Майстор за плочки в София Борово

Лепене на плочки в София Борово

Майстор за плочки в София Борово. Добър майстор за лечене на плочки в баня, кухня, тераса или коридор. Ние ще Ви помогнем да завършите ремонта на вашето жилище. Свържете се с нас.

Прелагаме Ви комплексно обслужване и чрез ВиК услуга за вашата баня, смяна на тръби, констатиране на течове, монтиране на моноблок, мивки и т.н. Доверете се на нашият майстор за ВиК услуги в София Борово.

0899 85 75 00


Добър майстор за лепене на плочки София Борово

Полагане на плочки на стената със собствените си ръце: подробни инструкции стъпка по стъпка
Подготовка на повърхността за облицовка

Лепене на плочки в София Борово
Лепене на плочки в София Борово


Нереалистично е просто да го вземете на стената и да започнете да лепите керамични плочки. Първо, инсталацията винаги започва с поне 2 хоризонтални реда. На второ място, самата повърхност на стената първо трябва да бъде подготвена, изравнена, укрепена и отстранена различни отломки.

Лепене на плочки цена на квадрат в София Борово

Повърхността на плочките може да бъде изравнена или подготвена, както следва:
Измажете повърхността по фаровете с циментово-пясъчен разтвор, ако стените обикновено са извити или не са завършени по никакъв начин.


Шпакловате стените с шпакловка, ако старата мазилка е с нормална здравина, но по нейната повърхност има незначителни неравности.

Редене плочки в София Борово


Ако повърхността е направена от гипсокартон, тогава върху нея се монтира мрежа от фибростъкло и цялата площ на стената по протежение на мрежата се шпаклова с циментова замазка или лепило за плочки.


Ако стената е измазана с гипсова шпакловка, тогава за увеличаване на адхезията с лепило за плочки, цялата повърхност се мете с четка или метла, след което проникващ грунд, грунд за бетон, контакт с бетон или техен аналог се нанася върху цялата площ на стената с валяк.
Внимание! Ако се планира грундиране с проникващ грунд, наложително е повърхността да се почисти от прах.

Майстор фаянс в София Борово

Ако това не бъде направено, мокрият прах ще се свие и ще се търкаля по повърхността с валяк, в резултат на което ще настъпи кристализация – тънък филм, който не увеличава адхезията, а напротив, може да накара лепилото да не залепва всички на стената.

След всички необходими стъпки за изравняване на повърхността е необходимо точно да се определи бъдещото местоположение на плочката на самата стена. За да направите това, първо трябва да намерите най-високата точка на пода в долната част на стената.

Майстор за лепене плочки в София Борово

Ако подът все още не е облицован с плочки, по периметъра на помещението в основата на стените се преминава дълъг балон и по този начин се определя зоната, където замазката е най-повдигната. В този момент на повърхността на стената се прави 1 знак.

Освен това, от 1 марка, те измерват около 10-15 мм нагоре по стената и правят втора маркировка – това ще бъде нулата на бъдещите подови плочки .

Майстор гранитогрес София Борово

Изравняване на повърхността на стената, върху която планирате да поставите плочките

На втория етап височината на облицовъчния материал, който се планира да бъде положен на стената, се измерва точно с рулетка. Например, височината на плочката е 30 см, което означава, че това разстояние се измерва от предварително намерената нулева точка нагоре по повърхността на стената и се прави маркировка.

След това върху получената маркировка се нанася дълъг балон, той се поставя в равномерно хоризонтално положение и се прави права линия по цялата дължина на стената.

Поставяне на плочки в София Борово

Всички керамични облицовки на стени ще бъдат направени от горната линия. Въпреки това, за да не се плъзга плочката под собственото си тегло, е необходимо временно да се монтира ограничител по плътна линия към стената.

Като спирка можете да използвате дъска с плоски ръбове, останалия ненужен метален профил или облицовъчен панел. Временното монтиране на ограничителя към стената се извършва с обикновени метални дюбели.

Фирма за лепене на плочки София Борово


Определете местоположението на бъдещия вертикален режещ ред
Стената е подготвена, опората за плочките е монтирана, но преди да започнете да полагате плочките на стената, все още трябва да решите къде ще се намира вертикалният ред на не цяла плочка.

За да направите това, трябва да измерите ширината на плочката и общата дължина на стената. Разделете дължината на стената на ширината на плочката и определете колко пълни вертикални реда плочки ще се поберат на стената.


Фаянс и теракот София Борово

Това оставя малко разстояние. Ако това разстояние е по-малко от половината от ширината на 1 плочка, тогава такъв тесен клин на стената ще изглежда грозно. В този случай се правят два вертикални клина на стената на всеки ъгъл. Ако описаното по-горе разстояние надвишава половината от ширината на 1 плочка, тогава такъв вертикален ред от изрязани плочки се поставя в ъгъла, който е най-малко видим за окото.


Съвет! Най-малко видимата зона на повърхността на стената е зад вратата към стаята или отстрани на входа в отсрещния ъгъл.

Плочкаджия София Борово цени

За полагане на плочки на стена са необходими следните инструменти:
Дълбока кофа или подобен контейнер за направа на лепило;
Перфоратор с приставка за смесване;
Гребен шпатула и плоска малка шпатула;
Ниво и ъгъл;
Каучуков чук;
Фреза за плочки или ъглошлайф (мелница) за рязане, в зависимост от дебелината и здравината на облицовъчния материал.


Търся майстор за плочки в София Борово

Изработване на работно лепило
Изсипете 3 литра вода в кофа или друг съд;
Изсипете сух прах от лепило за плочки във водата, така че да образува малка пързалка над водата;
Смесете цялото вещество с перфоратор със смесителна дюза в режим на пробиване, докато се получи хомогенна плътна маса;
Оставете получената лепилна маса за 10 минути в покой, след което отново смесете цялото вещество

Подобни статии