Шпакловка и боядисване в София Киноцентър

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Киноцентър

Шпакловка и боядисване в София Киноцентър. Имате нужда от добър и опитен майстор, с отношение към детайла, да си свърши работата на време и да има индивидуално отношение към ремонта на вашето жилище. Обадете ни се на :

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Киноцентър

Грундиране на стена
Процесът на изравняване започва с определяне на неравности и грундиране на повърхността. И така, етапите на трансформиране на извита стена с помощта на мазилка:

Шпакловка и боядисване в София Киноцентър
Шпакловка и боядисване в София Киноцентър

Измерване на кривината. Във вертикална посока това се прави с отвес: близо до тавана, най-близо до стената, те държат резба, към която е прикрепен товарът отдолу. Опънатата нишка показва размера на неравностите. Трябва да направите няколко такива отвеса, за да имате добра отправна точка. В хоризонтална посока използвайте шнур, опънат по стената от ъгъл до ъгъл и един и половина метра водно ниво.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Киноцентър

Обработка на стени с грунд. По-добре е да използвате съединения, които проникват дълбоко, държат най-горните слоеве заедно и предотвратяват абсорбирането на влага от мазилката. Бетонната основа е покрита с грунд „Betonokontakt“, който е предназначен специално за бетонни повърхности. Той има зърна, които увеличават адхезията. Ако основата абсорбира влагата повече, тогава използвайте универсална грундова смес.

Трябва да се нанася с дебел валяк за дрямка или широка четка, като внимателно се покриват всички пукнатини и канали. Тогава ще бъде осигурена добра адхезия на мазилката към повърхността.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Киноцентър

Следващият етап е използването на фарове като ориентир при създаване на равномерна повърхност. Фаровете са метални или пластмасови идеално плоски летви, които са монтирани на стените. Нивото на инсталиране на профила се проверява с отвес, а разстоянието между ламелите зависи от дължината на правилото.

Профилът е фиксиран върху стената с хоросан: мазилки се нанасят по вертикална линия, в която се притискат маяците. Този процес е доста усърден, тъй като след инсталирането на няколко профила между тях те се простират под тавана, в средата и под нишките като ниво. Останалите ленти също са прикрепени към разтвора, като се фокусират върху конеца – той едва трябва да ги докосва.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Киноцентър

Когато маяците са сухи, можете да нанесете мазилка върху стената с мистрия и като правило да я разпределите на нивото на маяците. Необходимо е да се избере изравняващ разтвор въз основа на максималната дебелина на слоя, както и на основата на сместа: цимент или гипс. Фаровете се отстраняват, когато мазилката вече е изсъхнала, но все още не е напълно. Те се изваждат внимателно и кухините се запълват с разтвор.

Ако стените са много криви, не нанасяйте веднага много хоросан, след изсъхване той ще се напука. Необходимо е да се нанесе не дебел слой, след изсъхване, още един. Това е ако е цимент, а мазилките на основата на гипс се нанасят само в един слой, така че трябва да изберете смес с максималния слой на полагане. Върху финишния слой се притиска фина полимерна мрежа, която предотвратява напукването на повърхността.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Киноцентър

Шпакловка. Когато измазаните стени са напълно сухи, те се шпакловат с довършителна шпакловъчна смес. Дебелина на слоя – 1,5 мм. Придава много равномерен външен вид, а гладкостта се постига с шкурка, като се търка с нея шпакловката.

Ъглите се изравняват с метални ъглови ленти, фиксиращи с подсилена решетка или без нея. Профилът и мрежата се натискат в разтвора, като се изравняват с ъглова шпатула. Можете да направите и с обикновена шпатула.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Киноцентър

Склоновете също са изравнени с ъгли, те осигуряват равномерност и защита на мазилката от повреди.
Този вид работа има следното предимство: заема малко място в стаята и осигурява по-голяма устойчивост на стените на натоварвания. Недостатъците включват необходимостта от почистване на повърхността преди работа и трудоемкостта на процеса.

Подобни статии