Шпакловчик и бояджия в София Младост 4

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Младост 4

Шпакловчик и бояджия в София Младост 4. Търсите си добър майстор шпакловчик и бояджия в София Младост 4. Имам нужда от добър майстор или бригада за ремонт на апартамента ми в Младост 4. Ние имате точните хора за вас, нашият екип ще Ви консултира и направи оглед, след което ще даде конкретна оферта за ремонта на вашето жилище. Обадете ни се на телефон:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Младост 4

Ако трябва да нанесете грунд или друго решение, техникът може да използва ролки, четки и много други инструменти. Също така, в работата не можете да направите без кутия за хоросан, шнур, отвес, подсилващ преден ъгъл, хидравлично ниво на сградата, мрежа от фибростъкло и много други.Шпакловчик и бояджия в София Младост 4
Мазилки върху различни свързващи вещества

Шпакловчик и бояджия в София Младост 4
Шпакловчик и бояджия в София Младост 4


За да се счита за добра, минералната мазилка трябва задължително да отговаря на редица изисквания:


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Младост 4

Той трябва да пасва добре на основата.

Бедно е да абсорбира водата и добре да я отблъсква.

Той трябва да има висока степен на паропропускливост.

Той трябва да е устойчив на механични и атмосферни влияния.
В зависимост от това какви свързващи вещества се използват, могат да се разграничат различни видове мазилки: вар, цимент, гипс-вар и мазилки. В DIN 1850 има следното определение за мазилка „мазилката е покритие, нанесено под формата на хоросан върху стени и тавани в един или повече слоеве с определена дебелина, което достига своите крайни свойства само след втвърдяване върху основата“.


Шпакловчик и бояджия в София Младост 4


Слоеве от мазилка
Монолитната мазилка се състои от няколко слоя. Технологичната последователност зависи от вида на мазилката. Първият слой се нарича спрей слой. Трябва да се нанесе с кофа за мазилка и е приблизително 8-9 мм. Не е необходимо този слой да се полага с шпакловъчна мистрия, тъй като в този случай не се постига желаната адхезия към основата.

По отношение на дебелината този слой трябва да бъде приблизително като дебела заквасена сметана. Нанася се чрез рязко изхвърляне на хоросана от кофата за гипс от същото разстояние. Вторият слой се нанася след като спреят е стегнал.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 4

Този слой се нарича почва. Нанася се по същия начин като спрей спрей от кофа за измазване. Но този слой трябва да е по-дебел, пастообразен. Дебелината му не трябва да надвишава 20 мм, тъй като ако слоят е по-дебел, той няма да се залепи добре.

След нанасяне на разтвора излишъкът трябва да се отстрани. Излишният разтвор се отстранява по правилото. Движенията се извършват отдолу нагоре по зигзагообразен начин.

Обикновено само подравняването не е достатъчно. Излишният разтвор, който се събира по правилото, се изхвърля обратно в кутията и подравняването продължава. Изравняването се извършва със скрепер, докато повърхността стане почти гладка. Не е идеално гладко, защото покривният слой все пак ще трябва да се придържа към него.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост 4

Ако слоят грунд не трябва да е дебел, 5-6 мм, тогава той не се изхвърля с кофа, а се нанася с мистрия. Имайте предвид, че ако повърхността на основата е гладка и твърда, тогава не си струва да се полага с мистрия, тъй като нанесеният слой прилепва към основата по-лошо от хвърления. Последният слой е покриващ.

Дебелината му е не повече от 2 mm и се нанася върху груб слой грунд, след като последният се втвърди. След това внимателно се втрива и заглажда. Капитанът нанася разтвора с мистрия върху дървено стъргало и вече го нанася върху повърхността на слоя грунд.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Младост 4

Разтворът се нанася на зигзаг, като се опитва да се нанесе равномерно по цялата повърхност, доколкото е възможно, втрива се с мистрия и след това се изглажда със стоманени или пластмасови плувки.

Разтрийте покривния слой, докато е още мокър. За това рендето се притиска плътно към повърхността и фугиращата смес се извършва с кръгови движения. Излишъкът се отрязва и попада във вдлъбнатините, в които няма достатъчно решение. Най-горният слой е завършек, така че фугирането трябва да се извършва внимателно.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Младост 4

Може да се извърши в края с мокра четка. Има и така наречения декоративен покривен слой. Дебелината му е не повече от 7 мм. Нанася се с широка шпатула или алтернативно с швейцарска плувка (фиг. 12). опитвайки се да нанесете равномерно по цялата повърхност, доколкото е възможно, разтрийте с мистрия и след това загладете със стоманени или пластмасови плувки. Разтрийте покривния слой, докато е още мокър

. За това рендето се притиска плътно към повърхността и фугиращата смес се извършва с кръгови движения. Излишъкът се отрязва и попада във вдлъбнатините, в които няма достатъчно решение. Последното покритие е последното, така че фугирането трябва да се извършва внимателно. Може да се извърши в края с мокра четка. Има и така наречения декоративен покривен слой. Дебелината му е не повече от 7 мм.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Младост 4

Нанася се с широка шпатула или, алтернативно, с швейцарска плувка (фиг. 12). опитвайки се да нанесете равномерно по цялата повърхност, доколкото е възможно, разтрийте с мистрия и след това загладете със стоманени или пластмасови плувки. Разтрийте покривния слой, докато е още мокър.

