Майстор за плочки в София Дървеница

Лепене на плочки в София Дървеница

Майстор за плочки в София Дървеница. Имате нужда от добър и доказан майстор или бригада за ремонта на вашият дом, за лепене на плочки в баня, кухня, коридор или тераса. Ние ще Ви помогнем в избора на точните майстори за да може всичко да е наред и да се изпълни качествено. Обадете ни се на посоченият телефон за консултация и оглед на място.

Майстор за ВиК услуги в София Дървеница, ако вие имате проблем с вашите тръби или искате да ги подмените и да сложите нови и да си направите ремонт на банята, имам точните специалисти за това действие. Искате да си инсталирате моноблок, мивка и т.н. ние сме насреща да Ви помогнем.

0899 85 75 00


Добър майстор за лепене на плочки София Дървеница

Подготовка на пода
Оценете състоянието на предишната замазка. Ако е напукан, трябва да бъде заменен. Преди да инсталирате нова замазка, трябва да поставите слой изолационен материал, който ще отиде по стените с 15-20 см. Тази мярка ще ви спести от течове и залив на съседите.

Майстор за плочки в София Дървеница
Майстор за плочки в София Дървеница

Течна хидроизолация на пода
Върху хидроизолацията поставете дървените блокове на нивото на новия под и запълнете всичко с цимент. Обикновено подовата замазка се извършва по протежение на фаровете – дървени или метални летви. След като циментовият разтвор изсъхне, можете да започнете да изравнявате стените и да полагате плочките.

Лепене на плочки цена на квадрат в София Дървеница

Подравняване на стената
Има два начина за подравняване на стените в банята. За първия вариант се използва циментов разтвор, като на пода, или обикновена мазилка. Този метод е по-сложен, но ви гарантира дълъг живот на вашите плочки.

Направи си сам подравняване на стената
Вторият метод е да се използва влагоустойчив гипсокартон. Тя може да бъде избрана само ако стените на вашата баня нямат силен наклон. Листовете от гипсокартон се прикрепват към лепилото за плочки и след това се пробиват с самонарезни винтове.

Редене плочки в София Дървеница


След това всички повърхности на банята под плочките се грундират със специален грунд с висока степен на проникване. След като изсъхне, можете сами да започнете да полагате плочки за баня.
Полагане на керамични плочки

Препоръчваме ви да започнете да полагате плочки в банята от стените. Първата плочка се полага на стената срещу входа на банята.

Майстор фаянс в София Дървеница

Първо, поставете плочките по стената и пребройте колко плочки ще бъдат в реда. Най-вероятно ще трябва да изрежете една плочка от ръба. За да може ремонтът да се извърши ефективно и да изглежда прилично, по-добре е да залепите плочките симетрично.

Затова намерете центъра на стената, поставете марка и започнете да полагате от центъра, като съчетаете маркираната точка с центъра на първата залепена плочка. След като стигнете до ъгъла на банята, измерете отново останалата празнина и изрежете плочката с резачка за плочки.

Майстор за лепене плочки в София Дървеница

Една от опциите за рязане на плочки
За маскиране на разреза ъглите на банята могат да бъдат покрити със специални декоративни ъгли.

Когато полагате, използвайте пластмасови кръстове, така че можете да поддържате необходимото разстояние между плочките и шевът ще се окаже равномерен.
Когато сте готови със стените, можете да продължите към плочките на пода. Тук има два различни метода за стилизиране: традиционен и диагонален.

Майстор гранитогрес София Дървеница

Диагонален стил
Лепилото за плочки се нанася върху пода с мистрия. Когато полагате подови плочки, можете да използвате пластмасови кръстове или можете да изберете метод за безпроблемно полагане на плочки.


Поставяне на плочки в София Дървеница


Изсушаването на пода отнема 2-3 дни. След това можете да започнете да фугирате плочките в банята със собствените си ръце. Това означава, че шевовете между плочките трябва да се почистят и върху тях със шпатула да се нанесе специална фугираща смес. Отстранете излишъка с мокра кърпа или гъба.