Майстор за плочки в София Банишора

Лепене на плочки в София Банишора

Майстор за плочки в София Банишора.  Търсите си добър майстор за лепене на плочки в София Банишора, за кухня, баня, коридор и тераси, ние ще Ви го подсигурим. Освен това нашите майстори извършват цялостна ВиК услуга, смяна на тръби, изкъртване и ремонтиран на вашата баня, инсталиране на моноблок, вграден или стандартен. Майстор за ВиК услуги в квартал Банишора.

0899 85 75 00

Добър майстор за лепене на плочки София Банишора

На първо място, облицовката на стените се прави с масивни плочки, а рязането се извършва близо до края на работата. Приготвеното работно лепило за плочки се нанася върху стената с шпатула или мистрия и се разстила, за да се създаде еднаква дебелина на слоя с помощта на гребен.

Майстор за плочки в София Банишора
Майстор за плочки в София Банишора

След това лепилото се нанася върху задната страна на плочката и се разпределя по същия начин. Плочката се нанася върху стената, опирайки се на монтирания ограничител и леко се притиска.


Лепене на плочки цена на квадрат в София Банишора


По подобен начин до него се поставят още няколко керамични плочки. След това нивото се поставя вертикално върху първата залепена плочка и му се придава равномерно вертикално положение чрез удари на гумен чук.

След това нивото се прилага хоризонтално върху целия ред от 3-4 плочки, а останалата част от плочката се коригира с 1 от първата плочка, зададена на нивото. След изравняване на малък ред плочки, PVC кръстове се поставят в фугите на плочките.

Редене плочки в София Банишора

През първия ден е препоръчително да се очертае максималната площ на твърдите части на облицовъчния материал. На втория ден, първо, върху лепилото се поставя вертикален ред отрязани плочки. След това цялата облицовка се извежда до тавана.

На третия ден можете спокойно да демонтирате ограничителя, прикован към стената, и да започнете да завършвате най-ниския хоризонтален ред. Преди да залепите най-долния ред плочки, първо трябва да изрежете и подготвите дузина ленти с малка дължина на маскираща лента и да накъсате повече чипове с различни размери от дървен блок.

Майстор фаянс в София Банишора

Последователността на работа при завършване на долния ред е една и съща. Лепилото се нанася и разпределя върху стената и гърба на плочката, плочката се нанася върху стената и се изравнява с помощта на ниво и чук.

Под най-долния хоризонтален ръб на плочката обаче ще трябва да изберете и поставите дървени стърготини, докато кръстоските са предварително инсталирани в горната част на плочката.

Добър майстор за баня София

По принцип има достатъчно дървесни стърготини за временно фиксиране на плочките на стената, докато лепилото се втвърди, но за да сте сигурни, залепените и открити плочки от долния ред са допълнително фиксирани с плочките от горния ред с ленти от широко лепило лента.

Майстор за лепене плочки в София Банишора

Подравняване на редове плочки с PVC кръстове
Фугиране
Няколко дни след като стената е напълно завършена, с помощта на нож и клещи, PVC кръстове се отстраняват от всички фуги на плочки. Също така, фиксиращата лента и долните дървени стърготини се отстраняват от долната плочка.

По всички шевове между плочките се прокарва остър нож, за да се отстрани излишното лепило и, ако е възможно, да се задълбочат шевовете.

Майстор гранитогрес София Банишора

Следващата стъпка е да излеете около една и половина чаши вода в малка кофа и да излеете суха фугираща смес за фугите. Цялата получена маса се смесва с шпатула, докато няма бучки.

След това подготвената фугираща смес се нанася последователно върху всички почистени и подготвени фуги за плочки с гумена или силиконова шпатула. След запълване на фугите, изчакайте около 30 минути, за да се втвърди малко фугиращата смес, след което тя се прокарва по цялата повърхност на плочката със суха кърпа и гъба.

Поставяне на плочки в София Банишора


Внимание! По-горе беше описано как се работи с фугираща смес на циментова основа. Ако облицовката се извършва в баня или друга стая с висока влажност, препоръчително е да се използва епоксидна или фуранова фугираща смес. В този случай е необходимо специално да се проучат инструкциите на производителя, посочени на контейнера с фугираща смес.