Шпакловка и боядисване в София Лагера

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Лагера

Шпакловка и боядисване в София Лагера. Имате нужда от добър майстор за шпакловане, гипсокартон, окачени тавани и боядисване, свържете се с нас на посоченият телефон и ще получите консултация с нас и оглед на място, след което ще Ви дадем и конкретна оферта на база на вашите нужди за довършителните работи по ремонта на вашият апартамент.

Телефон: 0899 85 75 00


Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Лагера

Приготвяне на гипсов разтвор
Естествено, за да измажем нещо, имаме нужда от решение. Нека разгледаме неговата подготовка. Първо напълнете резервоара с вода. Трябва да се има предвид, че за 30 кг суха смес се нуждаем от около 18 литра чиста вода. Поставяме 5-7 гипсови миски в резервоар с вода и разбъркваме добре.

Шпакловка и боядисване в София Лагера
Шпакловка и боядисване в София Лагера

След това излейте цялата мазилка и разбъркайте със строителен миксер. Резултатът трябва да бъде напълно хомогенна маса, която не съдържа бучки. Можете да опитате да разбърквате на ръка, но едва ли ще получите наистина добро решение.
Трябва да знаете следното за миксера.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Лагера

Има смесители за шпакловане и боядисване. За разтвори за мазилка, ножовете на смесителите са направени от пръчка (фиг. 20), а за боядисване на хоросани остриетата са равнини (фиг. 21) Тези смесители не трябва да се бъркат и да се опитват да заменят един с друг.

Мощността на смесителната бормашина трябва да бъде най-малко 650-700 V.

Не изваждайте миксера от разтвора, докато не спре напълно. Можете да добавяте вода или смес, докато разбърквате, правете го на няколко прохода, като поддържате интервали от пет минути. Но не можете да добавяте вода или суха смес към разтвора, който вече нанасяте върху повърхността. Също така, не добавяйте чужди компоненти към разтвора.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Лагера


Измазване
След като смесите разтвора, започнете да го използвате. Трябва да го използвате след 20-25 минути. Ако измазвате тавана, тогава разтворът трябва да се нанесе с гипсов сокол „върху себе си“. На стената можете да хвърлите хоросана с мистрия или да го разнесете със стъргало отдолу нагоре. След това не забравяйте да изравните разтвора с трапецовидно правило или просто с плоска релса.

Движенията трябва да са зигзагообразни. Ако слоят трябва да е дебел, нанесете първия слой, докато е все още мек, като използвате назъбена метална мистрия или мистрия (фиг. 12). Вторият слой може да се нанесе не по-рано от един ден.


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Лагера

Ако размерът на площта, която трябва да бъде измазана, е малък, тогава можете да нанесете разтвора с мистрия, след което да го изравните с мистрия. База от DSP, експандираният полистирол трябва да бъде измазан с армировка по цялата повърхност с мрежа от фибростъкло с клетка 5 x 5 mm, която се ремонтира вътре в слоя мазилка с една трета от дебелината

Повърхностно изравняване
След 45-60 минути след смесването на разтвора той ще започне да се втвърдява. По това време трябва да изравните повърхността. Това може да се направи с широка метална шпатула или просто с метална лента, като се отрязва излишъкът и се запълват вдлъбнатините. На ъгли и склонове трябва да работите с помощта на ъглови мистрия (фиг. 30)


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Лагера

Повърхностна фугираща смес
Ако подготвяте повърхността за поставяне на тапети или за боядисване, накиснете мазилката за 15 минути и след това я навлажнете обилно с вода и разтрийте с кръгови движения. За фугиране можете да използвате здрава мистрия от плъст или здрава гъба. Това се прави, за да се премахнат следите след изравняване на повърхността с лента или правило.


Изглаждане на повърхността
Изглаждането на повърхността е последното докосване преди тапетиране. Струва си да изгладите повърхността известно време след фугирането, когато повърхността вече е станала тъпа. Това може да се направи с широки ходове с помощта на широка шпатула или поплавък от неръждаема стомана.


Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Лагера

След като повърхността изсъхне, можете безопасно да залепите тапета върху нея. Те ще се държат добре. Ако имате нужда от лъскава повърхност за боядисване, след 2,5 – 3 часа след смесване на разтвора, мазилката отново трябва да се навлажни с вода и да се изглади старателно с метален поплавък.


Структуриране на повърхността
В зависимост от вашите желания можете да структурирате повърхността. Може да се направи с рисунка или текстура. За да направите това, трябва да навиете повърхността, която все още не се е втвърдила с релефен валяк, или да й придадете желаната структура с помощта на формиращ инструмент (фиг. 31) или мистрия или твърда четка.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Лагера

Ако работите върху фасадна повърхност, можете да й придадете желаната текстура с въздушния пистолет за измазване (фиг. 32)
Видове декоративна мазилка


Декоративна (структурна) мазилка
Ако искате измазаната повърхност да бъде декорирана по оригинален начин, можете да използвате не само специални поплавъци, ролки и други устройства, но и самата структурна мазилка. Структурната мазилка за стени съдържа различни структурни добавки – „зърна“.


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Лагера

Те са различни по размер, поради което се наричат груби или финозърнести. Обработената с такива мазилки повърхност също изглежда различно. Ако мазилката е била финозърнеста, тогава повърхността е почти равномерна. Грубите зърна създават по-обемна шарка. Може да изглежда като напречни или надлъжни кръгли канали.

Такъв модел може да бъде различен, тъй като мазилката може да се нанася и по различни начини: с валяк, шпатула и дори спрей. Структурната мазилка винаги е бяла на пазара, но лесно можете да я поправите.


• Те могат да се използват за измазване на всякакви повърхности, било то тухли, дърво, гипсокартон и др.
• Те са добри в прикриването на повърхностни несъвършенства, ако например на последното има някакви пукнатини или издутини.
• Структурните мазилки са водоустойчиви. Това означава, че могат да се перат.
• Те могат да издържат на много широк температурен диапазон – от -50 до + 50C.
• Тъй като са порести, стените могат да „дишат“.
• Те са устойчиви на механично напрежение.
• Значителен плюс е цената им. От всички декоративни, те са най-достъпни.
• Те са трайни.
• Те са силно пластмасови и ви позволяват да създавате различни релефи.


Фирма за боядисване в София Лагера

Първо, можете просто да купите желания от вас пигмент и да го добавите у дома. Просто бъдете много внимателни, за да не добавите твърде много от него. И второ, можете да направите професионално тониране в магазини, които продават мазилка и пигмент.
Структурните мазилки имат много предимства:


Нанасяне на декоративни мазилки
Подготовка на стената. Както при всяка мазилка, повърхността трябва да е суха и чиста, но не е задължително да бъде идеално равномерна, тъй като самата мазилка ще изравнява повърхността поради релефа си. Разбира се, не трябва да има големи вдлъбнатини, като издатини.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Лагера

Грундирането може да се извърши с абсолютно всякакви грундови разтвори. Измазване. Необходимо е мазилката да се нанася само след като грундът изсъхне. Може да се прилага по различни начини и с инструменти, всичко зависи от каква повърхност имате нужда.

За да видите надрасканите жлебове на стената, трябва да вземете финозърнеста мазилка с добавка на гранули от естествен камък или просто груби зърна. По-добре е да се прилага с текстуриран валяк. Ако искате стената ви да изглежда като естествен камък.