Майстор за плочки в София Люлин

Лепене на плочки в София Люлин

Майстор за плочки в София Люлин. Търсите си добър майстор за лепене на плочки в София Люлин за баня, кухня, коридор и тераса. Работа по проект със скъпи плочки, държим на качеството. Обадете ни се за оглед, цена и оферта.

ВиК майстор в Люлин за вас и вашата баня, ще подмени всички стари тръби, ще ги навърже и замаже всичко, като даде правилен наклон преди да налепи плочките на банята. След като всичко е готово, ще инсталира душ, душ кабина, моноблок, мивка и всичко останало по вашата баня.

Телефон: 0899 85 75 00


Добър майстор за лепене на плочки София Люлин

Полагане на плочки на стената на банята
Този привидно сложен процес може да бъде разделен на 3 прости стъпки: подготовка на основата (т.е. стени), маркиране и полагане на плочките.


Етап 1: Подготовка на стената за облицовка
Основата под плочките трябва да е здрава, равномерна и да осигурява правилното сцепление на лепилото. Следователно първият етап от подготовката може да се нарече подравняване на стените.

Майстор за плочки в София Люлин
Майстор за плочки в София Люлин

Лепене на плочки цена на квадрат в София Люлин

Ако дефектите на стената са незначителни, няма остри капки, тогава можете да използвате гипсов разтвор за изравняване (закупен или приготвен сам). Трябва да се отбележи, че в този случай ще трябва да направите почивка, преди да продължите работата от няколко дни до няколко седмици (в зависимост от дебелината на слоя).

Като алтернатива на обичайното решение можете да помислите за гипсокартон. Единствената забележка е, че може да се използва само устойчив на влага гипсокартон.

Редене плочки в София Люлин


Устойчивият на влага гипсокартон се различава от другите видове по зеленикав оттенък.
Естествено, ако на стената има места с крехка мазилка, прах, мръсотия, изпъкнали нокти, винтове, те трябва да бъдат премахнати.

Ако стените са били боядисани в миналото, тогава трябва буквално да ги огледате, милиметър по милиметър, и да направите всичко, така че да не остане дори намек за слой боя. факт е, че лепилата за плочки абсолютно не се придържат към боята.

Майстор фаянс в София Люлин


Когато премахвате старата плочка, понякога можете да наблюдавате картината, когато тя се отдалечава от стената като плътна плоча, тоест изобщо няма прилепване към основата. Това е точно последицата от лошото сцепление с основата.


Що се отнася до водопровода и комуникациите, препоръчително е да ги демонтирате преди полагане на плочките.

Майстор за плочки в София Люлин


Етап 2: Планиране и изпълнение


Изглежда логично да полагате плочките, започвайки от нивото на пода, всъщност обикновено трябва да пропуснете 1-2 реда отдолу. Основната причина за това се крие във факта, че най-вероятно основата не е идеално равномерна и тя също ще трябва да бъде изравнена (но след като стената е облицована с плочки). Освен това в долната част на стената преминават комуникациите.

Майстор гранитогрес София Люлин

Има и още една причина, чисто естетическа. Факт е, че ако полагането се извършва с пропускане на редове отдолу, тогава е възможно да изберете местоположението на плочките, така че цели редове да се изкачват до тавана на банята. Непълният ред (от изрязани плочки) ще минава отдолу, без да разваля цялостното впечатление от работата.

Съответно, основното изискване на този етап е да се планира поставянето на хоризонтални и вертикални редове, така че плочките да трябва да се режат възможно най-малко и само цели редове да отиват до тавана. За да се съобразите с това изискване, по-добре е да започнете маркировката от горната част на стената.

Поставяне на плочки в София Люлин

Може да има изключения от това правило – понякога размерът на плочките не позволява полагането му без рязане в хоризонтална посока. В този случай е препоръчително да се поддържа симетрия, тоест, че от всяка страна има парче плочки със същия размер.

Подобни статии