Шпакловане и гипсокартон в София Младост

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Младост

Шпакловане и гипсокартон в София Младост. Търсите си добри майстори за шпакловка, гипсокартон, боядистване, окачени тавани и скрито осветление. Попаднали сте на правилното място, можете да се свържете с нас за огледи и консултации за шпакловка и гипсокартон за град София квартал Младост, работим и в цяла София.

Телефон: 0899 85 75 00

В тази статия ще разгледаме как да подсилим мазилката за стена?

Как да подсилим мазилката

Шпакловане и гипсокартон в София Младост
Шпакловане и гипсокартон в София Младост

Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Младост

Защо ви е необходима мрежа за подсилване
Използването на мрежата като подсилващ материал е една от любимите техники в арсенала на професионални майстори, които я използват както за външно, така и за вътрешно довършване на сгради.

Първо, мрежата предпазва повърхността на мазилния слой от напукване и увеличава неговата здравина, и, второ, осигурява по-добро сцепление на мазилката със стената – намирайки се на повърхността й, съставът образува няколко рамкови слоя, като по този начин удължава експлоатационния му живот.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Младост

Поради здравината и издръжливостта на такива конструкции, мрежите успешно се използват като подсилващ материал при укрепване на основите на сгради, възстановяване и укрепване на съществуващ слой мазилка или тухлена зидария, при производството на саморазливни подове, монтаж на топлоизолационни и звукоизолиращи материали, хидроизолация и подреждане на фуги на рамката на вратите.


Как трябва да се използва мрежа за подсилване на мазилката?
Отново, да подсилите мазилката или не, е изборът на всеки отделен човек. Въпреки това, понякога подсилването на довършителния слой е необходимо най-малкото защото ще отговаря на изискванията за безопасност или, ако изглежда по-важно за някого, ще ви позволи да спестите пари при многократни ремонти.


Шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост

По правило мазилката е почти необходима за покрития с високо ниво на топлоизолация – като пяна или газобетон, за смесени покрития (например при свързване на тухли и блокове от пяна), за стени, разположени в подветрената част на къщата, за повърхности, подготвени за фугиране или боядисване.

В допълнение, армирана мрежа почти винаги се използва при завършване на фасадата по метода „мокър“, в тавани и на места на кривина. Именно на тези места най-често се образуват коварни пукнатини и именно тези места се нуждаят най-вече от укрепването.

Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Младост

Типове мрежи за подсилване
Днес за укрепване на мазилката се използват два вида мрежи – метал и фибростъкло (направени от фибростъкло) – и всеки вид е най-добре да се използва там, където работи най-добре.

И така, фибростъкловата мрежа, с висока плътност на клетките и най-фината структура, е идеална за измазване на външната повърхност на сграда, където се изискват изрядност и красота, а здравата заварена армировка с големи отвори с форма на диамант ще бъде незаменима при изливане на фундамент или топъл под.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Младост

Освен това трябва да се има предвид, че дори разновидностите от един и същи тип се държат по различен начин: например, тъканата метална мрежа не се грижи за разтягане и деформация, докато мрежата, заварена от метални пръти, реагира изключително болезнено на разширяването и свиването.

Експериментално е доказано следното: мрежата от фибростъкло се използва за фасадни работи и със слой хоросан не повече от 30 мм, мрежа от верига – със слой не повече от 50 мм, а мрежа от армировка се използва за работа на трудни места с възможно свиване (например в нови сгради ).

Вътрешна илозация на стени и тавани в София Младост


Майстор за боядисване в София


Метална мрежа за подсилване на мазилка
Разширената мрежа най-често се използва като подсилващ материал в интериорната декорация, поради което понякога се нарича мрежа от мазилка.

Такава мрежа е направена от единичен стоманен лист, в който първо внимателно се изрязват отвори, след което конструкцията е равномерно опъната в клетки с форма на диамант (оттук и името „разширен метал“).

Шпакловане и гипсокартон в София Младост

Благодарение на технологията на производство, такава мрежа няма фуги и заварки и се отличава със своята здравина, надеждност и ниско тегло. Освен всичко друго, разширената метална мрежа има отлична адхезия, поради което може да се използва на абсолютно всички повърхности, от бетон и тухли до тавани от дърво и гипс.

Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Младост

Единственото неудобство може да бъде необходимостта от монтиране на такава мрежа върху дюбели, пирони или анкерни болтове.

Обадете ни се за оглед и консултация за шпакловане и гипсокартон на 0899 85 75 00

Подобни статии