Шпакловка и боядисване в Добрич

Майстор за шпакловка и боядисване в Добрич

Шпакловка и боядисване в Добрич. Имате нужда от добър майстор или бригада за шпакловка и боядистване в Добрич, да постигнете всичко което желаете за довършителните работи за ремонта на вашето жилище, апартамент или къща.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Добрич

Ще Ви изслушаме и дадем най-добрите идеи и реализация на вашият проект и вашите мисли. Ще се опитаме да направим всичко необходимо за качествено изпълнение на ремонта на вашето жилище.

Шпакловка и боядисване в Добрич
Шпакловка и боядисване в Добрич

Майстор за финна шпакловка и шкурене в Добрич

Как да се справите с пукнатините в тавана?

Пукнатина в тавана
Разбира се, можете да започнете да се обаждате на приятели и познати с молби, които да ви помогнат да намерите специалист, който да дойде и да поправи всичко веднага. Или поемете риска и го направете сами?


На първо място е необходимо да се определи дали наистина се е образувала пукнатина в тавана или се е отлепил слой боя на водна основа. В това няма нищо трудно, достатъчно е да се разчисти зоната на разслояване. Ако е повредена само боядисаната повърхност, след почистване ще бъде видима цялата повърхност на гипсокартона. Ако причината не е само напукана боя, тогава, за ваше разочарование, ще видите пукнатина, образувана след некачествено запечатване.


Какво трябва да запечатате сами:
• малки и широки шпатули;
• шкурка или мрежа;
• грунд за таван;
• шпакловка;
• самозалепваща лента – серпянка;
• боя на водна основа.
Технология за отстраняване на пукнатини


Шпакловка и боядисване в Добрич

На първо място, трябва да изчистите пукнатината. За почистване се използва предварително подготвена шпатула. Изчистваме напълно повредената повърхност от боя, напукана шпакловка; ако пукнатината мине под серпянката, използвана по време на монтажа на тавана, тогава ние също го отстраняваме.

Следващата стъпка ще бъде почистването на освободената повърхност с шкурка или мрежа. Не забравяйте, че по време на почистването се образува слой прах, който трябва да се отстрани с четка, в противен случай утаеният прах ще повлияе на качеството на извършената работа.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Добрич

Когато използвате гипсокартон за довършване на тавана, ръбът на листа на кръстовището на два листа се отрязва под ъгъл от 45 градуса. Ако след изчистването на пукнатината не сте намерили фаска – изрязан лист за по-добро и качествено пълнене, тогава, въоръжен с обикновен нож, ще трябва да го направите сами. Работата е проста, но доста старателна, защото е необходимо и двата ръба на листовете да имат такъв ъгъл на изрязване. За да го направи

може да се направи по-бързо и без много усилия, уверете се, че ви е удобно да стоите и че не е нужно постоянно да посягате към тавана, докато извършвате всички ремонтни дейности.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в Добрич


След като приключихте с почистването и премахването на праха, който се появи на тавана около нашите пукнатини, е необходимо да нанесете грунд, евентуално два слоя, но задължително, като първият слой е напълно сух. Дори ако решите да се ограничите до един слой грунд, изчакайте този слой да изсъхне, в противен случай има шанс шпакловката да не издържи дълго.


Какво да правим с частично деформиран гипсокартон? С такава повърхност трябва да отделите малко повече време. Повреденото място ще трябва да бъде изрязано или изрязано. На негово място се поставя ново парче, изрязано по стария модел (не забравяйте да направите фаски) и се завинтва към крепежните елементи с помощта на самонарезни винтове.