За да направите това, рендето се притиска плътно към повърхността и фугиращата смес се извършва с кръгови движения. Излишъкът се отрязва и попада във вдлъбнатините, в които няма достатъчно решение. Последното покритие е последното, така че фугирането трябва да се извършва внимателно.


Фирма за боядисване в София Младост 4

Може да се извърши в края с мокра четка. Има и така наречения декоративен покривен слой. Дебелината му е не повече от 7 мм. Нанася се с широка шпатула или, алтернативно, с швейцарска плувка (фиг. 12). докато е още мокра. За да направите това, рендето се притиска плътно към повърхността и фугиращата смес се извършва с кръгови движения.

Подготовка на повърхности за измазване
За да може мазилката да бъде трайна и да продължи дълго време, на първо място е необходимо в идеалния случай да се подготви повърхността на основата. Цялата работа е насочена към увеличаване на адхезията. Това може да се направи по различни начини:


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Младост 4

Можете да използвате механичен метод (нарязвате повърхността).

Може да бъде физико-химичен (грундиран)

Възможно е да се създаде носеща рамка (свиваща се)
Но първо трябва да оцените качеството на съществуващата основа.
Нови каменни, тухлени и бетонни повърхности
Ако зидарията е груба и можете да видите, че върху нея има прах, трябва да се почисти. За да направите това, можете да метете с твърда метла, изплакнете с вода. Шевовете, ако са запълнени с хоросан, трябва да се почистят от поне 1 см от него. Когато повърхността е суха от вода, върху нея може да се нанесе проникващ грунд.

Гипсокартон монтаж в София Младост 4

Ако трябва да се справите с бетонни елементи, тогава е достатъчно да ги почистите от прах и да изплакнете с вода. След това си струва или да нанесете грунд, или да отбележите повърхността. В случай, че бетонът е направен в рендосан дървен или метален кофраж, тогава той трябва да бъде врязан.

Особено мръсни места ще трябва да се почистват със стоманени четки, ако е възможно, можете просто да ги изрежете и да нанесете специален грунд за бетон „Бетон-контакт“ Този грунд има много висока адхезивна способност, така че мазилката може да се нанесе директно върху него.


Шпакловане на фуги на гипсокартон цени София Младост 4

Повърхностите, които са измазани повече от година и са силно замърсени, също трябва да бъдат механично обработени. След изрязване те също трябва да се грундират. Особено внимание трябва да се обърне на участъци, замърсени с глина или боядисани с маслена боя. Ако повърхността вече е била измазана преди това, тя трябва да бъде внимателно изследвана. Ако при почукване чуете звук „бълбукане“, това означава, че мазилката на това място се е отлепила. Не забравяйте да го премахнете.


Цени на бояджийски услуги София Младост 4

От друга страна, трябва да се оставят прости драскотини по повърхността. Те ще увеличат адхезията на повърхността. Ако забележите, че във всяка област са се развили микроорганизми, третирайте тази област със специално внимание. Ако повредата е малка, просто почистете мястото с телена четка и изплакнете с вода. Ако те са твърде силни, премахнете напълно тази област от мазилката.


Фирми за ремонт на апартаменти София Младост 4


Подготовка на дървени повърхности
Ако трябва да измажете дървена повърхност, първо подгответе лайна за нея. Shingle е основа, изработена от дървени летви с дебелина 3 -5 mm. Лайна е разделена на проста (долна) и изходна (горна). По-дебелата и равномерна лайна ще отиде за уикенда, тъй като долната също е фина, извита или тясна.

Ширината на таблото трябва да бъде 15-20 мм. Нито повече, нито по-малко. Защото, ако лайна е по-тънка от 15, тя ще се разцепи при забиване на пирони, но ако е по-широка от 20 мм, тогава може да се намокри, да се деформира и да съсипе мазилката. Дебелината на простената разкъсване не трябва да бъде по-малка от 3 мм, така че когато върху нея се приложи изходна разкъсване, между тях се образуват кухини.


Направа на куфар от гипсокартон цена София Младост 4

Впоследствие тези кухини ще бъдат запълнени с разтвор, който прилепва добре към изходните керемиди. Не трябва да използвате особено дебела лайна, защото колкото по-дебела лайна, колкото по-дебел трябва да бъде мазилният слой. Под ъгъл от 45 градуса. първо, проснатите редове са заковани на пода, изходната лайна е закована върху тях. Ъгълът на наклона остава същият.

Поставяне на гипсокартон цени на квадрат

Херпес зостер допълнително задържа отделните дъски на дървени повърхности заедно, като по този начин увеличава твърдостта на стената. Препоръчва се разстоянието между обикновените редове херпес зостер да се направи по стените 45 х 45 мм, по таваните 40 х 40 мм. На върха на отломките в изпъкналите ъгли на дървената конструкция, подсилете лентите от стоманена мрежа, чиято ширина трябва да бъде 15-20 см, за укрепване на ъглите.

Ако повърхностите, които ще бъдат измазани, са направени от различни материали, тогава местата на тяхната повърхност трябва да бъдат тапицирани с метална мрежа. Мрежата трябва да се простира от двете страни с 4-5 cm.

Подобни статии