Венецианска декоративна мазилка в София Лозенец

Декоративни мазилки в София Лозенец

Венецианска декоративна мазилка в София Лозенец. Венецианската мазилка е уникална композиция за интериорна декорация. Не се ограничава до използване само на стени и тавани. Венецианската мазилка се използва за украса на различни дизайнерски и архитектурни елементи, като колони, полуколони, барелефи, стенописи, фризове, арки, панели и това не е пълен списък. Идеален за всички видове помещения, независимо от влажността.

Подходящ не само за апартаменти, частни къщи, но и за бизнес, търговски дейности: офиси, ресторанти, кафенета, барове, хотели и много други обществени места. Тази статия ще ви разкаже за свойствата, предимствата и предимствата, широк спектър от приложения, както и къде да закупите венецианска мазилка на най-добри цени.

Майстор за венецианска декоративна мазилка в София Лозенец

Имате нужда от много добър и професионален майстор и екип за ремонта на вашето жилище, ние ще Ви помогнем като изпратим човек за оглед.

Телефон: 0899 85 75 00


Какво е венецианска мазилка и как се използва?

Венецианска декоративна мазилка в София Лозенец
Венецианска декоративна мазилка в София Лозенец


Венецианската мазилка е коренно различна от всички съществуващи строителни материали за вътрешни работи. Самата дума „мазилка“ ни разказва за продукти за грубо изравняване на неравности и несъвършенства в стените и таваните. Венецианският се различава от основната гипсова смес преди всичко по предназначение – това е завършващо покритие, което придава на интериора невероятна красота и богатство.

Разбира се, венецианският е изборът на индивиди с изискан вкус. Това е наистина достойна алтернатива на тапети, пластмасови панели, дърво. Може да се използва като заместител на плочки за басейн и баня. Той има огромен брой предимства пред остарелите ролки хартия.


Бяла венецианска мазилка в София Лозенец

Венецианска мазилкаВенецианската мазилка получи своето име и широко приложение във Венеция. Смята се обаче, че произхожда от дните на Древен Рим, където естественият мрамор е бил символ на богатство. Добит е от робски труд в кариери. Тогава нямаше технологии, защото се добиваше на ръка, отнемайки много животи.

Комбинацията от всички фактори направи този естествен камък толкова скъп, че само богатите по онова време – патриции, сенатори и конници – могат да си позволят да го купят.

Долните класове са изграждали жилищата си от обикновен камък. По някое време занаятчия, който се интересуваше от естетиката на къщата си, успя да направи смес от режещите отпадъци от естествен камък – мраморен чипс, прах и свързващи вещества. С получената маса той покри къщата си и я изравни добре. В резултат външно домът му не се различаваше от именията на богатите.


Акрилна венецианска мазилка в София Лозенец

Разбира се, занаятчиите бяха засипани със заповеди. Такава украса обаче се смяташе за участ на бедните. С течение на времето Римската империя се срина и технологията беше загубена. И само много векове по-късно италианските художници откриват използването на мраморен прах и чипове. Поради колосалната влажност на Венеция, тези съставки са били използвани за създаване на картини върху влажна мазилка и сместа е получила името си -Венецианска мазилка .

Свойства и характеристики на венецианската мазилка
Цената на венецианската мазилка обикновено е много по-висока от тапета със средно качество. Като разгледате списъка по-долу, можете да намерите обосновката за разходите. С висока степен на вероятност цената на венецианската мазилка ще се оправдае!


Декоративна мазилка в София Лозенец

Ние изброяваме всички предимства на венецианските покрития.
Свойства и характеристики на венецианската мазилка

Подходящ за абсолютно всеки интериорен стил, от античен, класически, до модерен хай-тек.
Съставът им е екологични компоненти. Изработени са от акрилни полимери, водна дисперсия, мраморни стърготини и цветен прашец, вар. Не съдържа феноли, смоли.
Отличната паропропускливост позволява на вашия дом да диша, предотвратява образуването на микроорганизми като плесен и плесен.

Декоративна мазилка цена за София


Без фуги и шевове, както и белене на ъгли, свиване, плъзгане, разкъсване. Освен това, ако не сте имали достатъчно материал, няма да има проблеми с пренареждането на един и същи цвят, независимо от партидата.
Устойчив на удари, драскотини и други механични повреди.


Устойчив на ултравиолетови лъчи (не избледнява от слънчева светлина).
Без проблеми при почистване. Лесно се почиства, включително с неабразивни препарати. Повече от 10 000 цикъла на мокро почистване. Те не се страхуват от влага и вода.

Да предположим, че все пак сте тръгнали да повреждате покритието и сте успели. Венецианският е поправим – поправя се с малко количество от същия материал.
Трайност най-малко 15 години.
Незапалимост. Не съдържа алкохоли и разтворители.


