Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Изгрев

Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев. Търсите си добър майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев, да може да направи и скрито осветление в коридорите и баните и окачените тавани в хола и спалните. Попаднали сте на правилното място, имаме точните майстори и бригада за вашият ремонт на жилище в София Изгрев. Обадете ни се на телефона отдолу:

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Изгрев

Маркиране на повърхността

Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев
Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев


Естествено измазаната повърхност трябва да е равна. За да се постигне това, се използват така наречените майки. Това са водачи, направени от гипсов хоросан, които се нанасят върху повърхността.

Майките се правят както следва. В ъглите на стената отдолу и отгоре се забиват пирони, които се отдръпват от повърхността на стената с 3 см. След това между тези нокти шнуровете се изтеглят хоризонтално, вертикално и диагонално.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Изгрев

Въжето трябва да се отдръпне от повърхността с 18 mm, но в никакъв случай не трябва да се приближава до стената по-близо от 8 mm. Под кордата се правят мазилки с височина 15 mm и повече. При окачване на стената първият пирон се забива на разстояние 30-40 см от ъгъла и тавана.

Над повърхността на стената нокътът трябва да излиза на височина, равна на дебелината на бъдещата мазилка. На главата на нокътя се нанася отвесна линия и се окачва. В долната част на стената, на височина 250 мм от пода, се забива втори гвоздей, така че главата му да докосва кордата. В зависимост от това колко високо е помещението, междинните пирони се забиват по кордата. Направете същото от противоположната страна на стената.

Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев
Майстор за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Изгрев


След това издърпайте кабела по диагонал. Ако видите, че шнурът докосва стената на някое място или дебелината на мазилката е твърде малка, тогава горният пирон трябва да се забие, като се вземе предвид минималната дебелина на мазилката. Ако някъде има малки нередности, можете просто да ги намалите.

След това окачването се повтаря и се забиват нови пирони. Следвайки по същия начин, ние определяме нивото и забиваме междинните пирони хоризонтално. Така изпъкналите нокти ни показват дебелината на мазилката на едно или друго място.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Изгрев

Мазилките се подреждат около ноктите. Ние покриваме ноктите с гипсов хоросан и изравняваме горната маркировка на нивото на главата на нокътя, след което му придаваме формата на тетраедрични пирамидални марки.

Таваните също са окачени, само вместо отвес можете да използвате ниво на сградата. Ако е невъзможно да забиете пирони в тавана, вместо това можете да направите гипсови печати. Последователността е същата като при заковаването.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Изгрев


Майките, направени от гипсов разтвор, се инсталират според марките. За да направите това, правило или друга плоска релса се нанася вертикално върху щампите и се фиксира с хоросан. Пространството между стената и правилото е запълнено с хоросан. След като хоросанът стегне, върху повърхността на стената остава лента, равна на ширината на правилото.

В някои случаи с малки площи на стената като майките се използват две вертикално монтирани дървени или метални летви. В този случай дължината на ламелите се избира така, че да не достигат тавана и пода на разстояние 50 мм, а дебелината им съответства на дебелината на слоя мазилка.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Изгрев

На места, където релсата не се придържа към стената, пространството между релсата и стената се запълва с хоросан, за да се избегне огъването на релсата. Както може би сте забелязали, инсталирането на маркови фарове е невероятно трудно и обезпокоително. следователно, в наше време, той беше практически изоставен.

Вместо това друга идея стана широко разпространена – инсталирането на профили на майки. (Фиг. 15) Тази работа, напротив, е много бърза, проста и удобна. На повърхността, която ще измазвате, на всеки 30 см се поставя разтвор, в който се притискат профилите на майките.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Изгрев

След това, съгласно правилото за нивото , те се подравняват в една равнина: вертикална и хоризонтална. Моля, обърнете внимание, че по ширината на правилото трябва да има поне три релси за майки. в която са натиснати профилите на майките.

Измазването на ръбове и ъгли също е много труден проблем, тъй като именно върху тях всички грешки в работата са особено забележими. Това може да стане по два начина.

Можете просто да прикрепите плоска дъска към ръба на стената, така че да стърчи над стената в слоя мазилка. След това измазваме стената така, че завършващият слой на мазилката да е в една и съща равнина с изпъкналия ръб на дъската. След като мазилката се втвърди, дъската трябва да бъде внимателно отстранена. По-добре е да подсилите ъглите с мрежа или стоманена лента.


Довършителни работи на апартамент гипсокартон и шпакловка в София Изгрев

Можете да го направите още по-лесно, като нанесете разтвора върху вътрешността на ъгловите профили на стъпки от 20 см. Профилът е инсталиран на ъглите. Започваме от центъра и се придвижваме до краищата, като се уверим, че профилът е в една и съща равнина с профилите на майките.
Има няколко вида ъглови профили:

Защитен ъглов профил за мазилка. В него краищата на ъгъла са направени със специална перфорация, която образува мрежа. Това позволява полагането на по-дебели слоеве мазилка. (фиг. 17)


Фирма за боядисване в София Изгрев

Има и специален ъглов профил за шпакловка. Нарича се още ъгъл за рисуване (фиг. 18) Има обичайна перфорация. Арковият ъгъл също принадлежи към същия тип (фиг. 19). Неговата разлика е, че той може да се огъва, повтаряйки сферични ръбове (както изпъкнали, така и вдлъбнати).

Друг вид ъглов профил е фасаден профил. Отличава се с наличието на мрежа от фибростъкло и обикновено се използва за работа на открито.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Изгрев

Приготвяне на гипсов разтвор
Естествено, за да измажем нещо, имаме нужда от решение. Нека разгледаме неговата подготовка. Първо напълнете резервоара с вода. Трябва да се има предвид, че за 30 кг суха смес се нуждаем от около 18 литра чиста вода.

Поставяме 5-7 гипсови миски в резервоар с вода и разбъркваме добре. След това излейте цялата мазилка и разбъркайте със строителен миксер. Резултатът трябва да бъде напълно хомогенна маса, която не съдържа бучки. Можете да опитате да разбърквате на ръка, но едва ли ще получите наистина добро решение.
Трябва да знаете следното за миксера.


Майстор за боядисване в София Изгрев

Има смесители за шпакловане и боядисване. За разтвори за мазилка, ножовете на смесителите са направени от пръчка (фиг. 20), а за боядисване на хоросани остриетата са равнини (фиг. 21) Тези смесители не трябва да се бъркат и да се опитват да заменят един с друг.

Мощността на смесителната бормашина трябва да бъде най-малко 650-700 V.

Не изваждайте миксера от разтвора, докато не спре напълно. Можете да добавяте вода или смес, докато разбърквате, правете го на няколко прохода, като поддържате интервали от пет минути. Но не можете да добавяте вода или суха смес към разтвора, който вече нанасяте върху повърхността. Също така, не добавяйте чужди компоненти към разтвора. Майстор шпакловка София Изгрев. Добър шпакловчик София Изгрев. Търся майстор шпакловка и боя София Изгрев. Търся майстор за ремонт на апартамент 2021 в София Изгрев

Подобни статии