Венецианска декоративна мазилка в София Средец

Декоративни мазилки в София Средец

Венецианска декоративна мазилка в София Средец. Какво е венецианска мазилка? Стените, завършени с венецианска мазилка, на външен вид наподобяват естествен мрамор или повърхността на друг естествен полиран камък.

Възхитителна игра на светлина и сянка, хипнотизиращи акценти и цветови преходи – това е, което отличава тази декоративна мазилка.

Венецианската мазилка включва ръчно нанасяне, което прави всяко изпълнение наистина уникално и неповторимо.

Имате нужда от добър майстор за Венецианска мазилка в София Средец

Обадете ни се за оглед и оферта

Телефон: 0899 85 75 00

Венецианска декоративна мазилка в София Средец
Венецианска декоративна мазилка в София Средец


Бяла венецианска мазилка в София Средец

Разглежданият метод за декориране на помещения, въпреки че днес е на върха на популярността си, изобщо не е иновация. Дори древните римляни, които активно използват мраморни блокове за изграждане на сгради, откриват използването на мраморни чипове, което всъщност е загуба на производството на този строителен материал. Смесва се с гасена вар, за да се получи продукт, след което повърхността започва да наподобява естествен мрамор.

За да имитират ивиците и цветовите преходи, характерни за този камък, към тази смес бяха добавени естествени багрила (глина, растителни сокове и др.). За да се увеличи живота на покритието, върху него се нанася восък, полиран, за да се получи блясък. Нищо на този свят обаче не трае вечно и империята на Древен Рим е била предопределена да потъне в забвение заедно със своите технологии …


Акрилна венецианска мазилка в София Средец


Нов връх в популярността на венецианската мазилка се пада на Ренесанса. Въпреки че технологията на нейното приложение се счита за трудоемка, тя значително опростява процеса на вътрешна декорация в сравнение с необходимостта от коригиране и полиране на мраморни плочи, блокове и други архитектурни форми.

Декоративна мазилка в София Средец

Особено широко разпространен, подобно на сегашното си име, този метод на проектиране е получен във Венеция. Поради непосредствената близост до известните му канали, сградите в този град са постоянно изложени на влага. Това беше една от причините за популярността на венецианската мазилка, тъй като дори с тогавашните технологии тя реагираше зле на влага и беше малко податлива на плесени и други гъбички.

Състав на венецианска мазилка
Сместа за венецианска декорация е пластмасова полупрозрачна маса с пастообразна консистенция. Съвременната венецианска мазилка има мраморни чипове в списъка на своите компоненти, както преди векове. Лаймът, както в старите рецепти, и акрилът могат да действат като свързващо вещество.


Декоративни мазилки цени за труд в София Средец

Изборът между акрилна и варова декоративна мазилка е въпрос на вкус, тъй като и двата продукта се считат за надеждни и трайни.

За да се получи желаният цвят, към тях се добавят изкуствени оцветители. По този начин можете да създадете абсолютно всяка сянка, обикновено се предпочитат естествените спокойни тонове.

Има специални пасти, предназначени да създадат златист или сребрист блясък. Използвайки такива добавки, можете да получите перлени, бронзови и други ефекти.

Венецианска декоративна мазилка в София Средец

ВЕНЕЦИАНСКА МАЗИЛКА – ПОЛИРАН МРАМОРЕН ЕФЕКТ.
Стените са подготвени като за боядисване, импрегнирани със специален грунд. Субстрат, оцветен в съответствие с финишното покритие, се нанася върху нехомогенна повърхност. Първият слой венециански се нанася равномерно, след изсъхване се шлайфа с шкурка, след това се избърсва с влажна кърпа, вторият – в хаотична посока, след като се зададе гланциран до огледално състояние.


Венецианска мазилка цени в София Средец

Нанасянето на кола маска се извършва в много тънък слой след 24 часа, като се повтаря даденият модел, без да се чака изсъхване, той се полира. Полученият ефект визуално наподобява полирана мраморна плоча.

