Шпакловка и гипсокартон в София Редута

Шпакловка, гипсокартон и боядисване в София Редута

Шпакловка и гипсокартон в София Редута. Търся добър майстор и фирма за шпакловка, гипсокартон, боядистване, окачени тавани и скрито осветление в София Редута. Ние можем да предложим точно това за ваше удобство при завършване на довършителните работи на вашият апартамент в Редута. Обадете ни се на телефона посочен отдолу за консултация и оглед на място.

Телефон: 0899 85 75 00

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в София Редута

Колко дебел трябва да бъде слоят от мазилка?

Мазилката се използва за изравняване на вътрешните и външните повърхности на стените. По различно време за тези цели са използвани разтвори на основата на глина, вар и цимент. Заедно с появата на нови материали, технологиите за приложение също се променят.

Шпакловка и гипсокартон в София Редута
Шпакловка и гипсокартон в София Редута


Фирма за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Редута

Какви са основните изисквания към мазилките, какъв е алгоритъмът на нанасяне, какво определя дебелината на мазилката?
Видове мазилки
Класификацията е условна, видът на мазилката зависи от крайното й предназначение.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в София Редута

Вид мазилкаКратко описание на експлоатационните и технологични характеристики
ПростоИзползва се в технически помещения и промишлени сгради, Понякога се използва за елиминиране на критични повреди по стените преди завършване с различни плочи. Най-често се използва циментово-пясъчна смес – най-трайният и евтин материал. Допуска се отклонение от равнината до 5 mm на линеен метър, същия минимален слой мазилка. Често фугирането не се прави, стената е равна само на правилото, докато разтворът се втвърди, без използването на маяци
ПодобренСлед нанасяне на основния слой се извършва довършителна фугираща смес или изравняване със стартови шпакловки. Максималните отклонения не трябва да надвишават 2 mm на линеен метър. Използва се като основа за тапетиране или нанасяне на дебелослойни бои, които не изискват идеално гладка повърхност.
Високо качествоОтклоненията не могат да надвишават 1 mm на линеен метър, окончателното изравняване се извършва с висококачествени довършителни шпакловки. Окончателното завършване се извършва с боя. Добавя слой готов за употреба шпакловъчен материал, поради което се постига перфектна гладкост на повърхността.
ДекоративниНай-трудно и скъпо. Използват се специални материали и технологии; не е необходимо да се прилага допълнително довършване.

Майстор за окачен таван и скрито осветление в София Редута

Всички подобрени мазилки задължително се нанасят върху маяци, няма друга технология. Шпакловката се прави без маяци, но това е съвсем различна технология.
Фарове, използвани за измазване:
• Втривани маяци – изработени са от същия материал, от който ще се извършва работата.
• Метални – монтирани механично и изискват демонтаж след работа.

Видове гипсови смеси

Лайм (минерал). Традиционна гипсова смес, която е била направена без цимент в древността, днес тя се използва като допълнително свързващо вещество за подобряване на физическите свойства. Наличието на вар в циментово-варови смеси weber.vetonit 414 и 411 предотвратява развитието на патогенни бактерии, мъхове и плесени.


Вътрешна илозация на стени и тавани в София Редута


• Цимент и пясък. По всички физически и експлоатационни параметри той заема водеща позиция, най-широко разпространената, универсална цел, като weber.vetonit TT40 .


• Гипс. Гипсът губи своята якост при контакт с вода, поради което не се използва на фасади или в помещения с висока влажност. Проектиран за вътрешни работи в сухи помещения (хол, спалня, детска стая и др.), Гипсовете weber.vetonit profi принадлежат към гипсовите мазилки .


Довършителни работи гипсокартон и шпакловка в София Редута

Назначаване на мазилка
При избора на вида мазилка е необходимо да се вземе предвид нейното предназначение, условията на работа и финансовите възможности. Всички работи трябва да се извършват в строго съответствие с изискванията на съществуващите държавни стандарти и специфични за индустрията SNiP за дебелината на слоя мазилка. Мазилката трябва да изпълнява следните функции:


Майстор за финна шпакловка и шкурене в София Редута

• Изравняване на повърхността на стените. Фасадата, носещите стени и прегради са направени от трайни материали: тухли, бетонни блокове, шлакоблокове, блокове от пяна и др. По време на строителството повърхностите не могат да бъдат идеално равни, те трябва да бъдат измазани, за да ги изравнят.


• Защита на строителните материали от негативното въздействие на атмосферните фактори. Зиданите строителни материали реагират негативно на повишена влажност, циклично замразяване / размразяване. Мазилката трябва да сведе до минимум отрицателното въздействие на изброените фактори.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в София Редута


• Основата за довършване на стените. Стенните повърхности могат да бъдат тапетирани и боядисани. Всяка довършителна технология поставя свои изисквания за качеството на носещите повърхности, има собствена дебелина на мазилката на вътрешните стени и изисква различно качество на повърхността за по-нататъшно довършване.


• Методът за декориране на помещения. Съвременните строителни технологии и материали позволяват да се създават уникални довършителни декоративни покрития при измазване.


Фирма за гипсокартон и шпакловка, окачени тавани в София Редута

В повечето случаи мазилката трябва да изпълнява едновременно всички тези задачи.
Гипсови слоеве и техните функции. Работна поръчка


В зависимост от действителното състояние на стената се избира технологията на нейното предварително изравняване. Ако стената е много суха и стаята е гореща, тогава силно се препоръчва да се намокри повърхността по всеки наличен метод, преди да започнете работа. Технологията за прилагане на решения се състои от няколко етапа:


Майстор за боядисване в София Редута


Подравняване. Работата се извършва по правилото, равнината му се опира на маяците, инструментът зигзаг се движи нагоре и премахва излишния разтвор. Той се пуска в контейнер и се използва повторно за измазване.

Производство на фарове. Има няколко метода, всеки със своите силни и слаби страни. Конкретният се избира от капитана, като се вземат предвид видът на стената и неговите професионални умения.

Търся майстор за ремонт на апартамент в София Редута 2021

Грундиране или намокряне с вода. И двата процеса увеличават адхезията на масата към повърхностите на стените. В първия случай се използват съвременни импрегнации за дълбоко проникване, във втория се прави суспензия с повишено съдържание на цимент.

Измазване. Нанася се основният слой мазилка, масата се изхвърля с мистрия без пролуки.

Фугираща смес. Повърхността на стената се изглажда с мистрия. Работата трябва да се извърши преди втвърдяването на разтвора.Фирма за боядисване в София Редута

Подобни статии