Майстор за шпакловка в София Оборище

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Оборище

Имам нужда от добър майстор за шпакловка в София Оборище, да бъде опитен и коректен и да си свърши работата в срок. Ние можем да предоставим майстор за шпакловка, окачените тавани, гипсокартон, скрито осветление, ако имате нужда ще изратим цяла бригата за ремонта на вашият апартамент. Обадете ни се на:

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Оборище

Дефекти на мазилката и тяхното отстраняване
Ако не искате да реконструирате мазилката, трябва да се уверите, че по нея няма сериозни отклонения и дефекти. Слоят мазилка на повърхността трябва да бъде равномерен и гладък, здраво свързан с основата без разслояване, пукнатини и неравности, грапавини, незамазани пролуки.

Майстор за шпакловка в София Оборище
Майстор за шпакловка в София Оборище

Дефектите в мазилката могат да варират по техните причини и външен вид. Те трябва да бъдат премахнати преди боядисване.
Причините за дефекти на гипс са разделени на технологични и оперативни. Технологичните възникват веднага след неправилна подготовка и некачествено нанасяне на разтвора върху обработваната повърхност.

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Оборище

Сред дефектите има клонки или пукнатини в мазилката, нейното отлепване или подуване.
Слотове. Причините за появата могат да бъдат твърде тънък слой мазилка, съдържание на мазнини в разтвора, свиване на конструкцията, липса на защитна метална мрежа в ставите, бързо изсъхване на гипсовата смес, фактът, че повърхността на мазилката е направена от широки дъски или тапицирана с широки херпес зостер.


Юргани, малки подути подутини, възникват при използване на невтвърдена гасена вар, която включва неквалифицирани частици, при приготвяне на циментово-варови разтвори. Тогава бучките вар в слоя мазилка започват да се гасят, увеличавайки обема си и образувайки подутини (дутик) с бяло петно в средата.

Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Оборище

Такава мазилка трябва да бъде напълно отстранена (предварително навлажнете повърхността за пълно разкриване на каналите) и да нанесете нова, по-качествена, тъй като бучките вар, разположени по цялата дебелина на такава дефектна мазилка, се гасят по различно време (в зависимост от разстоянието до повърхността) и в дълбоките слоеве на дутика може да се образува година или две след нанасянето на мазилката.


Ако са използвани мастни (с голям брой свързващи вещества) или лошо смесени разтвори, тогава на повърхността на мазилкатамогат да се появят пукнатини при свиване. Тези дефекти възникват от бързото изсъхване на мазилката в условия на прекалено топъл въздух или течение, както и в резултат на нанасяне на грунд или покритие върху предходен слой, който не е залегнал.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Оборище

За да се предотврати появата на пукнатини, инертните материали и свързващите вещества трябва внимателно да се дозират при приготвянето на разтвора, както и внимателно да се смесват. Ако мазилката се нанася върху повърхността в горещо време, е необходимо да се предпази нанесеният слой от бързо изсъхване: поръсете с вода или закачете с влажна кърпа.

Малките пукнатини се елиминират чрез смилане със съществуващ разтвор или изпитване с гипс с тебешир (две или три части креда се вземат за една част от теста за гипс). Големите пукнатини трябва да бъдат добре навлажнени с вода, изрязани с отсечка, почистени със стоманена четка, навлажнени с вода и смазани с разтвор и разтрити.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Оборище


При лоша подготовка на повърхността за мазилка, ако има замърсяване или повърхността е много гладка или е направен лек прорез, може да се получи лющене на мазилката. Същото неприятно явление се наблюдава при нанасяне на силен хоросан върху по-слаб, да речем, цимент върху вар.

Мазилката набъбва, ако хоросанът се нанася върху много влажни или подгизнали повърхности, измазани с варов или варо-гипсов хоросан. Решението на проблема ще бъде да се демонтира мазилката в района с дефект и след това да се нанесе отново разтворът на достатъчно навлажнена повърхност.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Оборище

Преди да премахнете старата мазилка, е необходимо да проверите цялата повърхност за лющене. Когато прилагате повторно мазилката, трябва да се уверите, че силата на разтвора се променя надолу, т.е. трябва да се запази по-здрав слой върху основата.


Подуването на мазилката се дължи, напротив, на прекомерната влага в основата. Този дефект се отстранява чрез преработка на мазилката в определени зони с дефект след изсъхване на основата. Необходимо е да се отбие мазилката в областите на подуване, да се почистят тези места, да се изсушат и отново да се мазилка.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Оборище


Получава се груба повърхност на мазилката, ако се използва груб, непресят агрегат. Необходимо е да се навлажни повърхността, да се смила мазилката с хоросан върху фин пясък.


