Майстор за плочки в София Център

Лепене на плочки в София Център

Майстор за плочки в София Център. Имате нужда от добър майстор или бригада/фирма с която да направите ремонт на вашите офиси, магазини или апартаменти. Предлагаме Ви добри майстори за баня, коридори, антрета, тераси, кухни и т.н.

Нашите майстори правят и цялостни ВиК услуги в София Център, сменяме тръбите в банята, правил пълна подмяна, инсталираме душове, мивки, моноблокове и т.н.

Телефон: 0899 85 75 00

Добър майстор за лепене на плочки София Център

Единствената тънкост, която трябва да се има предвид при облицовката на пода, е маскирането на пространството под банята. За да направите това, ще трябва да изградите малки стени, например, направени от тухли.

Майстор за плочки в София Център
Майстор за плочки в София Център

Ако обаче натоварването на стените не е планирано, тогава можете дори да използвате пяна и всякакъв друг материал, който не е чувствителен към излишната влага. Поради това площта на пода ще намалее и съответно консумацията на подови плочки. Това трябва да се вземе предвид дори на етапа на планиране и изчисляване на изискванията за материали.


Редене плочки в София Център

Стените, които маскират пространството под банята, могат да бъдат облицовани с плочки както преди, така и след пода. Но самите стени трябва да бъдат издигнати преди полагане на плочките на пода.

По време на инсталационния процес трябва да контролирате 2 параметъра: успоредността на редовете (те не трябва да се огъват над площта на целия под), както и общата равномерност на пода, т.е. предната повърхност на всяка плочка трябва да бъде в същата равнина като останалите. Това се проверява елементарно от обичайното ниво на сградата.

Майстор фаянс в София Център

Пример за определяне на материални изисквания
Пример за това е типична средно голяма баня. В план той има правоъгълен контур, размери 2,5х4,0 м, височина на тавана 2,9 м. Предвижда се да се монтира баня с дължина 1,9 м, височина 0,8 м и ширина 0,9 м.


Веднага трябва да се отбележи, че изборът на необходимия обем на плочките може да се извърши онлайн с помощта на специални калкулатори. Но можете ръчно да вземете предвид всички възможни нюанси и калкулаторите са подходящи само за приблизително изчисление.

Майстор за лепене плочки в София Център


Ако желаете, можете да усложните задачата и да вземете предвид дебелината на фугите при определяне на броя на плочките, но това е безсмислено. Както и да е, никой не се интересува от точната стойност, крайният резултат е специално определен за 10-15% загуба на битка по време на рязане и транспортиране.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Център

Следователно изчисленията ще се извършват, без да се взема предвид дебелината на шева.
Общата площ на стените ще бъде 2х2,9х2,5 + 2х2,9х4 = 37,7 м2.

Трябва да се има предвид, че пространството под банята ще бъде скрито от ниски стени, поради което към получената площ трябва да се добави площта на 2 странични стени с височина 0,9 м и ширина 1,0 м.

Майстор гранитогрес София Център

Общата площ ще бъде 37,7 + 1,8 = 39,5 м2.

Когато определяте площта на пода, трябва да вземете предвид и площта, която ще бъде оградена от стените, които скриват пространството под банята. Очакваната площ ще бъде 2,5×4-2,1×1,0 = 7,9 m2.
За стените ще се използват плочки с размери 0,25×0,4 m, в пакет от 8 плочки (т.е. 0,8 m2). Като се вземе предвид общата площ на стените, ще ви трябват 39,5 / 0,8 = 50 опаковки плочки. След като сте създали запас под формата на 1 опаковка, накрая ще ви трябват 51 опаковки плочки.

Поставяне на плочки в София Център


С диагонална плочка, разходът се увеличава значително. Приблизително 20-30% в сравнение с конвенционалния стил.
За пода, размерът на избраната плочка е 0,3×0,3 m, в опаковка от 10 плочки (площ на опаковката 0,9 m2). За пода ще трябва да купите 7,9 / 0,9 = 9 опаковки плочки.


Що се отнася до разхода на лепило, този параметър зависи от дебелината на адхезивния слой (който от своя страна зависи от размера на плочката), както и от размера на използваната мистрия, ъгъла на наклон към плочката, и натискащата сила при нанасяне на разтвора.

Фирма за лепене на плочки София Център

Самите производители не добавят яснота към този въпрос, например, Yunis твърди, че 3,6 кг от сместа ще се консумират на m2 (когато се използва назъбена мистрия 6×6 mm), а Knauf казва, че консумацията няма да надвишава 2,2 kg / m2 .

Практиката показва, че „Knauf“ е открито неприличен, за приблизително определяне на необходимостта от смес може да се използва среден разход от 3,4-3,5 kg / m2. Комбинираната площ на пода и стената е 49,29 м2. Съответно ви трябват 167,59 кг от сместа или 7 торби от 25 кг.

Фаянс и теракот София Център


Разходът на грунда е от 100 до 200-250 ml / m2, в разглеждания пример е достатъчен 1 10-литров контейнер.
Необходимостта от фугиране на фуги може да се определи чрез специални таблици или по емпирична формула:


Консумация на фугираща смес = 1,6xCxDx (A + B) / (AxB), kg / m2
• където A е дължината на плочката, mm;
• B – ширина;
• C е дебелината;
• D – ширина на шева.
В нашия случай консумацията ще бъде:
• за стени 1.6х8х3х (250 + 400) / (250х400) = 0.25кг / м2;
• за пода 1.6x8x5x (300 + 300) / (300×300) = 0.43kg / m2.
Като се вземат предвид кадрите от стаята и площта на стените и пода, накрая ще ви трябват 13,28 кг фугираща смес или 7 кофи от 2 кг водоустойчива фугираща смес.


Плочкаджия София Център цени

Подобни статии