Майстор за шпакловка в София Обеля

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Обеля

Търся си добър майстор за шпакловка в София Обеля! Ние ще Ви помогнем да вземете правилното решение, разполагаме с истински професионалисти в шпакловката, гипсокартона, боядисването, окачените тавани, скритото осветление. Доверете ни се и се свържете с нас за консултация и оглед.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Обеля

Обновяването на помещенията е доста сложен процес. Трябва да се обърне много внимание на стените, защото те са първите, които привличат вниманието, ако говорим за интериора, и предпазват от студа през зимата. Ето защо е много важно да подходите отговорно към подредбата. Гипсова мазилка ще помогне на истински майстор, който си знае бизнеса.

Майстор за шпакловка в София Обеля
Майстор за шпакловка в София Обеля

Състав и особености на гипсова мазилка
Гипсова мазилка се основава на обикновен гипс. Освен това към сместа се добавят пълнители и модификатори. Техният брой и състав зависи от производителя и вида на мазилката.

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Обеля

Модификаторите и пълнителите могат да изпълняват различни роли: намаляване на разхода на мазилка по време на нанасяне, подобряване на сцеплението със стените и други важни функции. Нека не изпускаме от поглед факта, че към разтвора могат да се добавят различни добавки, чиято основна цел е да се увеличат определени характеристики на мазилката:


• Ниво на белота;
• устойчивост на дразнители;
• периодът преди началото на настройката;
• време на втвърдяване.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Обеля


Основната характеристика на гипсовата мазилка е нейната гъвкавост. Може да се използва за изравняване на стени с различни основи. Както плътните материали (тухли или стоманобетон), така и насипните материали лесно ще се поддадат на композицията; и синтетични вещества (полистирол), и газобетон със силикатни тухли.

В допълнение, гипсът се използва и заедно с тънки елементи. Това е много полезно, когато не е необходимо да завършвате стените с шпакловка.


Друга характеристика е скоростта на сушене. Както споменахме, тя може да варира в зависимост от добавените добавки.
Предимства на гипсова мазилка


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Обеля


• Гипсовата мазилка има много предимства пред аналозите:
• Екологичен материал, тъй като основната основа на състава е естествен адхезивен елемент;
• Използвайки гипсова смес при изравняване на стени, можете по-добре да изолирате къщата от шум;
• Материалът има способността да задържа топлина, което ще спести от отопление през студения сезон;
Огнеустойчивост;


• Поддържането на вътрешния микроклимат в помещение се обуславя от способността да абсорбира излишната влага във влажен въздух, както и да я връща в сух въздух;
• Порестата структура на гипсовата смес позволява на стените да не се страхуват от повреди от гъбички и плесени;
• Уникалният състав не пропуска вода и следователно местата от наводнения от съседите ще изчезнат сами след няколко дни;
• Липса на паяжини (пукнатини от слоя мазилка);
• Висока адхезия;
• Възможност за нанасяне на декоративен слой веднага след втвърдяване на слоя мазилка.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Обеля


Този списък дава възможност да се оценят напълно всички положителни аспекти на използването на гипсова мазилка за изравняване на стени. Гипсовата мазилка обаче е, макар и доста висококачествен продукт, но в същото време има малък брой недостатъци, които всеки, който е започнал ремонт, трябва да помни.


Недостатъци при използване на гипсова мазилка
Леко неудобство причинява ниската якост на материала. Това е основният недостатък, отбелязан от много декоратори на стени. За съжаление, гипсовият материал е по-лесен за механични повреди.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Обеля


По-рано беше споменато, че гипсовата мазилка е способна да възстанови микроклимата в помещение с висока влажност. Но продължителното излагане на влажен въздух може да навреди на гипсовия слой. Поради тази причина мазилката на стените в банята не се препоръчва. Също така, мазилката е злощастен избор за изравняване на стените на фасадата на сградите.

