Майстор за плочки в София Дружба

Лепене на плочки в София Дружба

Майстор за плочки в София Дружба. Имате нужда от добър майстор за ремонт на вашето жилище за баня, кухня, коридор или тераси, за лепене на фаянс и гранитогрес.

Нашите майстори правят и допълни ВиК услуги, като могат да инсталирам моноблок, душ, мивки и всички нужни неща във вашата баня. Също така може да разчитате на тях при нужда от ремонт или подмяната на тръби във вашата баня в София Дружба.

Обадете ни се на:

Телефон: 0899 85 75 00

Добър майстор за лепене на плочки София Дружба

Етапи на полагане на плочки в банята
Ако ваната е разположена близо до стената, тогава инсталацията започва от мястото над ръба на ваната. За да разположите плочките равномерно и правилно, първо се изчертава хоризонтална контролна линия на едната стена, а след това по целия периметър.

Майстор за плочки в София Дружба
Майстор за плочки в София Дружба

След това върху него се монтират летви и се завинтват към стената. Те няма да оставят плочките да се плъзгат. Ако керамичното покритие също е положено зад банята, тогава инсталацията започва от втория ред от пода, като се пропуска първият.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Дружба


Броят на редовете се изчислява предварително и трябва да се вземе предвид ширината на шевовете.
Трябва да започнете да полагате плочки от стената срещу входната врата.


Преди да продължите с монтажа на плочката, тя се поставя по протежение на стената. Ако трябва да се реже последната плочка, стената се разделя наполовина и първият ред се поставя от централната линия. В този случай финалът ще изглежда симетричен.


Редене плочки в София Дружба


След като стигна до ъглите, плочката се изрязва с помощта на резачка за плочки. След това цялата облицовка се полага към тавана от двете страни на стената. За да се наблюдават правилно шевовете, между съседните плочки се вмъкват кръстове.


Процесът се извършва по същия начин на всички стени. Долният ред е подреден последен.

За да поставите плочките добре на пода, започнете в центъра на стаята. В този случай тънките ръбове не трябва да се побират по стените, така че изчислете всичко предварително.


Майстор фаянс в София Дружба


В процеса на полагане на плочки на пода се използват по-големи кръстове, отколкото за стени.


Фугиране
Последната стъпка по пътя към мечтаната баня е фугирането и почистването. След като плочките по стените и пода изсъхнат напълно, премахнете кръстовете и се заемете с шевовете. За тяхната обработка се използва фугираща смес.

Тази смес не само изпълнява декоративна функция, но и предпазва плочката от проникване на влага. Разтворът се приготвя на малки порции, ако е необходимо.
Ако шевовете са широки, тогава се използва фугираща смес, която съдържа пясък. Можете също да добавите латекс към сместа за еластичност.


Майстор за лепене плочки в София Дружба


Ако към шпакловката се добави латекс, сухият прах не може да се разрежда с вода.
Фугиращата смес се нанася с гумена мистрия, четка или кърпа и се разпределя равномерно с гумена мистрия. Този инструмент трябва да се държи под ъгъл и да се изтегля по диагонал, така че шпакловката да запълни фугите напълно. Времето за изсъхване на сместа е няколко минути.


Майстор гранитогрес София Дружба

Когато свързването свърши, те започват да почистват повърхността. Това изисква гъба от пяна и топла вода. Не мийте плочките успоредно на шевовете, в противен случай фугиращата смес може да се износи.

След почистване повърхността може да се избърше с микрофибър. Поставяне на плочки в София Дружба. Фирма за лепене на плочки София Дружба. Фаянс и теракот София Дружба