Инструменти и сродни продукти за създаване на ефект на шлифован мрамор
Венецианска мистрия 200×80 – 280×115, огледално полирана, лазерно заточена, заоблени ъгли и ръбове, неръждаема стомана
Венецианска шпатула 40-100мм, неръждаема стомана
Японска шпатула 100-150мм
ролка за цветна подложка
Шкурка № 0
полираща ръкавица или шлифовъчна машина с приставка от овча кожа
маскираща лента „гладък ръб“
смесителна тава
нож за почистване на инструменти
Приблизителен разход на м2
Акрилен грунд – 0,2 кг
Боя Uno-Decor – 0,16 кг
Класическа венецианска мазилка, 1 слой – 0,5-1,3 кг
Безцветен маско восък – 0,1 кг


Видове декоративни мазилки в София Средец


ВЕНЕЦИАНСКА МАЗИЛКА – АНТИЧЕН МРАМОРЕН ЕФЕКТ
Общата техника е идентична с „полиран мрамор“, започвайки от подготовката и завършвайки с техниката на мазилка. Разликата се състои в използването на няколко нюанса от един и същи цвят, не смесването им на един инструмент, един и същ тип посока на модела, методът на нанасяне от прав към вълнообразен. Цветните шевове се подчертават с тънка четка. Полученият чертеж прилича не само на полирана мраморна плоча, но също така подчертава нейната текстура.

Разходът на m2 и инструментът за нанасяне са абсолютно еднакви, но допълнително се използва тънка четка за изчертаване на текстурата.


ВЕНЕЦИАНСКА МАЗИЛКА – ЕФЕКТ „CRAQUELURE“


Постигането на това не е особено трудно. Върху подготвената повърхност използвайте валяк за козина, за да нанесете цветен субстрат Uno Decor, Valencia или Brilliance, оцветен по ваш вкус. Тя е тази, която ще даде цвета на бъдещите пукнатини. След няколко часа с валяк или четка лакът Craquelure се нанася равномерно. Характерът и посоката на бъдещите пукнатини зависи от посоката на ударите и метода на лакиране. Препоръчително е да изчакате около 1 час, докато лакът изсъхне.


Пясъчна мазилка цени в София Средец

Не по-късно от 24 часа след нанасяне на лака craquelure, повърхността е покрита с класическа венецианска мазилка. Колкото по-голяма е дебелината, толкова по-големи ще бъдат пукнатините. Не нанасяйте мазилката два пъти на едно и също място, както това ще наруши процеса на крекинг. Допълнителна защита се осигурява със защитния лак Riflessi.

Инструмент и аксесоари за ефекта на Craquelure
Мистрия Venice 2K, неръждаема стомана, със заоблени ръбове и ъгли, микрозаварена на дръжката. Размерът зависи от вашите предпочитания и обема на работата
Мистрия за декоративна работа, ширина до 80 мм, ъглите и ръбовете не трябва да се надраскват, ивица
ролки и четки за лак и подложка
самозалепваща лента
Минимален разход на квадратен метър
Акрилен грунд – от 200 g
Crack боя Uno-Decor, Валенсия или Brilliance – 100-200 грама
Класическа венецианска мазилка – 500-1300 гр
Допълнително (по избор) – лак Masco Riflessi – 100 g


АНАЛОЗИ, С КОИТО ВЕНЕЦИАНСКАТА ЗАМАЗКА РЕДОВНО СЕ БЪРКА


Боя за шпакловка на основата на мраморен прах (боя с ефект на пясък) – погрешно приписана на венецианската, няма прилика с последната, имитира пясъчен вятър, облаци, платно плат. Не по-малко популярен, лесен за използване, изисква перфектна първоначална подготовка, миещ се. В интернет, поради своята структура, той получи името на боя с пясъчен ефект. В поредицата декоративни покрития „Mascarade“ се нарича суахили.

Също така е възможно да закупите боя с пясъчен ефект на нашия уебсайт или в офиса за продажби. При наличие на бяла основа, тониране според каталога под поръчката.
Боята с копринен ефект също погрешно е включена в списъка на „венецианските покрития“. Има малка прилика с венецианския. Имитира естествена копринена тъкан, поради което е получила името на боя с копринен ефект.


Декоративна мазилка „Травертино“ не е венецианска. Създава подобие на декоративен камък травертин, използван в строителството в древни времена, от там и носи името си (италианско „Травертино“). Той няма прилика с венецианската замазка. Методът за декорация „Карта на света“ е популярен.

Част от поредицата Mascarade. Можете да закупите травертино в нашия шоурум или онлайн магазин.
Това е непълен списък на декоративни покрития, които приличат неясно на венецианските шпакловки. Но всички те не са ограничени до една или две рисунки. Всеки от тях може да се прилага по различни начини. Различните техники на боядисване ги правят подходящи за всякакъв стил помещения.

Венецианската мазилка е модерен, модерен довършителен материал, който подхожда на всеки интериорен стил. Притежава трайност, поддръжка, устойчивост на влага и вода, устойчивост на удар. По-практично от всички аналози. Но защо не получава необходимото търсене? Защо още не съм сменил тапета?

Телефон: 0899 85 75 00