Декоративни мазилки цени за труд в София Лозенец


Няма да пренебрегнем минусите, защото всякакви довършителни материали ги имат.
Изисква се задълбочена подготовка преди декорация (фибростъкло, финишна шпакловка като за боядисване).
При мазилката има известни трудности – необходимо е познаване на спецификата на работата.
Цената на венецианската мазилка се състои от няколко компонента, колкото повече са вашите заявки – толкова по-висока е цената на квадратен метър.


Всеки недостатък може да се превърне в добродетел. Например, внимателната подготовка е задължителен етап от всеки ремонт, защото се прави за комфортен живот. Без знание за спецификата, катастрофален резултат може да излезе дори при тапети. Говорейки за сравнение на разходите – какъв интериор бихте получили с евтини фибростъкло? Отговорът е очевиден.
ПРАВИЛНА ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА
Правилна подготовка на основата


Венецианска мазилка цени в София Лозенец

Венецианската мазилка не е обикновен строителен материал, който може да се сравни по някакъв начин със своите конкуренти. Той е част от серия елитни покрития „Mascarade“, произведени на високотехнологична немска производствена линия, по класически италиански рецепти, базирани на минерални пълнители, водна дисперсия на акрилни полимери с добавка на високоефективни вносни пигменти и функционални свързващи вещества. Не можете да купите евтино качествена венецианска мазилка. Като прави всеки продукт по-евтин, производителят мисли изключително за своята печалба.


Видове декоративни мазилки в София Лозенец

Днес декоративната линия „Mascarade“ е перфектна комбинация от първокласно качество и разумна цена. Никога не спестявайте от дома си, защото именно неговият интериор ще ви гарантира щастлив живот и добро настроение. Предварителната подготовка е задължителна стъпка, независимо от покривния слой, било то венецианска мазилка или обикновена боя. На първо място, трябва да се уверите, че основата е с достатъчна здравина.
Подготовка за нанасяне на венецианска мазилка.


Повърхността трябва да е идеално равна, тъй като венецианската не крие нередности и дефекти. Препоръчваме изравняване на повърхността, която да бъде украсена с органичен или полимерен шпакловка, като се използва вътрешна мрежа от фибростъкло с мрежа от 2х2 мм или стъклен плат (паяжина).

Мазните петна, замърсяването с битуминозна повърхност трябва да се отстраняват с домакински почистващи препарати.
Ако повърхността е покрита с плесен или плесен, почистете я механично и след това я обработете с грунд против плесен и я оставете да изсъхне добре.


Задължителна стъпка преди нанасяне е шлайфането на основата с шкурка № 0.
Обезпрашаването и укрепването на повърхността трябва да се извършва със специален грунд.


Пясъчна мазилка цени в София Лозенец и как се полага венецианска мазилка

Полагането на венецианска мазилка е много сериозна задача, но не винаги изисква висококвалифицирани специалисти. Както показа многогодишната практика, повечето от ремонтните екипи са готови да поемат декоративни материали, дори без опит. Резултатът от тази декорация ще бъде пагубен. Нарушенията се случват от самото начало.

Неправилна подготовка, непознаване на технологията на приложение, игнориране на всички инструкции, липса на инструмент. Неспазването на поне едно от горните изисквания ще доведе до загуба на изразходвани средства и в резултат на това лошо настроение, главоболие, конфликти с работниците.

Нашите специалисти се интересуват само от добри отзиви, така че ще бъдем с вас на началния етап, ако е необходимо, ще опишем целия технологичен процес, ще изберем подходящия инструмент и ще проведем майсторски клас.
Техники за нанасяне на венецианска мазилка:

Венецианска мазилка в София Лозенец – полиран мраморен ефект


Стените са подготвени като за боядисване, импрегнирани със специален грунд. Субстрат, оцветен в съответствие с финишното покритие, се нанася върху нехомогенна повърхност. Първият слой венециански се нанася равномерно, след изсъхване се шлайфа с шкурка, след това се избърсва с влажна кърпа, вторият – в хаотична посока, след като се зададе гланциран до огледално състояние.

Нанасянето на кола маска се извършва в много тънък слой след 24 часа, като се повтаря даденият модел, без да се чака изсъхване, той се полира. Полученият ефект визуално наподобява полирана мраморна плоча.

Инструменти и сродни продукти за създаване на ефект на шлифован мрамор


Венецианска мистрия 200×80 – 280×115, огледално полирана, лазерно заточена, заоблени ъгли и ръбове, неръждаема стомана
Венецианска шпатула 40-100мм, неръждаема стомана
Японска шпатула 100-150мм
ролка за цветна подложка
Шкурка № 0
полираща ръкавица или шлифовъчна машина с приставка от овча кожа
маскираща лента „гладък ръб“
смесителна тава
нож за почистване на инструменти
Приблизителен разход на м2
Акрилен грунд – 0,2 кг
Боя Uno-Decor – 0,16 кг
Класическа венецианска мазилка, 1 слой – 0,5-1,3 кг
Безцветен маско восък – 0,1 кг

Подобни статии