Шпакловка и гипсокартон в София Дружба

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Дружба

Шпакловка и гипсокартон в София Дружба. Имате нужда от добър майстор или бригада да ви направят шпакловката на стените и тавани в апартамент или къща в София Дружба, може да се свържете с нас за консултация и оглед, ще получи експертното мнение на техник с над 20 години опит в сферата.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Дружба

Как да направим правилният избор на гипсокартон: вид и дебелина
Днес ние избираме гипсокартон !

Шпакловка и гипсокартон в София Дружба
Шпакловка и гипсокартон в София Дружба


Използвайте нашия съвет и лесно ще намерите подходящия материал за вашите цели.
Има 3 основни типа производители на гипсокартон: редовен, устойчив на влага и пожар, и 2 основни дебелини.

В какви случаи какъв материал да изберете ще научите в тази статия.
Каква дебелина на гипсокартона трябва да изберете?


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Дружба


Нека първо разберем дебелината. За да разберете дебелината на гипсокартона, от която се нуждаете, трябва да разберете какъв вид структура планирате да изградите.


Избираме дебелината въз основа на дизайна:
Ако правите таван от гипсокартон, тогава ще ви е необходим гипсокартон с дебелина 9,5 мм.
Ако обшивате стени, имате нужда от гипсокартон с дебелина 12,5 мм.
Ако инсталирате преграда – също с дебелина 12,5 мм .


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Дружба

Какъв тип гипсокартон трябва да изберете?
Сега трябва да вземете решение за вида на гипсокартона. За да разберем кой е необходим, нека се обърнем към вашите помещения.


Избираме типа гипсокартон въз основа на влагоустойчивостта на помещението.
Ако стаята има стандартна влажност: спалня, детска стая, хол, офис – обикновен гипсокартон ще свърши работа.


С висока влажност: баня, кухня или балкон – имате нужда от влагоустойчив гипсокартон (GKLV)
Ако има възможност за падане на висока температура: бани, сауни, стени около камини и печки, както и евакуационни пътища, вентилационни и въздуховоди – GKLO или огнеустойчиви.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Дружба

Резюме:
Ако правите таван в кухнята, тогава трябва да вземете влагоустойчив гипсокартон с дебелина 9,5 мм.
И ако стените в хола са обикновени гипсокартон 12,5 мм!
Просто е!
Съставихме таблица, която ще ви помогне бързо и точно да определите вида и дебелината на гипсокартона:


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Дружба

Тип стая / конструкцияСтениТаванПрегради
Нормална влажност (хол, спалня, кабинет, детска стая, офис)Обикновен гипсокартон 12,5 ммОбикновен гипсокартон 9,5 ммОбикновен гипсокартон 12,5 мм
Висока влажност (баня, кухня, тоалетна, балкон)Влагоустойчив гипсокартон 12,5 ммВлагоустойчив гипсокартон 9,5 ммВлагоустойчив гипсокартон 12,5 мм
Има възможност за високи температурни промени (баня, сауна, портали за камини, евакуационни пътища, вентилация и въздуховоди)Огнеустойчив гипсокартон 12,5 ммОгнеустойчив гипсокартон 12,5 ммОгнеустойчив гипсокартон 12,5 мм


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Дружба

Най-екологичен, тъй като основата е гипс. Съставът включва полимерни водоразтворими добавки и минерални пълнители – брашно или кварцов пясък. Това е гипсова шпакловка, която се използва за декорация на помещенията.

Пасва идеално на идеално равни повърхности: върху бетон, гипсокартон или гипсокартон, за разлика от циментовите шпакловки. Приложението е икономично, а завършеният слой е лесен за изравняване и по-лесен за шлайфане.

Важна характеристика е фактът, че преди нанасяне на шпакловъчната замазка, повърхността трябва да бъде обработена със специален грунд. На фасадата гипсовите състави не се използват поради факта, че гипсът губи свойствата си във влажна среда, както и във влажни помещения.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Дружба

Полимерна . Съставът включва полимери и пластификатори, които осигуряват редица благоприятни свойства в сравнение с други видове шпакловки. Например, такава шпакловка не подлежи на свиване, приляга добре на всяка основа и бързо изсъхва без никакви деформации.

Може да се използва върху външни стени без изолация, тъй като съставът има висока паропропускливост.

Всъщност няколко вида шпакловки са полимерни, които се различават по свързващия компонент:


Фирма за боядисване в София Дружба


• Латекс . Многокомпонентна формула с добавки от каучукова смола, отлична за създаване на завършващ слой Повърхността ще бъде гладка и устойчива на повреди. Сместа перфектно ще се „сприятели“ с всички основи, с изключение на металните.

В бъдеще боя или тапет перфектно ще се поберат на такава повърхност. Въпреки това, когато се нанася, слоят латексни шпакловки не трябва да бъде повече от 3 mm, за да се избегнат пукнатини. И това решение може да се използва само на закрито.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Дружба


• Акрил . Универсалният състав позволява тази шпакловка да се нанася върху всички повърхности отвън и вътре в сградата. Нанася се лесно, след изсъхване и шлайфане образува огледално гладка повърхност, изключително устойчива на механични повреди.

Високият индекс на паропропускливост не позволява образуването на гъбички и плесени на повърхността, което прави възможно замазването на акрил в помещения с висока влажност.


Майстор за боядисване в София Дружба

За разлика от латексните шпакловки, акрилът е по-малко пластичен и се втвърдява по-бързо, като средно готовата смес трябва да се използва в рамките на 3-4 часа. И така, че шпакловката да не замръзне бързо в кофата, трябва да се смесва на всеки 30 минути. При цялата идеалност на този вид шпакловка, цената му е съществен недостатък. Акрилната шпакловка е една от най-скъпите.


• Полимерен цимент . Сравнително нов вид полимерна шпакловка, която се различава по това, че съдържа синтетичен цимент и подсилени влакна. Отличен както за вътрешна, така и за външна работа, тъй като слоят на такава шпакловка на повърхността има отлична влагоустойчивост и устойчивост на замръзване.

Тази смес може да се използва за изравняване на повърхности с големи дефекти, стружки и пукнатини. Изравняващият слой може да бъде до 30 мм без използването на гипсова мрежа.

Направа на куфар от гипсокартон цена

Подобни статии