва да се нанесе много хоросан наведнъж, тогава може да се използва кофа за мазилка. (Фиг. 9)
  7. Инструментът, който по форма наподобява дафинов лист, има няколко имена – режещ, гипсови нож, малка шпакловъчна шпатула. (Фиг. 10) Това е платно, което се използва за разширяване на шевовете, за коригирането им. Те също почистват черупки и пукнатини.
  8. Инструменти като скрепер и шпакловъчен нож (фиг. 11) се използват от майстора за освобождаване на повърхността на покритието, нанесено върху него по-рано. Освен това се използва шпатула за нанасяне на шпакловката.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Младост 3


Историята на състава на мазилки и сухи строителни смеси
В началото на 20 век сухите строителни смеси (съкратено – CCC) се наричат смеси от свързващо вещество (може да е вар, цимент или гипс) и пясък.

Те бяха наречени „gartsovka“ Тези смеси можеха да се прилагат само в дебел слой – 10-20 мм – защото ако слоят беше по-тънък, тогава материалът изсмукваше вода и смесите ставаха непластични, беше невъзможно да се работи с тях по-нататък, мазилката просто падна.

Също така техният недостатък беше, че циментово-пясъчните смеси бяха добри при компресия, но те не работеха добре при огъване, разтягане. Освен това те се придържат лошо към нископоглъщащи основи.


Фирма за боядисване в София Младост 3


Ситуацията се промени драстично през 1912 г. поради факта, че в Германия химическият концерн „Hoechst“ намери начин да произвежда целулоза, която абсорбира и задържа водата много добре.


И вече през 20-те години на миналия век започва масовото производство на целулозни етери, които в момента са основните компоненти на СС.
Инструменти за измазване
Нека да разгледаме инструментите, които са полезни при мазилка у дома. На първо място, ще ви е необходима мистрия (фиг.1), за да изравните и уплътните гипсокартона. Състои се от платно и писалка. За производството му най-често се използва полиуретанова пяна. Разтривате повърхността на слоя мазилка с ренде. Понякога за тази цел отново се използва полумистрия, но вече метал или гума.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Младост 3

Или мистрия (фиг. 2) За да прехвърлим мазилката от контейнера, в който сме я смесили, използваме сокол (фиг. 3). Използваме го за изравняване на слоя мазилка.
За да нанесе разтвора върху повърхността, която трябва да бъде измазана, капитанът може да използва шпакловъчна мистрия, шпакловъчна мистрия или мистрия. Те могат да бъдат различни по форма:

Подобни статии