Друг недостатък е повишената вероятност от ръжда върху метални повърхности. Това може да се справи чрез покриване на метални изделия с боя или с помощта на специални сплави.
Избор на производителя


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Обеля


Всеки производител се стреми да рекламира своя продукт пред възможно най-широката маса хора, като същевременно декларира неговата уникалност и най-доброто качество. За правилния избор трябва да знаете както предимствата, така и недостатъците и затова ще разгледаме няколко от най-популярните производители на гипсова мазилка на пазара за ремонтни материали.

Волма първа излезе на подиума. Неговият гипсов продукт, наречен „Canvas“, се отличава с факта, че освен основния компонент, той съдържа голям брой химически добавки и минерални модификатори.

Когато избирате този продукт, не трябва да забравяте за количеството слой, нанесен върху стената. Не трябва да надвишава 60 mm. Ще отнеме около седмица, докато съставът изсъхне напълно.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Обеля


Следващата компания на линия е KNAUF. Името на гипсовия състав: „Rotband“. Кариерите, в които се добива основният компонент, са собственост на самата компания. В допълнение към гипса, съставът включва висококачествени полимерни добавки. Задачата на такива добавки е да удължат експлоатационния живот на състава.

Дебелината на слоя KNAUF съединение не трябва да надвишава 50 mm. Друго предимство е наличието на добавки, които повишават устойчивостта на влага и следователно тези, които напълно се отказват от използването на негипсови мазилки, използват „Rotband“ в баните.


Фирма за боядисване в София Обеля

Основното нещо, на което винаги трябва да обръщате внимание, е съставът. Смес с определени добавки може да се използва в различни ситуации и за различни цели.


Инструменти за работа с гипсова мазилка
Гипсовата мазилка е продукт до известна степен уникален и затова са необходими специални инструменти за правилното й използване. Към избора им трябва да се подхожда особено внимателно, тъй като са възможни нередности в крайния резултат.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Обеля


Първото нещо, което трябва да запомните, е необходимостта от перфоратор. Без него няма да можете да разбъркате разтвора. Свредлата също зависят от състава на мазилката.

Необходими са различни маяци и метални ъгли, за да се подобри повърхността на стената. За да ги изрежете, ще ви трябват специални ножици за метални предмети. Не можете да правите без дюбели, за да вмъкнете готови маяци.

За изравняване на неравностите се използва специален алуминиев профил. Не забравяйте за шпатулата, защото без нея не можете. Също така, няма да направим без мистрия, за да придадем на мазилката по-високо ниво на гладкост, както и без чук, защото нито един ремонт не е завършен без нея.


Майстор за боядисване в София Обеля


Подготовка за шпакловане на стени с гипсова мазилка
В никакъв случай не трябва да се полага слой мазилка директно върху основата на стената. Всеки ремонтник на помещения ще ви каже това. Преди самия процес на шпакловка трябва да се извършат редица процедури, за да се подготви правилно стената за нанасяне на слой от гипсов състав.

Първо трябва да почистите стената от мръсотия, стара мазилка и други слоеве. След това всички метални предмети трябва да бъдат отстранени от стената, а именно пирони, куки, скоби. Възможно е да има и такива елементи, които не могат да бъдат премахнати.


Шпакловчик София Обеля

Препоръчваме да ги покриете със специален материал, който предотвратява корозията.
За да се подобри адхезията на хоросана, предлагаме грундиране на стената. За да направите това, имате нужда от ролка и специално решение.

След като намокрите ролката в нея, отстранете излишната течност от нея, тъй като тя ще изтече. След това нанесете разтвора равномерно на стената. Използвайте малка четка в ъглите вместо валяк.


Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 в София Обеля

Струва си да се обърне внимание на основите, които са силно податливи на влага, Те включват:
• пенобетон;
• газобетон;
• тухлена зидария;
Слоят грунд върху такива стени трябва да бъде по-голям.

Майстор шпакловка София Обеля. Добър шпакловчик София Обеля. Търся майстор шпакловка и боя София Обеля

Подобни статии