Мазилката не се втвърдява и не се свива. Това се случва, защото разтворът се смесва дълго време или към него се добавя гипс преди покриващия слой.

Майстор за шпакловка в София Оборище


Появата на ръждясали и други петна по мазилката. Това се дължи на факта, че мазилката е направена с варов разтвор върху метална мрежа и самите петна по повърхността, която трябва да бъде измазана, не са премахнати, въпреки че мазилката е трябвало да бъде направена с циментов разтвор.


Ефлоресценциите се появяват, ако към първоначалния разтвор на мазилката са добавени химикали, като сол.
Механични повреди на повърхността на мазилката. Това е резултат от нарушение на правилната последователност на строителните работи.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Оборище

Например, веднага след приключване на работата по измазване, сте се захванали с електрически или водопроводни работи, без да чакате определено време.


Експлоатационните дефекти на мазилката са същите напукване и лющене, само че не се появяват веднага след нанасяне, а за дълго време в резултат на стареене.


Фирма за боядисване в София Оборище

За да се предотвратят и отстранят експлоатационни дефекти, са необходими редовни превантивни проверки и последващи ремонти, които могат да се комбинират с други работи, например с реконструкция на цялата стая.


Поправянето на мазилка за стени включва премахване на повредената зона и нанасяне на нов слой. За най-добри резултати трябва да знаете точно как да премахнете старата мазилка.

Майстор за шпакловка в София Оборище

Всеки остър инструмент, който изстъргва повредения завършващ слой, ще помогне в работата. Когато премахвате дефектна зона, трябва да заснемете и малка площ непокътнато пространство.

Мазилният слой се остъргва до основата, която трябва да бъде добре почистена. Всяко свързващо вещество се нанася върху повърхността на основата, включително ръбовете на непокътнати области, например PVA лепило.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Оборище

След нанасяне на свързващото вещество е необходимо да изчакате един час, докато изсъхне напълно. Трябва да се нанесе нов слой мазилка, като се спазват всички технологични стандарти, за да се предотврати повторната поява на дефекти на мазилката.


Местата на контакт между стари, неповредени и нови слоеве трябва внимателно да се изгладят, за да не се появят издутини или вдлъбнатини. В процеса на нанасяне на мазилката основата трябва да се навлажни с вода и накрая да се извърши с влажна четка по цялата повърхност, където е извършен ремонтът.


Майстор за боядисване в София Оборище


Обновяването на венецианската мазилка отнема малко повече време и е по-сложно от обновяването на конвенционалната мазилка. Началото е същото тук: премахване на стария, повреден слой.

След това върху основата се нанася адхезивен разтвор, приготвен от PVA лепило (1 част) и вода (5 части), а краищата на тези зони, които остават на повърхността, също трябва да бъдат смазани. Този метод подобрява адхезията на старите и новите слоеве мазилка.

Конструкция за гипсокартон цени в София

След това се полага първият слой мазилка, след известно време – последният слой, декоративен. В зоната с нова мазилка е необходимо да се възпроизведе текстурата на останалите области.

За да направите това, ще ви трябват груби гъби и шпатули, за да създадете релеф. Съединението на новите и старите секции трябва да бъде изгладено възможно най-много, така че цялата повърхност да изглежда като едно цяло.

Докато мазилката изсъхва, изгладете релефните издатини с влажна метална мистрия. И накрая, венецианската мазилка ще изсъхне след два до три дни, след което повърхността може да бъде боядисана в желания цвят.


Поставяне на гипсокартон цени на квадрат в София


За изравняване на повърхностите е необходима не само мазилка, но и шпакловка. За правилното използване на двата материала трябва да знаете как мазилката се различава от шпакловката.

Мазилката не е нищо повече от строителна смес, използвана за изравняване на повърхността. Той е едрозърнест, следователно е подходящ за повърхности с неравности от 1-5 см.


Колко излиза гипсокартон на квадрат в София?

Шпакловката с пластмасова основа, която премахва повърхностните недостатъци, например вдлъбнатини или драскотини. За разлика от мазилката, шпакловката е финозърнеста, така че с нейна помощ се изравняват малки несъвършенства до един и половина сантиметра.

Друга разлика между мазилката и шпакловката е, че последната се различава по вискозитет, така че не променя обема си при запълване на кухини, не дава мехурчета или пукнатини.

Майстор шпакловка София


Ето защо, когато решавате какво ще помогне за отстраняване на пукнатини или други дефекти на повърхността: мазилка или шпакловка, е необходимо да се вземе предвид размерът на дефекта, а също така не забравяйте, че шпакловката се полага преди завършващото покритие (тапет, боядисване, довършителна мазилка), а мазилката е междинна изравнителен слой.

Ето защо е важно мазилката да се нанася равномерно и без дефекти, за да продължите успешно довършителните работи.

Телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии